Croma r.v. 2009 2.4JTD - nepodřazuje automat - prosím o radu

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
tony
Začátečník

Croma r.v. 2009 2.4JTD - nepodřazuje automat - prosím o radu

Příspěvek od tony »

Zdravím,
mám Cromu r.v. 2009, 2.4JTD a atomatická převodovka přestala podřazovat. Máte někdo zkušenost s touto závadou, případně co by mohla být příčina?

Po sešlápnutí plynového pedálu dochází k prodlevě s nástupem výkonu. Vůz se rozjede a v nízkých rychlostech dochází ke znatelným otřesům celého vozu. V případě, že se plynulým sešlápnutím pedálu dostanu např. na 50-60km/h a sešlápnu plyn k podlaze vůz neakceleruje, nedojde k podřazení, začne pomalu zrychlovat a poté přeřadí na další rychlost. Celkově mi přijde že na dvěstěkoňové auto je výkon dramaticky nízký. Při jízdě do kopce a udržování stálé rychlosti 50km/h se celý vůz opět třese a mám pocit jako když neví jakou rychlost zařadit, k podřazení při přišlápnutí pedálu opět nedochází, zrychlení je plynulé, ale velmi pomalé. Diagnostika v neautorizovaném servisu našla chybu na EGR ventilu. Pročetl jsem zde na fóru některé články z odkazem na EGR ventil, ale mám dojem, že závada s tím nemá nic společného. V případě, že se pletu, prosím Vás zkušené o radu. Velmi děkuji za Vaše příspěvky.

Tony
Reklama

lukynen
Zkušenej Fiaťák

Re: Croma r.v. 2009 2.4JTD - nepodřazuje automat - prosím o

Příspěvek od lukynen »

Buď nemáš výkon díky egr a následně zřejmě zanesenénu filtru nebo je skříň k.o.
Dej do ručního modu a jeď to projet jak to pojede a bude řadit a pokud ani tak nic tak hledej na motoru .
Pokud to v ručním modu pojede tak hledej novou skříň nebo repas. Měla by tam být snad Aisin TF80SC-alfa ,Volvo ,citroen ;)
Hodně zdaru
tony
Začátečník

Re: Croma r.v. 2009 2.4JTD - nepodřazuje automat - prosím o

Příspěvek od tony »

Děkuji za radu, vyzkouším to.
Odpovědět

Zpět na „Croma“