Punto 75Elx 1,2 54Kw 95rv Spotřeba
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Punto 75Elx 1,2 54Kw 95rv Spotřeba
Zdravím, nedávno jsem koupil přítelkyni punto. Najeto 150 xxx km. Se vším si tak nějak vím rady až na vysokou spotřebu. Vyšla mi 9l/100km. Což mi příjde na tak malé auto celkem dost. Vyměnil jsem svíčky bosch, filtr vzduchoví, olej a filt. Výfuk se zdá být ok, nikde žádné netěsnosti ani ucpán. Falešnej vzduch mi nepřipadá, otáčky drží celkem obstojně. Je možnost nějakého čidla? Mám feldu 1.3 mpi a pokud tam odejde čidlo, řídící jednotka spadne do nouzáku a žere jako tank. Zaregistroval jsem ještě divně kolísající teplota někdy se ohřívá dlouho, někdy při topení leze ručička nahoru tak jestli termostat? Předpokládám že 90 stupňu je mezi těmi 2 čárkami. Děkuji za rady, je to pěkné auto a nerad bych se ho kvůli té spotřebě zbavoval
- Reklama
Re: Punto 75Elx 1,2 54Kw 95rv Spotřeba
Ta spotreba je dosť vysoká. Sprav mu diagnostiku že čo vypíše. Môže to byť aj ten termostat čo píšeš. Skontroluj kolesa či neviaznu brzdy, hlavne ručná.Aj Fiat tak ako felda keď mu niečo odíde nahradí hodnoty a prejavy sa to len zvýšenou spotrebou auto jazdi v pohode ďalej.
Nejpravděpodobněji termostat. Nový stojí kolem 300, takže bych nad výměnou dlouho nehloubal. Hodně taky udělá styl a způsob jízdy - pokud je teď v zimě už od nastartování zapnuté topení a někdo se jen tak bimbá po městě, je zvýšená spotřeba normální. Jinak pokud vím, tak má tenhle motor s MPI o něco (málo) vyšší spotřebu než SPI.
Jinak se ještě může pro klid svědomí zresetovat ŘJ odpojením akumulátoru, mně to např. nějakou dobu žralo víc poté, kdy jsem vzal mizerný benzín a ŘJ si podle něj nastavila adaptivní hodnoty.
Jinak se ještě může pro klid svědomí zresetovat ŘJ odpojením akumulátoru, mně to např. nějakou dobu žralo víc poté, kdy jsem vzal mizerný benzín a ŘJ si podle něj nastavila adaptivní hodnoty.
-
- Začátečník
termostat to bude, teplota nedrží, spíš jí teď koriguji aspoň topením. Sehnal jsem jetej termostat zadarmo tak ho tam zkusím a uvidím. Musí se pak nějak soustava odvzdušňovat? Jel jsem s tím do školy, 35km mimo město a jsem zvyklý dojíždět a tak. Až vyměním napíšu jak to dopadlo zatím děkuji
Na starý se vykašli, kup nový to tě nepoloží, nové těsnění a uvidíš rozdíl, minimálně ve spotřebě a nemusíš regulovat teplotu jak píšeš. Dáš tam starý, nesedne ti těsnění a děláš to znova, kvůli 500 (když to přeženu) bych to tak neřešil. Vrátí se ti to jenom v benzínu. No uvydíš
Škoda fabia 1.4 50kW r.v. 2000 - Pracovní
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
Diagnostika asi nic moc neukáže,tam ti asi nezbyde nic jiného než zkontrolovat všechny čidla dig.multimetrem. Tušim v Hayness manualu je popsáno jak se která čidla měří a jejich hodnoty (těch čidel tam zas tolik není) Taky jsem to tak dělal.Termostat kup nový,nestojí moc,a máš jistotu,než jezdit s podchlazeným motorem. Já mám na mém puntu spotřebu kolem 6L ,a když jsem jezdil opravdu lehce tak jsem neměl problém 5.5 (měřeno v létě)
A co lambda? pokud jezdíš krátké trasy,tak bych se zaměřil i na ní. Kdyžtak zajeď kde dělají emise a nech si ji napíchnout ať víš zda je OK či né
A co lambda? pokud jezdíš krátké trasy,tak bych se zaměřil i na ní. Kdyžtak zajeď kde dělají emise a nech si ji napíchnout ať víš zda je OK či né
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic