fiat punto1 1,2 16v sem tampotrháva

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
pepaxx
Znalec

fiat punto1 1,2 16v sem tampotrháva

Příspěvek od pepaxx »

zdravim ván nakoľko mi začalo troška potrhávať auto potreboval by som sa spýtať aké hodnoty má mať zapalovacia cievka
primár?
sekundár?
sviečky, káble vimenené...
táto chyba sa mi vyskytuje iba ked prejdem dlhšiu vzdialenosť (na krátke vzdialenosti mi to nerobí môže byť studené aj zahriate
1 cievku mám novú len potrebujem 100% vedieť že či je jedna z cievok zlá...

Fiat punto 1,2 16 v 1998

na aute sú ešťe dve zapaľovacie cievky...

dakujem za info...
Reklama

hanzs
Zkušenej Fiaťák

Re: fiat punto1 1,2 16v sem tampotrháva

Příspěvek od hanzs »

Bohužel to běžným vybavením změřit nejde.
Můžeš změřit primár a sekundár a budeš mít alespoň jistotu, že cívka není přerušená nebo vyskratovaná (v opačném případě máš jistotu, že je špatná).
Ale jestli se v ní děla vysokonapětový průraz se tím nepozná.
To je pak potřeba např. zkusit jinou z jinýho auta.

PS: a taky je potřeba mít cívky čisté - já kdysi měl na autě, že jiskra skákala po zahřátí cívky po špíně na ní do kostry.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

bežným vybavením?....
kamarát mi tvrdí že mi to zmerá len mu mám zistiť hodnoty....aha takže môžem namerať že je ok a bude zlá..chápem

no ved 1 mám ale mám iba jednu bohužial takže ak nič nenamerám skúsim vymeniť najskôr jednu, potom druhú ak nepomôže budem hladať chybu inde

jasne cievky sú čistučké, rovnako káble a rovnako v hlave tie dieri suchučké všetko
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Jo když máš jednu novou, je ideální ji vyzkoušet nejdřív místo jedný a pak druhý.

Co se týká toho měření - nevim jak to jednoduše napsat - když dáš dva drátky půl centimetru od sebe a zkusíš měřákem jestli vedou - tak nevedou, vždyť je taky mezi nima půl centimetru mezera, ale když je budeš napájet 20kV - tak už docela povedou, protože mezi nima bude hořet oblouk.
Proto je měření měřákem nedostatečné.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“