Zdravím,
mám Stilo, r.v. 2004, 1,4 benzín a začalo mi špatně startovat při studeném motoru. Jako by nešly všechny válce, hlásilo to chybu na 2 válcích, byly vyměněny starotaví moduly, ale problém trval dále a jednoho dne ráno jsem nenastartoval vůbec. Motor točí, baterka je v pořádku, nabíjení také, ale nenastartuje. Stačilo, aby auto stálo třeba jen 2 hodinky po příjezdu a opět to sotva naskočilo. Když nastartovalo, do zchladnutí motoru startovalo úplně bez problémů. Nevíte čím to může být?
Potíže se startováním za studena
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: Potíže se startováním za studena
nemám stilo ale tipnul bych si na pal.čerpadlo.Neudrží tlak v systemu.Je v něm zpětný ventil který musí udržet dostatečný tlak paliva.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Re: Potíže se startováním za studena
Díky za radu, dnes jsme se o tom s mechanikem bavili, že už ho napadá jen tahle varianta s tlakem paliva, tak snad už to bude ono. Prootže přeměřil a zkontroloval všecko co se dalo, ale vše funguje jak má podle diagnostiky. Nejsem mechanik, tak mi není jasné, jaký vliv může mít na ten tlak studený motor (když auto pár hodin stojí) a zahřátý motor (když to nastartuje a zahřeje se). Čerpadlo by mělo buď fungovat, nebo nefungovat pořád stejně ne? Leda by ten tlak dodávalo nejen samotné čerpadlo při běhu motoru. Snad se to už opraví, bo zážitky z MHD jsou otřesné )