zlyhanie bŕzd
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
zlyhanie bŕzd
stala sa mi dnes cestou do prace taka neprijemnost: pri zastaveni auta sa mi rozvietila kontrolka abs. pochopil by som to, mohol sa zalomit kabel,vcera som musel prerazit nahrnuty sneh zcesty aby som sa dostal domov. siel som dalej,vyskusal som na ceste ze na ktorom kolese je problem. lave predne to bolo. po 2km sa mi rozvietila cervena kontrolka brzd ako ked je rucna zatiahnuta. auto ale brzdilo,preistotu som zastal a skontroloval ci mam dost kvapaliny. bolo dost,na mieste som skusil naslapat pedal ci nezmekne alebo nestvrdne. prásk a pedal padol na podlahu. a auto uz nebrzdilo vobec. bola uz tma a ponahlal som sa do prace,tak som nehladal pricinu,zajtra to pozrem. ale je to normalne? su to v podstate 2 takmer nezavisle systemy,nie? a oba na 6km odisli.
1.2 8V 2000
- Reklama
Re: zlyhanie bŕzd
ABS plus konrolka brzd signalizuje poruchu sustavy EBD (elektronicky rozdelovac brzdneho ucinku) aspon tolko hovori mudra kniha od Fiatu...
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
no tak pozrel som sa teraz nato. kvapalina uz bola samozrejme vytecena. vytiekla cez hadicku co ide do laveho predneho strmena. zodrala sa na mieste kde sa opierala o plech. neviem ci je bezne tak debilne ulozena alebo len ja to mam tak divne posunute.
1.2 8V 2000
Pokial su tie hadicky povodne tak ich vymen vsetky, daj novu brzdovku a tie hadicky uz Punto preziju...
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
- presne toto sa mi stalo pred ani nie mesiacom, zo dňa na deň mi praskla brzdová hadička, mne pre zmenu pri pravom prednom kolese, v mieste kde hadička vychádza z motor. priestoru, tiež zhodou okolnosti cestou z práce, ešte že som nemal cestou žiadne väčšie kopce ... ja som v tej mojej našiel 2 dierky akokeby od zubov
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Bohužial je to možno že ti to prehrýzli aj kuny,myši,na lagúne nám ohryzali penu okolo batérie,je to pre ne vhodné miesto hlavne ak je auto dlho odstavené.
Fiat Punto 1.9JTD-vybratý katalizátor,vybratý egr,výfuk holá rúra,športový podvozok-tlmiče+pružiny,rozširovacie podložky-1cm,xenóny,denné svietenie,fólie ...a iné.
prípadne sa hadička drala o ten kus plechu,bol som to pozrieť na mojom a nezdalo sa mi že by sa mi niekde nejaká hadička drala o vnútro blatniku,prípadne niekde o motor,asi ju máš vyskočenú z držiaku,skontroluj si to.
Fiat Punto 1.9JTD-vybratý katalizátor,vybratý egr,výfuk holá rúra,športový podvozok-tlmiče+pružiny,rozširovacie podložky-1cm,xenóny,denné svietenie,fólie ...a iné.
no hadicku sme vymenili. pri ovzdusnovani sme vsak zistili,ze na druhej strane je to presne take iste. nenormalne daco. to by vysvetlovalo ze mi punto nebrzdilo uz vobec asi. ved brzdy su 2okruhove,cize keby mi jedna hadicka praskne tak dalsie 2kolesa by brzdit mali. neni to tak? a tak sme obe vymenili, ale abs svieti nadalej a ani nefunguje. mame cestu ako lad,takze nefunkcnost som nemal problem overit.
1.2 8V 2000
never tomu že dvoj okruhové, to je reklamný trik to by musely byť dva nezávysle hlavne brzdove valce Teraz ak ti jeden okruh vytečie druhý tiež nebrzdý
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuju nalepit průhlednou izolačkou někam kolem airboxu psí chlupy a žádná havěť už se na motor ani nepodívá...
Nic jsem prokouslý sem neměl ale občas sem vídal otisky tlapek buď na plastech nebo i na víčku oleje na deklu vačky
Nic jsem prokouslý sem neměl ale občas sem vídal otisky tlapek buď na plastech nebo i na víčku oleje na deklu vačky
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Já to měl horší s hadičkama mne prdly zrovna v zadu a nebylo to nic co bych chtěl opakovat (myslím tím výměnu tech hadiček)
skus se kouknout na čidlo otáček kol pro ABS a na dráty co tam vedou je možný že ti to překousaly nějací hlodavci a vzali ti to i s hadicema
Bo mne ještě napadá že jak to prasklo tak to mohlo natéct do čidla a vyzkratovat to
skus se kouknout na čidlo otáček kol pro ABS a na dráty co tam vedou je možný že ti to překousaly nějací hlodavci a vzali ti to i s hadicema
Bo mne ještě napadá že jak to prasklo tak to mohlo natéct do čidla a vyzkratovat to
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
no mne to neprehryzla žiadna zver... vam to odfotím, a uvidíte čo mi to zodralo
1.2 8V 2000
Rovnaky problem presne pred rokom, s tym rozdielom, ze hadicka praskla a brzdy totalne odisli pri 130km/h na dialnici...
Naposledy upravil(a) Jongo dne 22 pro 2012, 20:59, celkem upraveno 1 x.
no je to neprijemne, viem. ja som myslel ze uz to mam ok...ale včera sa mi stalo ze sa mi za jazdy zas rozsvietila ta kontrolka červená brzd. preco to moze byt? kvapalina mi neubudla, je jej stale rovnako..a brzdy brzdia..po opetovnom nastartovani uz nesvietila... apotom po par km zas... a potom zas nic..mohlo by to byt tym ze ich mam zle ovzdusnene, ci nie? brzdy su dost dolezite, takze nekcem to zanedbat
1.2 8V 2000