Nejede už jako dřív
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Nejede už jako dřív
Zdravím,
mám punto I. 1.2 44kw rv98. Auto mám od 115tis, nyní má najeto cca 165tis a prostě pocitově už nejede jako dřív. Je o poznání línější, na motoru bylo dělán pouze pravidelně olej s filtry. Rozvody se dělali na 120 a spojka na 130. Jinak se nic neměnilo. Je pravda že s autem se teď tolik nejezdí a když jo tak spíš jen cukačky do 30km, ale prostě už to nejede. Co vyměnit? Svíčky? Nějaký kabely nebo lambdu? Auto jede normálně, jen třeba při 2tis otáčkách a větším sešlápnutí plynu nejdřív cukne a pak vyrazí, volněji jak dřív.
Předem díky za rady.
mám punto I. 1.2 44kw rv98. Auto mám od 115tis, nyní má najeto cca 165tis a prostě pocitově už nejede jako dřív. Je o poznání línější, na motoru bylo dělán pouze pravidelně olej s filtry. Rozvody se dělali na 120 a spojka na 130. Jinak se nic neměnilo. Je pravda že s autem se teď tolik nejezdí a když jo tak spíš jen cukačky do 30km, ale prostě už to nejede. Co vyměnit? Svíčky? Nějaký kabely nebo lambdu? Auto jede normálně, jen třeba při 2tis otáčkách a větším sešlápnutí plynu nejdřív cukne a pak vyrazí, volněji jak dřív.
Předem díky za rady.
Fiat Punto 1.2 SX60
20 let na hrbu a 195 tis km
- Reklama
Re: Nejede už jako dřív
pořádně protáhnout otáčkama a vyhnat pavouky z výfuku, když se to nezlepší hledej dál
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
To dělám pravidelně, já už s autem ted jezdím minimálně, použivá ho především sestra a já jezdím s 2.2hdi...Když s tím jednou za čas jedu, tak ho protáhnu
Fiat Punto 1.2 SX60
Je to uz starsi auto - podival bych se na klasicke veci co zlobi - hadicky do sani, zejmena ta k MAP senzoru, zapalovaci kabely. Dal i lambda muze byt k.o. s temito kilometry. Blbe se odhaluje ucpany katalyzator (asi jen rozpojit a udelat kraval pred barakem).
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
No hlavne bych se podival na vule na ventilech, mozna stav katalyzatoru, palivovy a vzduchovy filtr. Proste klasiky veci.
Hustokrutost
- blba blondyna
- Začátečník
A co třeba vyměnit auto? A není mimochodem normální, že auta s věkem (natož požehnaným) ztrácí na výkonu?
Punto MKII, 1.2 8V, r.v.2001, najeto 105 000 km
No pokud auto nema extremne opotrebovane pistni krouzky, prip. vlozky valcu, tak i po mnoha letech a mnoha najetych km, treba i 300-400tis. by melo jezdit dobre, v podstate se stejnym vykonem jako driv...
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
Jak jsem psal, auto je na ježdění okolo komína, na cestování mám už 2.2hdi v P607. To punto řeším protože 165tis km není podle mě tolik, aby se říkalo že už to nejede kvůli tomu že to má hodně najeto Jinak příští týden se na to vrhnu, tak uvidíme. Díky za rady
Fiat Punto 1.2 SX60