Punto 1.2 16v problem pri štarte a voľnobehu

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
gramo
Začátečník

Punto 1.2 16v problem pri štarte a voľnobehu

Příspěvek od gramo »

Dobrý deň chcel by som sa opýtať a požiadať o pomoc niekoho kto mal taký istý - podobný problém, alebo by mi vedel poradiť na čo sa zamerať . Pri štartovaní auta motor pekne pretáča a zrazu ho cvikne a všetko zastane vyzerá to presne ako keď je baterka ko. Samozrejme dal som novú a problém je stále ten istý dokonca som vyskúšal 3 baterky aj 62AH a nepomohlo. Štartér som dal na repas tam mi povedali že je v poriadku samozrejme ho premazali a ani toto môj problém neodstránilo. Motor sa pretáča pekne žiaden odpor samozrejme až na kompresiu. Ďalej mám problém s tým že mi kolíšu otáčky na voľnobeh auto na diagnostike neukázalo žiadnu chybu. Kým je motor v otáčkach či už sitič alebo plyn je to ok ako náhle klesnú pod 1000 otáčky začnú padať. Niekedy sa auto trápi aj pár minút, ale vždy zdochne. Tento problém už som skúšal odstrániť ale neúspešne v aute som vymenil klapku, sviečky, káble, lambda sondu, skúšal som odpojiť čidlo teploty vtedy motor úplne zblbol tak som to čidlo vylúčil. Pretesnil som komplet celé sanie, keď upchám klapku rukou tak ju vcucne a auto okamžite skape teda som vylúčil aj falošný vzduch. zabával som sa aj zo snímačom otačok kľuky zdá sa že sním dobre. Prosím poraďte mi. Oba problémy by som potreboval odstrániť. Ďakujem
Reklama

vlado548
Fiaťák

Re: Punto 1.2 16v problem pri štarte a voľnobehu

Příspěvek od vlado548 »

ja som mal problem pri startovani ze nechcelo niekedy pretocit, akoby bola baterka KO, parkrat som vytiahol starter vycistil, neprestalo, vymenil som baterku, taktiez nepomohlo, nakoniec moj problem bol v odlomenej kostre na motore, tak skus pozriet ci sa to aj tebe nahodou nestalo.
Fiat Punto MK2 1,2 16V
Cabuto
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Cabuto »

Ahoj no nezavidím ale jak už bylo psáno zkontroluj kostru motoru následně čidlo vačky ale pak už bych to viděl jedině n jinou RJ aspon na zkoušku protože když ti nci mechanického nepomohlo tak už vidím problém jen v elektrice a pokud to nebude kostra tak už to vede do jediného místa protože ty příznaky hlavně problému 2 sem měl ale umě pomohlo vyšištění klapky odvětrávání víka ventilů nové káble ke svíčkám a už je to v cajku nové svíčky sem tam už měl oněco dřív :) jinak drobné kolísání otáček když např vyřadíš a brzdíš nebo se spíná sahara světla klíma atd je normální ale je to jen drobné zakolísáná né až mrtvolné záchvěvy nebo zdechnutí :( etě možná vych zkontroloval vstřikovače a čerpadlo paliva jestli dává dobrej tlak a furt nebo jen jak se mu chce a vstřiky jestli dávaj správnou dávku a peknou bez kapek a podobně pokud se ti nece hned vše rozdělávat tak zkus do nádrže natankovat 50/50 ethanole85 a natural je to dobré na pročištění a nemusíš kupovat ty čistící aditiva ale aj ty pomáhaj ale ten ethanol mužeš určitě přidat taky nic nezkazýš dokud to nepřeženeš auto si to normálně spápne :)
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)
gramo
Začátečník

Příspěvek od gramo »

ďakujem vám za Príspevky. Veru nieje to s mojím puntom ružové dnes skúsim pozrieť tú kostru teda všetky a uvidím čo to povie. a cez týžden sa postupne pusím to dalších vecí a dám vedieť ako postupujem ...ďakujem a ešte otázka Kďe nájdem čidlo vačky??
Cabuto
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Cabuto »

no nejsem si upa jistej ale mám dojem že je na strane rozvodů někde na hlavě samozřejmě pokud se nepletu je dokonce z přední strany tedy jak sou svody ale neříkám to na 100%
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)
gramo
Začátečník

Příspěvek od gramo »

Zdravím Vás, na začiatok sa chcem poďakovať za vaše príspevky a ospravedlniť sa za to že odpovedám tak neskoro, totiž nemal som veľmi čas sadnúť si za pc. Takže po celom dni roboty je problém odstránený. Prišiel som na to úplnou náhodou a dúfam že ak bude mať niekto rovnaký problém, táto skúsenosť ho navedie na správnu cestu. Nechápem ako je to možné ale oba problémy ako otáčky na voľnobeh a štartovanie sa mi podarilo odstrániť výmenou remenice na kľukovom hriadeli neviem či s neho bolo zodraté, alebo nebolo originál ale robilo to šarapatu ... a snímač otáčok kľuky nedostával správne informácie.. naozaj som na to prišiel náhodou a som rád že som sa pohol kus ďalej ešte raz Vám ďakujem..
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“