hadička, pískání

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
blba blondyna
Začátečník

hadička, pískání

Příspěvek od blba blondyna »

Prosím pěkně, nejspíš jsem debil nebo slepejš, ale raději se zeptám, abych cosi nezanedbala. Dneska jsem dávala novou baterku a poprvé jsem si všimla, že v tom takřka prázdném prostoru pod ní tam bůhví odkud čouhá taková šedá gumová hadička. Nevím odkud to vede, prostě to tam visí. Je to asi 10-15 cm dlouhý a cca 0,5 cm světlost, obyčejná měkká šedá guma, čistá, s pravidelným okrajem (takže se to asi odnikud neutrhlo). Ale krapet mě překvapilo, že jsem o ní ani nevěděla. K čemu je to tam dobrý?

Dotaz č.2 - při určité rychlosti, cca při 70kmh, mi vepředu cosi píská (vysoký tón), nejde zjistit, pdkud to přesně jde a nedokážu určit, zda je to kovový zvuk. Nikdy mi to nedělalo, resp. jsem si toho nikdy nevšimla, až minulý týden, kdy jsem se zase po čase svezla svým bývalým autem. Coto? Může to dělat jen odpor vzduchu v nějaký škvíře (ale proč až teď)? Nebo si mám všímat nějakýho ložiska - to by ale snad nedrbalo jen při urč. rychlosti?

Omlouvám se za takové dotazy, ale s autem už jezdí matka coby totální ignorant, jež má na svědomí 2 motory a nespočet náhradních dílů. Běžně přitáhne s prázdnou gumou či s výfukem po zemi. Všechno je možný. Tak se radši starám, abych pak nemusela řešit odtahovku :? .
Punto MKII, 1.2 8V, r.v.2001, najeto 105 000 km
Reklama

karelsoucek
Fiaťák

Re: hadička, pískání

Příspěvek od karelsoucek »

hadička by mohla být od ostřikovače předního, nebo zadního okna.
Karel Jihlava
Fiat Punto Cabriolet 1,2 16V 85
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“