Pomoc pri výbere LCD monitora

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: peta.smolik, Globusman

Odpovědět
Vlado12
Začátečník

Pomoc pri výbere LCD monitora

Příspěvek od Vlado12 »

Ahojte Fiataci,

toto forum sledujem uz dlhsiu dobu, no teraz prides s trochu od veci otazkou . Snazim sa vybrat novy LCD monitor, no neviem si vybrat medzi Samsungom http://lcd-monitory.com/samsung-p2270hd/" onclick="window.open(this.href);return false; a Asusom http://lcd-monitory.com/asus-vw227d/" onclick="window.open(this.href);return false;.

Co by ste vybrali vy ? :)

Diki za nazory
Reklama

OndraK
Zkušenej Fiaťák

Re: Pomoc pri výbere LCD monitora

Příspěvek od OndraK »

Pakliže bych vybíral z téhle dvojice tak bych šel do Asusu, ty jejich panely jsou podle mně pocitově lepší. Poslední Asus co jsem koupil ségře byl dokonce docela dobře nakalibrovanej už z továrny. Jinak se můžeš skusit podívat po Samsungu, ty mám v kategorii TN panelů fakt rád, za málo peněz hodně muziky. A většina kousků od nich má fakt dobrej (=malej) rastr. Což by ale při téhle rozlišovačce a úhlopříčce měly mít tyhle taky.
Nemám moc dobré zkušenosti s těmi DVB-T moduly integrovanými přímo do monitoru, většina co jsem viděl byla hrozně necitlivá i přes přímou viditelnost na žižkovský vysílač(cca 5km). Jestli je kritérium i tohle tak spíš koukni po nějakém tuneru do PC. Za cenu sníženého komfortu (musíš zapnout PC, když chceš koukat na TV) máš tuner řádově lepší (značka AVer je dobrá pro normální použití).
Jestli ale chceš dělat grafiku, barevný korekce videí atd. na lepší úrovni tak na tuhle cenovou relaci zapomeň a hledej panely s IPS technologií, ty barvy tam jsou uplně jinak.
A jestli to chceš na filmy tak by bylo dobrý se zkusit poptat majitelů jak dalece maj rovnoměrný podsvícení. Případně koukat po LED podsvícení :)
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero

ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Re: Pomoc pri výbere LCD monitora

Příspěvek od OndraK »

Hehe, když jsem včera tohle psal, tak jsem ani netušil, že hned dneska ráno budu akutně řešit koupi nového monitoru i já :). Jdu se mrknout co je nového na trhu a pak dám vědět co jsem vybral.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero

ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Odpovědět

Zpět na „POKEC“