Zapach nafty v kabíne

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
kimo
Začátečník

Zapach nafty v kabíne

Příspěvek od kimo »

Máme Punto MK 2. s motorom MultiJet 1.3 r.v. 2003. V kabíne občas cítiť zápach nafty. Nevenoval som tomu veľkú pozornosť, pretože jazdíme prevažne krátke trasy cca. 30 km denne a pri takýchto vzdialenostiach sa to ešte nestihne prejaviť. No keď sa vyberieme na dlhšiu trasu (200 - 300 km), naftu cítiť až až.
Avšak z auta nič nekvapká, priemerná spotreba je stále rovnaká (4.2 ~ 4.7 l/100km), motor sa neprehrieva a nesvieti ani žiadna výstražná kontrolka na palubnej doske.

Prosím poraďte, čo by som mal skontrolovať alebo či má zmysel chodiť do servisu.

Vopred ďakujem.
Kimo
Reklama

Karol
Zkušenej Fiaťák

Re: Zapach nafty v kabíne

Příspěvek od Karol »

No nemoze neunikat a sucasne smrdiet. To sa proste neda. Niekde to tecie hoci len malo a na spotrebe to nieje vidiet. Daj dole dekel na podlahe pod zadnym sedadlom a kukni sa na nadrz a uchytenie hadic, zapni palivove cerpadlo (klucik zapalovania) a kukaj ci nepresakuje. Tie vystupne trubicky z cerpadla lubia praskat. Mne sa to stalo s benzinom a smrdelo to v kabine ako svina a navyse to bolo aj vybusnejsie ako nafta. Pripadne to otvor az ked to po jazde zacne smrdiet a kukni sa ci nieje cele cerpadlo zaprasene od nafty. Ine ma nenapada.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“