teče olej z převodovky
Moderátor: peta.smolik
teče olej z převodovky
Ahoj,po výměně gufer na poloose,mi pořád teče z převodovky olej.Mechanik tvrdí,že příčinou je velká vůle u ložiska,kde je vsunutá poloosa a proto na konci poloosy vznikne "házivost" a gufero olej nezachytí.Dělá to na obou stranách.Doporučil mi sehnat druhou převodovku.Setkal se někdo s tímto problémem?Děkují
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
- Reklama
Re: teče olej z převodovky
Kolik máš najeto? Jaký gufera mechoš použil? Jestli je volné ložisko tak bude jednodušší výměnit ho než kupovat celou převodovku. Když vemeš za poloosu je znát vůle? Podle toho co píšeš by měla být dost volná.
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Najeto mám 215tis.Gufera nevím jaké tam dal,ale nakupuje z Rall.Vůle tam je.Měl jsem to na reklamačku,znovu to rozhodili,aby mi ukázali tu vůli.Připomínám,že vůle je na obou stranách a obě tečou.Myslím,že někdy dávno do té převodovky někdo lezl,soudím podle tmelení silikonem.Převodovka je absolutně tichá a řazení je také o.k.idefix píše:Kolik máš najeto? Jaký gufera mechoš použil? Jestli je volné ložisko tak bude jednodušší výměnit ho než kupovat celou převodovku. Když vemeš za poloosu je znát vůle? Podle toho co píšeš by měla být dost volná.
Použitá převodovka ze zárukou je raketa http://www.fiatdily.cz/dil/6919" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady je každá rada drahá mám najeto 224tis a zatím v pohodě. A nenabídli Ti přeložiskování převodovky,třeba by to vyšlo laciněji.
Tady je každá rada drahá mám najeto 224tis a zatím v pohodě. A nenabídli Ti přeložiskování převodovky,třeba by to vyšlo laciněji.
Při té reklamačce byli pozvání další dva mechanici(mojí známi),jeden na převodovky,ale nechtělo se mu do toho jít.Tvrdil,že oprava by vyšla dráž.idefix píše:Použitá převodovka ze zárukou je raketa http://www.fiatdily.cz/dil/6919" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jsem včera byl u mechoše a ptal jsem se na Tvůj problém ,setkal se s tím u Renaulta Scenica 1.6 převodovka automat taky tekl olej okolo poloos (vůle v ložiskách) cena opravy převyšovala cenu auta, a automat nebylo možné sehnat. Auto šlo na díly.Asi je opravdu nejjednodušší koupit převodovku na vrakovišti,než ji opravovat.
Také jsem slyšel,že stejný problém byl u Clia.idefix píše:Tak jsem včera byl u mechoše a ptal jsem se na Tvůj problém ,setkal se s tím u Renaulta Scenica 1.6 převodovka automat taky tekl olej okolo poloos (vůle v ložiskách) cena opravy převyšovala cenu auta, a automat nebylo možné sehnat. Auto šlo na díly.Asi je opravdu nejjednodušší koupit převodovku na vrakovišti,než ji opravovat.
Nový poznatek-po druhém složení poloos a ujetí 150km to neteklo(jen malá kapka).Dnes jsem ujel 5km po městě a na parkovišti opět louže.Dojel jsem domů a zase neteče.Chodím to kontrolovat(už mi stoho začíná hrabat).Jo drážky od gufer na hřídeli nejsou.
díky,že se o můj problém takhle zajímáš
Beru to tak,že máme oba Stilo, skoro stejně najeto a muže mě to taky potkat a je dobré vědět jak na to a co stím udělat.
Zdravim
Mam asi podobny problem u sveho stila 1.6 2003 uz na posledni technicky mi napsali do lehkych zavad ze mi tece olej z prevododky a ted se mi objevilo klepani na levy strane a lechce i na pravo..kdyz jsem dnes lezl pod auto vsiml jsem si ze je vule v poloose takze to klepani bude asi tim ale prijde mi divny ze zacalo az po tom co jsem mel auto nekolikrat na heveru a menil kotouce desky cepy rizeni a tycky stabiku pred tim klepali jen cepy tak me zajma jestli se to mohlo podelat castejsim zvedanim auta a jestli to vyresim jinou poloosou a nebo mam stejny problem a musim menit prevodovku..
Mam asi podobny problem u sveho stila 1.6 2003 uz na posledni technicky mi napsali do lehkych zavad ze mi tece olej z prevododky a ted se mi objevilo klepani na levy strane a lechce i na pravo..kdyz jsem dnes lezl pod auto vsiml jsem si ze je vule v poloose takze to klepani bude asi tim ale prijde mi divny ze zacalo az po tom co jsem mel auto nekolikrat na heveru a menil kotouce desky cepy rizeni a tycky stabiku pred tim klepali jen cepy tak me zajma jestli se to mohlo podelat castejsim zvedanim auta a jestli to vyresim jinou poloosou a nebo mam stejny problem a musim menit prevodovku..