Odvětrávání klikové hřídele?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Jezdec
Znalec

Odvětrávání klikové hřídele?

Příspěvek od Jezdec »

Dobrý den, po nějaké době jsem zjistil, že mám celý motor politý od oleje, a po detailnějším zkoumání jsem zjistil že to je od povytažené měrky oleje, kterou jsem následně několikrát vyčistil a nasadil zpátky, avšak stále se povytahuje a vytéká olej. Mechanik co bydlí poblíž mi poradil, že může být ucpané odvětráváni klikové hřídele. Avšak vůbec nevím kde to je. Nemá s tím někdo bližší zkušenosti? Aspoň ve které části motoru mám otvor hledat. Jedná se o motor 1.2 16v 59 kw.
Díky
Škoda fabia 1.4 50kW r.v. 2000 - Pracovní
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
Reklama

Jaroslav1
Zkušenej Fiaťák

Re: Odvětrávání klikové hřídele?

Příspěvek od Jaroslav1 »

Zdravím ,už jsem ti na to odepsal v elektrice.Tam jsi dal původně také dotaz :)
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Janka
Začátečník

Příspěvek od Janka »

mam ten isty problem,ale ako si nemozem najst ten prispevok co dal jazdec v elektrike....

PS: auto som mala 2 dni v garazi a stale tlaci vzduch cez mierku oleja som doliala zatial iba 2 litre aby mi ho nevytlacilo zase vsetok von.....
Jezdec
Znalec

Příspěvek od Jezdec »

Jaroslav1 píše:to Jezdec,odvětrání klikové skříně je vyvedeno hadicí z krytu hlavy válců do sání. Ty startovací kabely jsi měl určitě z Hypermreketu že? Izolace na nich je silná ale uvnitř je slabé měď.lanko a tak tam teče málo proudu, a ještě ty kleště mají na konci zoubky,tak-že zase slabý přechod proudu.(jsou na prd).Jednou jsem taky takové použil na startování Favorita a tak tak že to naskočilo. Nyní vozím udělaný z lanka o průřezu 10mm a klěště ukostřovací od trafo svářečky,ale mám je pro případ kdyby někdo potřeboval pomoci se startem,osobně je asi nebudu potřebovat, zítra si jdu také pro novou baterku EXIDE 64Ah a také s ukazatelem nabití,mrazy mají ještě pokračovat a tak ať nejsou problémy se zimními starty. :)
Musí se sundat kryt i s filtrem, odpojit kolínko a pod ním je taková drátěnka (kartáček) a ten byl totálně zasraný. Vyhodili jsme ho, daly nový a pohoda.
cinzano
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cinzano »

Jezdec píše:Vyhodili jsme ho, daly nový a pohoda.
Stačilo ho polít trochou benzinu nebo ředidla a zapálit, pak očistit kartáčem.
Jezdec
Znalec

Příspěvek od Jezdec »

cinzano píše: Stačilo ho polít trochou benzinu nebo ředidla a zapálit, pak očistit kartáčem.
Taky jedna z možností, ale jednodušší bylo dát nový, potom kafíčko a kus řeči. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“