Fiat Brávo 2007 multijet 1.9 JTD Klimatizace-vlhko

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
birotomas
Začátečník

Fiat Brávo 2007 multijet 1.9 JTD Klimatizace-vlhko

Příspěvek od birotomas »

Zdravím mám fiat brávo multijet sport 1.9JTD 110 KW rok výroby 2007
mám jeden takovej problém,včera večer sem přišel k autu a celé auto bylo zamlžené zevnitř,jak čelní sklo,tak boční skla na všech dveří
což by měla vyřešit klimatizace,klimatizace to sice vyřešila ale musel sem ujet tak 25 KM než se začlo vůbec něco dít a musel sem topit jako blázen
nevím co s tím je,ale mám automatickou klimatizaci,zapl sem si klimatizaci(tu vločku) na tlačítku svítila,ale na displeji se mi neobjevila,je to běžné chování klimatizace,nebo to je nějakej problém u mě ?
když je venku víc jak 6 stupnů vločka se mi rozsvítí na displeji uplně v pohodě,ale jak je pod 5 stupnů tak už né a příjde mi že právě když se na tom displeji nerozsvítí tak to vůbec neschne to vlhko
až právě po těch 25 km se udělalo teplo venku o dva stupně víc (6 stupnů) a už se naštěstí rozsvítila ta vločka a začlo to mizet
Jinak klimatizace když je vedro tak mi fungovala přes léto uplně v pohodě
Díky všem za odpověď a rady :))
Naposledy upravil(a) birotomas dne 25 lis 2014, 15:37, celkem upraveno 1 x.
Reklama

mr.brain
Zkušenej Fiaťák

Re: Fiat Brávo 2007 multijet 1.9 JTD Klimatizace-vlhko

Příspěvek od mr.brain »

Otázka je ve špatné sekci.
Funguje Ti to správně, automatická klimatizace u Brava 2 se nesepne při teplotě pod 6°C... Proto to tak dlouho vysychalo. Hledal bych zdroj té vlhkosti...
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
birotomas
Začátečník

Příspěvek od birotomas »

Ano,ano :) To už sem si zjistil taky že je to normální chování.
Musím zjistit příčinu,prý by to mohl být pylový filtr,dírka v topení a nebo ucpaný odpad od klimatizace
tak uvidím :)
kdyby někdo měl nějaký informace ještě klidně můžete napsat,ale co tak koukám tak v Bravíčku tohle řeším asi jediný,nikdo nic neví :-D ale přitom forum pro Punto tam už by se mohla napsat i knížka :-D
Naposledy upravil(a) birotomas dne 25 lis 2014, 15:37, celkem upraveno 1 x.
birotomas
Začátečník

Příspěvek od birotomas »

koupil jsem radši v autokosmetice přípravěk na utěsnění chladícího systému(swiss made), stálo to stovku, nalil jsem to do oběhu a krása, najednou se nemlží okna, neni v interiéru cejtit fridex, prostě doporučuju....
tohle psal nějaký pán ve foru na FIAT Punto nějaký starý ročník,mohl bych popřípadě udělat to samý v novém brávu ? aby se mi nic neporouchalo atd. ? má někdo zkušenosti ?
mr.brain
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od mr.brain »

Jak dlouho tam ten kabinový filtr máš? Kdy jsi naposled dezinfikoval klimatizaci? Odtok je hned pod držákem filtru (takové gumové kolínko)...
Pokud bys měl netěsný tepelný výměník (radiátor) topení, tak by šel z výdechů nasládlý zápach nemrznoucní kapaliny a začala by se ztrácet. Silně pochybuju, že to bude tím.

Kdy jsi naposled umyl zevnitř okna? Pokud je na nich mastnota nebo prach apod. tak to jsou částice, které na sebe váží vlhkost a ke kondenzaci je pak mnohem blíž. Další věc co to může být jsou třeba vlhké koberce apod.

Nevím jaké počasí bylo toho 3. listopadu, ale čistě teoreticky - nesvítilo sluníčko? U aut, která nejsou pořádně vyvětraná se dost často stává, že je uvnitř vysoká relativní vlhkost a když pak na to svítí slunko, tak se vnitřek ohřeje víc, než teplota vzduchu venku a začne to kondezovat na oknech.

Přípravek na utěsnění chladícího systému je ten největší sajrajt co tam můžeš nalít. Zasere to všechno, to je už podle mě lepší ten výměník vyměnit nebo nechat vyměnit, ale silně pochybuju, že by to unikalo. To auto tak staré není, aby byl k.o. Dalo by se to poznat snadno - nechat ohřát motor, pustit topení a teplý vzduch a očuchat co jde z těch výdechů... Nasládlý zápach = výměník k.o. resp. někde je netěsnost a dostává se na výměník a odtud pak do kabiny.
diag. ELM327, VCDS
birotomas
Začátečník

Příspěvek od birotomas »

Zdravím,kabinový filtr sem měnil včera,proštouchal sem i klimatizaci(odpad),nechal sem prohlídnout skoro všechno a všude je všechno krásně suchý a čistý,okna jsou vyčištěný,ale prostě když jedu a je 5 stupnů tak mi to jede přes klimatizaci a jak to klesne pod 2 stupně tak mi zhasne vločka na displeji a začne se to mlžit takovém způsobem že mi to začne už i ztékat po oknech (sluníčko nesvítí je tma)
a nejhorší na tom je že se to fakt zamlží během dvaceti vteřin od tý doby co se vypne ta vločka
možná to bude chtít vyměnit Radiátor
nebo něco někde asi uchází
jinak nějaký nasládlí smrad v autě já teda necítím :-( fakt nevím co s tím mám dělat ! :-D
ani voda pod podlahou není prostě nikde nic ! :-D ale mlží se to jako prase
mr.brain
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od mr.brain »

Co do kufru? Neteče? Občas netěsní kroužek kolem motorku stěrače... Nejsou ucpané odtoky ve dveřích?
Chladící kapalina se opravdu neztrácí? Zkusil bych aplikovat nějaký prosředek proti zamlžování - něco dělá Sonax, ale nechává to pak film a je nutná reaplikace... Popř. bych zkusil Rain-X Anti-fog, dá se koupit v ČR, stačí pohledat.
diag. ELM327, VCDS
birotomas
Začátečník

Příspěvek od birotomas »

všechny místa co sem si četl na foru co se lidem stává jako je ucpaný odtok u čelního skla,nebo voda skrz anténu,voda přes stěrač,voda přes čelní sklo to jsou věci co jsem kontroloval a prostě všude všechno krásně suchý jak pod podlahou,tak pod rezervou,od klimatizace všechno taky odkapává tam kam má na zem na silnici,nic ucpanýho není a v autě mi cítít fridex nebo jiné věci nejdou,nevím co s tím už sakra ! :-( :-D
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“