Po delší době stání nelze nastartovat

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
ferokulda
Fiaťák

Po delší době stání nelze nastartovat

Příspěvek od ferokulda »

Zdravim.
Asi 3 týdny mi teď Punto stálo a po této době nešlo nastartovat. Startér točil motorem velmi, velmi pomalu, a prostě nechytlo. Den před tím startováním jsem letmo změřil napětí baterie, měla 12,07 V. Ptám se proto, jestli je to normální, aby po 3 týdnech nešlo nastartovat? Neřeknu kdyby to bylo v zimě, ale teď je pořád nad nulou.
- alternátor dobíjí v pořádku (cca 14 V po nastartování)
- klidový odběr auta je taky v pohodě (20 mA)
Takže mi napadá špatná baterie. Je tam 44 Ah. Jakou kvalitní byste doporučili? Dobré by bylo, kdyby byla "silnější", protože jezdím málo (hlavně v zimě), tak aby třeba po měsíci nebyl problém nastartovat.
Fiat Punto II, 1.2 8V, 44kW, r.v. 11/2001
Reklama

liborko
Všeználek

Re: Po delší době stání nelze nastartovat

Příspěvek od liborko »

jj asi baterie, jak je stará? Já mám teď v puntě 1.2 baterku sice 45Ah ale uvažuju o silnější 55Ah (větší by už asi nevlezla do kastlíku) je to tahle http://www.perfektshop.cz/product/autob ... icu-36177/" onclick="window.open(this.href);return false;
není to žádná značková baterka,je česká a šlape perfektně,prostě za málo peněz hodně muziky. Tata má tu samou značku baterky v traktoru (125Ah) už cca 3 roky a taktéž max.spokojenost,v zimě drží i ve velkých mrazech. Ty značkové jsou už pak dražší Varta,Banner apod.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
ferokulda
Fiaťák

Re: Po delší době stání nelze nastartovat

Příspěvek od ferokulda »

Takže baterii jsem nabil, druhý den ráno nastartovalo Punto v pohodě, takže na 99% bude horší baterie.
Pro zajímavost jsem změřil klešťovym multimetrem odběr proudu při startování (tedy startéru), u studeného motoru to bylo 135 A. Měřil jste to také někdo? Jestli je to v normě.
Fiat Punto II, 1.2 8V, 44kW, r.v. 11/2001
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“