OZ Racing r15 ET ???
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
OZ Racing r15 ET ???
Zdravim, dnes mam den na tri bodky, a tak sa obraciam s radou na skusenych puntakov. Nevyznam sa velmi co je ET, tie oznacenia ako 5,5J atd...kupil som si elektrony este v zime, a tak az dnes ked mi dosli i nove pneu som zacal s nimi "pracovat"...
prva neprijemnost nastala v pneuservise, kde zistili, ze dva elektrony su trchu krive...tvrdili mi, ze to moze, ale aj nemusi hadzat, tak nech si ich nahodim a skusim sa previest...
tak som si ich nahodil, ako vyzera to super ale nezistil som ci to hadze z prosteho dovodu...niekde mi to drhne na oboch zadnych kolach....ked som sa pozrel, tak to vyzera, ze to sucha o myslim si ze je to tlmic...take sikme daco co ide k naprave...nesucha to stale ale tak ako ked si deti daju do kola na bicykli kusok plastu...taky zvuk to vydava...
z toho dedukujem ze su elektrony siroke a bude treba asi podlozky...ale kedze mi pride zbytocne tam pchat podlozky siroke 1,5-2cm, chcem sa opytat a teraz dufam, ze ma neukamenujete ci by nestacilo neake 4 podlozky dat s vnutornej strany medzi bubon a elektron...
dakujem za kazdu radu
prva neprijemnost nastala v pneuservise, kde zistili, ze dva elektrony su trchu krive...tvrdili mi, ze to moze, ale aj nemusi hadzat, tak nech si ich nahodim a skusim sa previest...
tak som si ich nahodil, ako vyzera to super ale nezistil som ci to hadze z prosteho dovodu...niekde mi to drhne na oboch zadnych kolach....ked som sa pozrel, tak to vyzera, ze to sucha o myslim si ze je to tlmic...take sikme daco co ide k naprave...nesucha to stale ale tak ako ked si deti daju do kola na bicykli kusok plastu...taky zvuk to vydava...
z toho dedukujem ze su elektrony siroke a bude treba asi podlozky...ale kedze mi pride zbytocne tam pchat podlozky siroke 1,5-2cm, chcem sa opytat a teraz dufam, ze ma neukamenujete ci by nestacilo neake 4 podlozky dat s vnutornej strany medzi bubon a elektron...
dakujem za kazdu radu
- Reklama
Re: OZ Racing r15 ET ???
este foto si myslim, ze dobre ukazali...len prosim o radu, ako co najrychlejsie a najlacnejsie odstranit to drhnutie...
- Přílohy
-
- 1.jpg (236.88 KiB) Zobrazeno 3868 x
Chcem sa opytat este jednu vec...napadlo ma, ze pri vymene som zatiahol rucnu brzdu az na doraz, a ci to pukanie nemoze sposobovat nieco v bubne...lebo ako suchanie mi to uz nepride....je to skor take pukanie...moze byt ze som tym silnym zatahnutim rucnej brzdy tam nieco "odpiekol"? vdaka
Kola pěkné,záleží jak moc křivé jsou,pokud né extrémně moc tak ti to v pneuservise na vyvažovačce co nejlépe vyváži.Budeš tam mít jen trošku více závaží než na ostatních kolech,v opačném případě by sis je musel nechat srovnat.Mám taky jedno kolo koplé,ale pokud je dobře vyvážené a dáš ho dozadu tak to nepoznáš.
Zezadu na ráfku máš napsány rozměry kol,jaké tam máš na nich napsané ET a šířku ráfku? Odhaduju ET cca 35 a šířku tak 7palců,a jaké na tom máš nahozené pneu? Nechápu ale proč ti to dře,když se koukneš do velkého techničáku tak bys tam měl mít napsán standartní rozměr plecháčů a jejich ET,a u nich bude ET určitě nad 40.( ja na mém puntu mám plecháče s ET 48 a ty už jsou dost zalezlé v podběhu). V každém případě budeš muset lehnout pod auto a zjistit zda dře o tlumič pneu nebo ráfek.A předek je v pohodě? Neštrejchají při plném vytočení?
http://www.tuning.cz/a48:tajemstvi-alu-rafku/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zezadu na ráfku máš napsány rozměry kol,jaké tam máš na nich napsané ET a šířku ráfku? Odhaduju ET cca 35 a šířku tak 7palců,a jaké na tom máš nahozené pneu? Nechápu ale proč ti to dře,když se koukneš do velkého techničáku tak bys tam měl mít napsán standartní rozměr plecháčů a jejich ET,a u nich bude ET určitě nad 40.( ja na mém puntu mám plecháče s ET 48 a ty už jsou dost zalezlé v podběhu). V každém případě budeš muset lehnout pod auto a zjistit zda dře o tlumič pneu nebo ráfek.A předek je v pohodě? Neštrejchají při plném vytočení?
http://www.tuning.cz/a48:tajemstvi-alu-rafku/" onclick="window.open(this.href);return false;
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Podle me ti to dre o ten kus plechu,co drzi lanovod,ten prihni,popripade se podivej,zda ti nejde zavazi o napravu... jinak ja mam problem jiny,kdyz jedu levo tocivou zatacku,auto se nakloni na pravou stranu,musim jet fest rychle,tak neco od napravy jakoby zamlati,ale jen jednou,neznate pricinu? jinak dobry vyber kol
pneu tam mam 195/55 r15...a ide o to, ze ak by to drelo tak by to malo driet stale, si myslim...ale mne to vydava taky pukavy zvuk...ako keby pruzina pukala...take nieco...predne su uplne v pohode tie ani pri plnom vytoceni nic, len zo zadu ten pukavy zvuk...inak aj ja ich chcem dat na cierno prestriekat
Nedre ti to o hrdlo nadrze? me jeste napadlo...
pukavý zvuk...hmm, mňa napadlo či nemáš pridlhé šróby na tých diskoch, že by Ti šúchali o brzdy, skús zdvihnúť zadok auta a bez zatiahnutej ručnej zatočiť z kolesom...
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
Tak bol som na to dnes pozerat este z kamosom jednym a ten po zdvihnuti auta a zakruteni kola sa vyjadril, ze asi vyskocila mi neaka pruzina v bubnovych brzdach....asi ked som zatial prilis rucnu pri vymene...zajtra sa maju rozobrat bubny, tak sa uvidi...dam urcite vediet...ale elektron ani guma nesucha nikde...myslite ze som mohol odtrhnut nieco v bubne? fakt som tu rucnu zatahoval s nervami a dost som ju rychlo a prudko zatiahol celkom hore...
to Matto: dakujem ti velmi pekne...zavada odstranena bolo to v tych sruboch...dal som kratsie a konecne klud akurat trocku sucha prave zadne pri zatoceni do lava, ale to bude sposobene asi tym ze tam vzadu je ten disk co je skryveny...na druhom zadnom to nerobi. Dam vyrovnat a je klud hlavne, ze mozem vyuzivat auto, a ze ta zavada si nevyziadala velku investiciu Este raz VDAKA MATTO ZA RADU, to by ma nenapadlo vobec
za málo ... ale ešte pre istotu odmontuj bubny a skontroluj brzdy, mne dlhé šróby zničili, resp. obrúsili pružiny čo stahujú platničky, a to som na nich prešiel iba pár metrov
OK skusim sa na to pozriet, resp. to dam niekomu pozriet, ale rucna brzdi uplne v pohodicke zatial
este jedna otazocka...este sem tam mi pukne v zadnom kole...moze to byt sposobene ze dlhe sruby nieco pobabrali vo vnutri bubna? otazka smerovana na matta
jasné že môže, ak si na tých dlhších šróboch jazdil dlhšie, mohol si si roztrhnúť tie pružiny čo som spomínal, alebo rozbiť si samoštely, v každom prípade zhod dolu tie bubny a prekontroluj to...
nevie mi niekto poradit, ak sa pozrie na fotku vyssie, ci nemam "zadok" prilis nizko ? teraz som nalozil nieco tazsie do auta na zadne sedacky a skrtaju mi lemy...a zo zadnej napravy mi uz dlhsie vychadzaju divne zvuky...ked zastavim auto a vystupujum, tak tam nieco vrzga, alebo neviem ako mam opisat ten zvuk...moze to byt spojene s tlmicmi? ze neako auto sadlo nizsie? som jediny ktory ma seriovom podvozku obute 195/55 r15? vdaka za kazdu radu, chcem uz dat auto do cajku, nech sa mozem venovat stylingovym veciam