Ahoj všichni
Houmr má s panem Černým pravdu. Co já jsem se s tím mým bipower mlokem nazlobil, by bylo na román. Postupně se zhoršující kolísání volnoběhu, chcípání při volnoběhu, ve finále to došlo do stádia, že mi mlok občas chcípnul za jízdy, nejlépe někde v křižovatce a poté milostivě s chraplavým pokašláváním nastartoval třeba až za dvě hodiny, kdy už motor trochu zchladnul

. Někdy taky chcípnul studený už při rozjezdu a ne a ne nastartovat

. Když jsem tyto potíže vylíčil do telefonu p. Černému, tak měl okamžitě jasno. Ať přijedu, opraví. Do druhého dne opraveno. A závada? Vyměnil
komplet rozvody a jeho spolupracující kolega provedl programový zásah do řídící jednotky. Prý se dlouhodobým provozem v režimu, kdy se vlivem neustále se měnících hodnot z motoru, způsobených opotřebenými rozvody, úplně zpitoměla a už si tak trochu dělala co chtěla. A teď? Asi po 200 najetých kilometrech si řídící jednotka "sedla" a motor přede jako kotě. Nechcípe, celé auto ztichlo a spotřeba se snížila odhadem tak o jednu čtvrtinu. Ještě bych podotknul, že p. Černý má teď provozovnu ve Zličíně v areálu PHL.
PS - výměna rozvodů není levná, ale pravděpodobně vyřeší většinu na fóru popsaných potíží s volnoběhem. Vyplývá z toho ponaučení - když si koupím ojeté auto, tak je výměna rozvodů povinnost i když se auto tváří jak chce

Fiat Multipla BiPower r.v. 2000