Ahojte všichni.
Hledal jsem po celém fóru, ale můj problém jsem nikde nenašel. Pokud tu přece jen je, předem se omlouvám.
Problém je následující :
před časem mi u ventilátoru topení (nebo tam někde) začalo něco cvakat. Pravidelné cvakání, které není závislé na rychlosti ventilátoru, rychlosti auta ani na otáčkách motoru. Ventilátor funguje na 1 až 3 stupeň. Pokud ho zapnu na 4 stupeň (tedy na přímo), odpálí mi to 30A pojistku v pojistkové skříňce u motoru (a cvakání u ventilátoru přestane)
Osobně bych to tipoval na ten odporový regulátor rychlosti ventilátoru, ale není mi jasné, co způsobuje to cvakání. Nemá třeba motor ventilátoru v sobě nějaké relátko ?
Díky za případné odpovědi.
Ventilátor topení
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
- flyer_787
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ventilátor topení
Ikdyž teď, když si to po sobě čtu, tak mě napadá, že ten odporovej regulátor bude asi v pořádku a že problém bude jinde, když mi to odpálí tu pojistku jen když to jede na přímo...
S tímhle problémem (spálená pojistka na rychlost 4) jsem jezdil několik let. U mě to bylo přidřené ložisko motorku. Prostříknutí mazivem pomohlo jen na chvilku. Když začala hořet pojistka i na nižší rychlosti koupil jsem nový ventilátor z vrakoviště a je klid.
Relé k ventilátoru tuším nějaké je, ale v pojistkové skříni, která je na druhé straně auta.
Relé k ventilátoru tuším nějaké je, ale v pojistkové skříni, která je na druhé straně auta.
Ahoj, prosím, kde najdu pojistku na 4. rychlost? Nikde jsem to nenašla. Přestal mi fungovat ventilátor na maximální rychlost. Ostatní jdou.
Díky moc.
Díky moc.
Punto MK2, 1,2 16V 59kW