zdravím všechny,
rád bych poprosil o odpověď na dvě otázky. Dobře jsem hledal, než jsem založil nové téma, ale chci si být jist.
1. Můžu zkusit stříknout palivo přímo pod klapku vstřikovací jednotky? Potřebuju zjistit, jestli auto při pokusu o nastartování aspoň škubne
2. Můžu odpojit přívodní hadičku paliva do karb. a nechat po otočení klíčkem odstříkat část paliva v "oběhu"?
Punto půl roku stálo (po asi 1. měsíci šel po nastartování černý kouř z výfuku), potom jsem po několika pokusech s baterkou zjistil, že praskl alternátor. Nyní vyměněn, ale auto nestartuje. Jen točí, ale ani necukne.
Cívky jsem dnes měřil, baterie ok, všechny pojistky ok, čerpadlo vrní, kontrolka vstřiku zhasne..
Chvilku jsem jezdil na E85+N95, mám podezření, že se mohlo Éčkem nějak poškodit vstřikování (obecně), tím že auto dlouho stálo. Říkám si, jestli jsem mohl nabitou baterií při pokusu o start s de facto zkratem v alternátoru něco odpálit, když to údajně není okruh chráněný pojistkami...
Předem díky za reakce,
Michal
benzín přimo do klapky karburátoru? 55s 1.1
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: benzín přimo do klapky karburátoru? 55s 1.1
no ja osobne si myslim ze mozes. ale je to iba moj nazor.. par krat som tak startoval motorovu pilu ze som vstrekol benzin priamo do valca, aj ked to bol 2 takt... este by si mohol vyskusat taku vec ze ked das von celu vstrekovaciu listu a das pod ne flasky aby ti to nestriekalo kade tade a tak to skusit ci to vstrekuje.. no urcite to baterke neprospelo pokial isla do skratu.ak mas moznost tak zmeraj napatie a uvidis...rozvodovy remen mas v poriadku? nieje roztrhnuty? ... este by som mozno skusil pridat aj nieco taketo
http://autokelly.sk/#PATH=35557883;3555 ... T=16|LNG=1" onclick="window.open(this.href);return false;
este by som skontroloval sviecky ci hadzu iskru.
http://autokelly.sk/#PATH=35557883;3555 ... T=16|LNG=1" onclick="window.open(this.href);return false;
este by som skontroloval sviecky ci hadzu iskru.
- peter963
- Zkušenej Fiaťák
Kludne mozes,a snimac otacok na remenici mas dobri?
PETER Sn.-FIAT PUNTO-1.7 TD SX 5dvr.Ex
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
PETER Jun.-FIAT PUNTO-1.2 60 SX 3dvr.Ex
Prirastok FIAT FREEMONT 2l JTD
panaman1: Je to jednobod - karboš. Baterie je ok,jedná se mi o elektroniku Punta.
peter963: Jak poznám, že je dobrý? Vizuálně nikde žádný defekt neni.
peter963: Jak poznám, že je dobrý? Vizuálně nikde žádný defekt neni.
myslim ze elektornike to nevadi a nemas co pokazit kedze ti to nejde... tie sviecky by som pozrel, mozno ten benzin do valca, a skusit mozno ten sprej...predpokladam ze vizualne nezistis ci je zly....
Abych to trochu uzavřel.
Podařilo se mi nastartovat po vyčištění svíček, co vypadaly, jako by se válely někde ve šmíru.
Nicméně, otáčky kolísají, při přidání otáček/plynu se rozsvítí kontrolka vstřiku. Vypadá to, že motor točí na 3 válce, z výfuku šedý kouř. Aby toho nebylo málo, tak se po nastartování dá prošlápnout brzd. pedál na podlahu. Snad se mi to podaří prodat aspoň na díly...
Podařilo se mi nastartovat po vyčištění svíček, co vypadaly, jako by se válely někde ve šmíru.
Nicméně, otáčky kolísají, při přidání otáček/plynu se rozsvítí kontrolka vstřiku. Vypadá to, že motor točí na 3 válce, z výfuku šedý kouř. Aby toho nebylo málo, tak se po nastartování dá prošlápnout brzd. pedál na podlahu. Snad se mi to podaří prodat aspoň na díly...