Fiat Bravo nesvieti spiatočka

Moderátor: peta.smolik

matko
Začátečník

Fiat Bravo nesvieti spiatočka

Příspěvek od matko »

Ahojte mam fiat bravo a potrebujem vedieť ako to je na tíchto autách vymyslené na zadu.Proste či tam je jedna spiatočka a jedna hmlovka alebo ako?Snimac spiatocky je okey kedze do konektoru som dal drot a prud tadial isiel.Poistky skontrolovane cez multimeter a vsetky su okey.Takisto ked som v zadnom svetle odpojil ten konektor od svetla a skontroloval ci tam ide prud pri zaradenej spiatocke tak mi nikde neukazalo ze tadial ide prud(nikde skusacka nezasvietila).Co dalej skusit?Lebo spiatočka mi nechce vobec svietiť ďakujem za rady.
Reklama

panaman1
Znalec

Re: Fiat Bravo nesvieti spiatočka

Příspěvek od panaman1 »

ake bravo to je stare alebo nove? na konektore na prevodovky si zmeral vstup oproti vystupu ci sa spina? no zapni zadnu hmlovku a uvidis kolko ti ich svieti..a spiatocka samozrejme svieti az od zapalovania..popis presnejsie problem. ak je to nove bravo tak predpokladam ze ked tam mav vypalenu ziarovku tak ti asi signalizuje vypalenu ziarovku na budikoch, a on ten obvod vypina pokial tam nedas dalsiu ziarovku, takze multimetrom nic nenameraas. mozno iba kratucky impulz ktory si mozno ani nevsimnes...
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

Je to 1.6 16v r.v. 1999.a na konektore som zmeral a do jednejo kablu prud ide a do druheho nie.A na spiatocku ma ist nejaka specialna 2 alebo 1 vlaknova ziarovka.
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

no na konektore spiatocky , teda na ziarovky by si mal namerat 12V. jeden je + a druhy je -. takze ich an ziarovke meras oproti sebe. predpokladam ze tam bude jednovlaknovka a merias to pri zaradenej spiatocke a zapnutom kluci? vtedy by tam malo byt 12V priblizne. pri nastartovanom samozrejme viac.
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

Poistky skontrolovane cez multimeter a vsetky su okey.Takisto ked som v zadnom svetle odpojil ten konektor od svetla a skontroloval ci tam ide prud pri zarazenej spiatocke tak mi nikde neukazalo ze tadial ide prud(nikde skusacka nezasvietila).Co dalej skusit?
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

ostatne svetla ti svietia v tom svetle? pokial ano tak kostra by mala byt ok. a na prevodovke si meral ci ti spina? pokial spina, cize pri zaradenej spiatocke sa vstup rovna vystupu. prepipaj to ked sa inak neda, tak by ti malo vsetko fungovat. len ked to nemeram ja tak to neviem posudit:) proste si multimeter nastav na DC 20V ak tam mas taky rozsah, jedna strana na kostru, druha do konektora ziarovky spiatocky, a pri zaradenej spiatocke a zapnutom kluci by si tam mal mat 12V. ak tam nieje 12V tak este raz pozri poistky, prepipaj ten spinac, zmeraj na nom ci spina (neviem ci spina + alebo -) ale skor to bude plus...potom mozes mat jedine niekde preruseny kabel... ale kedze to nemas nikde nejaky prechod tak to uplne nepredpokladam...preskusaj multimeter ci nemas kable zlomene ci ti ukazuje niekde 12V, napri priamo na baterke...
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

Napisem este raz sem postup co som urobil.Skontroloval vsetky poistky multimetrom su okey.Dalej som vypojil konektor z cidla snimaca spiatocky a do konektora som napriamo napojil medeny drot ci neni na chybe cidlo ale aj tak nesvietilo aj ked v tom medelnom drote prud isiel ked som skusil prilozit kostra a drot.Pri tomto napojeny som siel do zadneho svetla ale tam mi uz prud neukazovalo aj ked som odpojil konektor priamo od zadneho svetla na zadu auta a skusil som prilozit ku kazdemu prudu multimeter tak pri zaradenej spiatocke mi nesvietil, t.j. nesiel tam prud.Uz fakt neviem co skusit?Inak vsetky svetla aj predne aj zadne svietia bezproblemovo.
Naposledy upravil(a) matko dne 11 led 2015, 18:12, celkem upraveno 1 x.
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

tak by som zmeral hned za konektorom na vystupnom kabli , ale priamo na kabli ci ti tam ide prud. mozno je zoxidovany priemo v tom konektore. ak tam ide, tak si prepipaj tam kabel az do svetla. skontroluj pre istotu farbu toho kabla, mozno je po ceste este niejaky konektor...skor to vidim na oxidaciu v konektore na spinaci...ako som pisal premeraj vystup na drote zo spinaca. z mojho okolia asi nebudes vsak?
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

Ten kabel ako myslis kebyze mam ist po kabli tak musim rozobrat pol auta nie?A ten kabel vlastne ide ako od konektora do laveho svetla a z toho laveho svetla ide do praveho nejakym prepojom?A kebyze je zaoxidovany konektor tak by mi asi nesvietil ani ten drot co som tam mal ked som ho meral?urcite tam bude este nejaky spoj kedze od konektora ide biely kabel ale v svetle taky nemam.Kde sa to na tichto autach spajalo?Som okolie Trenčín je to moc daleko?
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

nieje spiatockove svetlo na strane spolujazdca vzadu? niesom si isty.. ale to by maly byt to biele sklo...ale som iba internetove obrazky pozeral... skor som myslel tak ze si natiahnes kabel z konektora svetla a prepipas ho od toho konektora.... no je to daleko.. okolie BA som...
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

Je na pravej strane.ale nemoze to byt urobene tak ze do laveho svetla idu vsetky kable a potom z laveho do praveho kde je spiatocka?Lebo toto sa mi este nestalo vi to je nejaka zahada alebo co.A to ma coskoro caka STK. :( :(
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

no do laveho ti minimalne nemoze ist kabel spiatocky ked tam spiatocka asi nebude.. moze tam byt konektor este pred svetlo a odtial ale musi ist priamo do praveho svetla ked je spiatocka tam... ale pockaj stahujem manual na bravo a uvidim ci tam nieco najdem... dam ti vediet mozno za chvilu.. mozno bude aj elektricka schema a farba kabla...
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

Tak som to myslel ze nie pramo do svetla ale pred lavym svetlom ze nejaka svorka do praveho.Okey dik.
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

no mal by to by BIELY kabel a ide do praveho svetla a mal by ist po lavej strane, ale pod zadnym sedadlom, pred nadrzou prechadza doprava ku svetlu. tak zmeraj tam a meraj priamo na svetle na pravej strane.odpoj konektor, a zmeraj kostru oproti bielemu. a ked nie tak pohladaj biely pri sedadle vodica a tam zmeraj.... zmeraj priamo na kabli, mozno je zoxidovany na tom konektore ci je lisovany pin... takto sa to tazko vysvetluje...ale nieje to nic take zlozite len cez PC sa to zle riesi...
inak si stiahni aj toto http://uloz.to/xrWapZAi/fiat-bravo-brava-manual-rar" onclick="window.open(this.href);return false;
je tam v podstate vsetko ale byz vytlacenia sa zle citaju tie schemy....ale da sa to...
matko
Začátečník

Příspěvek od matko »

A ten biely kábel sa niekde prepája na iný?Lebo som pozeral že do svetla biely kábel nejde.Kebyže sa prepája a viem kde tak by som odmeral či ide od konektoru po spoj a od spoju po svetlo aspoň by som bol bližšie k vyriešeniu "záhady".Kebyže to je pod sedačkou to budem hladať tak musím sedačky komplet vyhodiť a dať preč koberec či aj niečo montovať atď?
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“