Fiat Bravo 1.6 mjet s/bez DPF
Moderátor: peta.smolik
Fiat Bravo 1.6 mjet s/bez DPF
Zdravim ,
mam zaujem o kupu Fiat Bravo 1.6 Mjet 2008 77kw, na auto som sa uz bol pozriet, velmi sa mi paci akurat
majitel mi nevie povedat ci ma DPF-filter pevnych castic. Bojim sa tohoto k*rvitka a preto motor s tymto "vynalezom"
na dvor nepustim inak som na mjety pocul vela chvaly a spolu s krasnym dizajnom Brava a zaujimavou cenovkou po
nom pokukujem Preto by som Vas chcel poprosit ci by ste mi nevedeli podla VINka poradit ci tento kusok ma alebo nema
filter pevnych castic.
screen: https://www.dropbox.com/s/zn2l3pg71euyv ... .45.57.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakujem za odpoved .
ps.: pre majitelov strojov s DPF 1.6/1.9 Mjet: ake mate skusenosti resp. starosti s DPFkom? neskusali ste ho odstranit? nepozna niekto
serioznu firmu najlepsie na vychode slovenska kde by ho vedeli spravne odstranit aj sofverovo osetrit? ( viem ze ak sa len fyzicky vyberie
a neprehraje sofver z verzie bez dpf filtra tak si auto mysli ze ten filter stale ma a spusta nadalej regeneraciu filtra )
mam zaujem o kupu Fiat Bravo 1.6 Mjet 2008 77kw, na auto som sa uz bol pozriet, velmi sa mi paci akurat
majitel mi nevie povedat ci ma DPF-filter pevnych castic. Bojim sa tohoto k*rvitka a preto motor s tymto "vynalezom"
na dvor nepustim inak som na mjety pocul vela chvaly a spolu s krasnym dizajnom Brava a zaujimavou cenovkou po
nom pokukujem Preto by som Vas chcel poprosit ci by ste mi nevedeli podla VINka poradit ci tento kusok ma alebo nema
filter pevnych castic.
screen: https://www.dropbox.com/s/zn2l3pg71euyv ... .45.57.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakujem za odpoved .
ps.: pre majitelov strojov s DPF 1.6/1.9 Mjet: ake mate skusenosti resp. starosti s DPFkom? neskusali ste ho odstranit? nepozna niekto
serioznu firmu najlepsie na vychode slovenska kde by ho vedeli spravne odstranit aj sofverovo osetrit? ( viem ze ak sa len fyzicky vyberie
a neprehraje sofver z verzie bez dpf filtra tak si auto mysli ze ten filter stale ma a spusta nadalej regeneraciu filtra )
- Reklama
Re: Fiat Bravo 1.6 mjet s/bez DPF
Cau,
1,6 Mjet je dobra volba, celkom to ide ( moj subjektivny pocit ze lepsie ako 1.9TDi 77kw co mam sluzobne) a malo to zere. A ja ani neviem ci mam ten filter, ale asi nie ked sa este doteraz nikdy neregenoval. A kolko ma to auto kilometrov a co je to vyhodna cenovka ?
1,6 Mjet je dobra volba, celkom to ide ( moj subjektivny pocit ze lepsie ako 1.9TDi 77kw co mam sluzobne) a malo to zere. A ja ani neviem ci mam ten filter, ale asi nie ked sa este doteraz nikdy neregenoval. A kolko ma to auto kilometrov a co je to vyhodna cenovka ?
fiat punto mk2 1,2 60k 2001
fiat bravo 2 1,6 mtj 105k 2008
fiat bravo 2 1,6 mtj 105k 2008
Ja ti predám moje 1,9 mjetmiro146 píše:Zdravim ,
filter pevnych castic.
Dakujem za odpoved .
http://fiat-bravo.autobazar.eu/19-mjet- ... 69532.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) heretic dne 20 srp 2013, 15:10, celkem upraveno 1 x.
marea 1,8
bravo 2 1,9 mjet 120
bravo 2 1,9 mjet 120
- Darth.W
- Zkušenej Fiaťák
http://195.23.79.251:7080/navi?SBMK=F&C ... M=LANGUAGE" onclick="window.open(this.href);return false;
DPF tam mas aj ho tam nechaj ... neni s nim ziaden problem
DPF tam mas aj ho tam nechaj ... neni s nim ziaden problem
[color=#FF0000]http://www.youtube.com/waderlord29[/color]
Fiat Tipo sedan 1.4 70 kW Italia Extra
Fiat Tipo sedan 1.4 70 kW Italia Extra
podľa toho štítka je to verzia EUro 4 s DPF
198AXH1B 07E (*
(*) Verzie EURO 4 s DPF (pur - O2)
198AXH1B 07E (*
(*) Verzie EURO 4 s DPF (pur - O2)
marea 1,8
bravo 2 1,9 mjet 120
bravo 2 1,9 mjet 120
Nebál bych se toho, motory Multijet 1,6 už byly konstruovány pro použití DPF, ne jako starší verze 1,9Mjet.
Fiat 500X 1.4 Turbo Multiair Lounge
Fiat Croma 1.9 JTDm FL
Fiat Stilo MW 1,9 JTD Active FL
ex Fiat Bravo 2 MJTD Emotion
Fiat Croma 1.9 JTDm FL
Fiat Stilo MW 1,9 JTD Active FL
ex Fiat Bravo 2 MJTD Emotion
Pozor, mám 1,6 MJT z dubna 2010 a DPF ještě nemá, VIN končí 282351, což je výrobní číslo neboli pořadové číslo auta. DPF měly v té řadě automaticky jen 2,0 MJT 165 k. Osobně jsem rád, že DPF nemám, možná vytvářím víc sazí, ale 25 tis. Kč za výměnu by mě docela děsilo! Na druhou stranu jsem zase slyšel, že při správném způsobu jízdy vydrží filtr dost dlouho (v řádech statisíců km). Při otočení klíčku zapalování se objeví na chvilku kontrolka DPF, tedy pokud tam DPF je. Tím bys měl poznat přítomnost DPF. Mi tam nesvítí nic. A teď trošku odbočím - dneska jsem zprostředkovaně od mechanika Fiatu slyšel, že 1,6 jsou oproti 1,9 prakticky naprosto spolehlivé motory, které vydrží přes svůj charakteristický fiaťácký klapot neskutečné množství kilometrů. Osobně mám "teprve" 116 tis. km a motor je ve skvělé kondici, řekl bych dokonce, že lepší, než na začátku!Jarous1 píše:Nebál bych se toho, motory Multijet 1,6 už byly konstruovány pro použití DPF, ne jako starší verze 1,9Mjet.
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
zlatý Puňťa 1,9 JTD, 59 kW, nar. 1999 - prodán
vdaka za odpovede naozaj ma dpfko, vycital som to z tejto tabulky, je to z manualu ..
https://www.dropbox.com/s/to5mj4v12ee2lsc/bravo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
skusim sa este poobzerat po nejakom inom Brave bez dpf bud 1,6mjet alebo 1,9mjet,
pretoze fora su plne prispevkov o problemoch s dpf aj ked vecinou sa jedna o vw a psa motory,
no tak ci tak sa tomuto "skvelemu vynalezu" chcem vyhnut
https://www.dropbox.com/s/to5mj4v12ee2lsc/bravo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
skusim sa este poobzerat po nejakom inom Brave bez dpf bud 1,6mjet alebo 1,9mjet,
pretoze fora su plne prispevkov o problemoch s dpf aj ked vecinou sa jedna o vw a psa motory,
no tak ci tak sa tomuto "skvelemu vynalezu" chcem vyhnut
Aky mas kod karoserie? 198AXHIB07? sudim podla toho screenu co som vysie pridal ...JardaK. píše:Při otočení klíčku zapalování se objeví na chvilku kontrolka DPF, tedy pokud tam DPF je. Tím bys měl poznat přítomnost DPF. Mi tam nesvítí nic.
Pretoze majitel tamtoho Brava mi spominal presne to co ty, ze auto nema dpf ze tam nesvieti kontrolka dpf na budikoch, ale ja som tomu pri testovacej jazde nedaval velku pozornost, pretoze on si tiez nebol isty ci ho naozaj ma alebo nie. Tak som si povedal ze sa musim spolahnut na VIN kod
a podla neho urcit ci tam dpf je, no podla VIN kodu resp. kodu karoserie by tam DPF malo byt, ktovie ci to auto uz nieje po dpfoff a vypli mu aj kontrolku dpf na budikoch
Jo, podle techničáku mám přesně tento kód.miro146 píše:JardaK. píše:Aky mas kod karoserie? 198AXHIB07? sudim podla toho screenu co som vysie pridal ...
Fiat Bravo2 1,6 MJet, 77 kW, nar. 2010
Ahoj vespolek, nechci zakládat nové téma, ale narazil jsem na pro mně docela zajímavý inzerát http://www.tipcars.com/fiat-bravo/14-i- ... 46489.html Chtěl bych se zeptat, bývají s motorem nebo autem celkově nějaké problémy? Díky moc za odpověď a omlouvám se za dotaz trochu mimo.
Rozvody se u toho mění po 5 letech nebo 120 000 km (co bude dřív), jezdím s tím cca za 5,8-7,5l (teď o víkendu ČB - Domažlice 5,9; průměr cca 60 km/h), po městě s klimou za 7,5.
Může odejít lambda (originál Bosch mě stál asi 1300 Kč), diagnostika přes Multi Ecu Scan je hodně jednoduchá, stačí koupit jen nějaký modul... Kromě jednoho případu tady, který měl s Bravem neustálé problémy o ničem nevím. Je to celkem jednoduchý motor doplněný elektronikou.
Co může odejít, a určitě časem odejde, budou zapalovací cívky - originál Bosch cca 1300 Kč/ks, jsou tam čtyři a svíčky (cca 400 Kč/ks). Ale kolem 100 000 km by ty cívky určitě měly vydržet, svíčky se mají měnit co 40 000 km.
Kdybys měl nějaký dotaz, tak směle do toho (mám i stejnou barvu jako je na tom odkazu)
Může odejít lambda (originál Bosch mě stál asi 1300 Kč), diagnostika přes Multi Ecu Scan je hodně jednoduchá, stačí koupit jen nějaký modul... Kromě jednoho případu tady, který měl s Bravem neustálé problémy o ničem nevím. Je to celkem jednoduchý motor doplněný elektronikou.
Co může odejít, a určitě časem odejde, budou zapalovací cívky - originál Bosch cca 1300 Kč/ks, jsou tam čtyři a svíčky (cca 400 Kč/ks). Ale kolem 100 000 km by ty cívky určitě měly vydržet, svíčky se mají měnit co 40 000 km.
Kdybys měl nějaký dotaz, tak směle do toho (mám i stejnou barvu jako je na tom odkazu)
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS