Dobíjení

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Stanislav Dorňák
Fiaťák

Dobíjení

Příspěvek od Stanislav Dorňák »

Dobrý den přeji všem,po roce celkem bezproblémového používání vozu CROMA 1,9 16V rv.2006 se objevil problém na dobíjení.Po nastartování se zvedají volnoběžné otáčky asi na 1100ot a asi po 2 minutách se rozsvítí kontrolka dobíjení (baterie).Poradí mi někdo kde všude hledat problém? Děkuji za pomoc Standa
Reklama

rossi
Znalec

Re: Dobíjení

Příspěvek od rossi »

Málo to dobíjí.Takže aternator/diody/ nebo regulátor napětí. Taky může byt volný řemen co pohání altik.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Stanislav Dorňák
Fiaťák

Hledal jsem v diagnostice (FiatECuscan) ale nenašel jsem nikde zmínku o funkci alternátoru (kolik dává),nebo jsem něco přehlédl? (řemen je dobrý). Kontrolka nabíjení po nastartování zhasne a zase se rozvítí po 2-3 minutách ale do baterky nic nejde.Můžeto být regulátor? Nejhorší je že se musí pro alternátor zespodu. Děkuji Standa
rossi
Znalec

Příspěvek od rossi »

alt. má dávat asi 14-15V.Jestli to nedává tak je v háji regulátor.
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
Stanislav Dorňák
Fiaťák

Dobrý den,dobíjení bylo nakonec vyřešeno výměnou alternátoru.Asi tak po 14 dnech se objevila jiná závada-po zapnutí klíčku a nastartování opět nešlo nabíjení ale po vypnutí klíčku a opětovném nastartování dobíjení fungovalo.Pak už stačilo zapnout klíček,vypnout klíček a při druhém zapnutí po nastartování dobíjení šlo.Takle to stále laškuje.Ví někdo co to může způsobovat? Najdu někde schéma zapojení tohoto vozu?(Croma 1,9 16v,rv.2006)
Odpovědět

Zpět na „Croma“