Help !!! za studena skapina

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
superhuman
Začátečník

Help !!! za studena skapina

Příspěvek od superhuman »

Cafte chalani. Potrebujem pomoc. Ked nastartujem za studena auto tak nejak zdochyna ale po 20 sek. Je to ok. Myslim si ze je to skrtiaca klapka. Chcem sa opytat ci sa da nejak vycistit alebo nieco. Mam 1,8 HGT. Dakujem dopredu za rady :-)
winkelmes@gmail.com
Reklama

oldoss
Znalec

Re: Help !!! za studena skapina

Příspěvek od oldoss »

Samozrejme da sa vycistit. Je tu niekde aj navod na to skus ho pohladat. Len si davaj pozor, ked hu budes odpajat bo sa mi, zda jedna hadica co ide do nej je jej vyhrievanie tak bud nachystany, ze odtial pojde voda. :)
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Sonux
Fiaťák

Příspěvek od Sonux »

riesil som podobny problem na mojom punte 1.2 8V 2000, za studena mi auto zdochlo az na treti krat uz drzalo ako tak otacky(za tepla startovalo v pohode),zvysila sa mi aj spotreba cca o 2litre a v nizkych otackach auto cukalo,sklbalo a nemalo spravny vykon.
Postupne som zacal menit sviecky,zapalovacie kable...v neautorizovanom servise mi to napojili na diagnostiku kde udajne som mal zle cidlo teploty motora..vymenili ho a stale nic..potom mi povedali ze vymenit komplet skrtiacu klapku ze to bude tym..zaplatil som asi 200eur..a zmena ziadna a odpoved potom bola ze nevedia cim to je,ze iba skusat postupne..
Potom som sa nasral auto som zobral prec a dal to do autorizovaneho servisu...kde mi povedali ze mam skocene rozvody a palivove cerpadlo nedava spravny tlak..namiesto 3,5baru mi davalo asi len polovicu...zajtra idem po auto konecne ..mesiac som sa trapil co je puntu a kus som prisiel o nervy.

PS:nechapem ako som mohol mat skocene rozvody
Fiat Punto mk2a
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

superhuman: ano vyčistit škrtící klapku by měl být první krok (ale tím neříkám, že to tím najisto je). Ale pozor - u tvojí klapky je (předpokládám) i váha vzduchu, tu bych doporučil vymontovat, než budeš klapku čistit nějákým připravkem (sprejem) na čištění klapek, abys ji neposlal do kopru!

sonux: to zní docela zajímavě - vypadá to, že v tom autorizovaném servisu vědí co dělají - pak napiš jestli je auto už ok.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Sonux
Fiaťák

Příspěvek od Sonux »

tak auto uz beha...necuka,nesklbe...spotreba sa upravila na 5,2litra...cena opravy v Bosch servise 315e ..dali nove cerpadlo Bosch a nastavili spravne rozvody..
Fiat Punto mk2a
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“