Hrebenove riadenie - pomoc

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
RadekHGT
Znalec

Hrebenove riadenie - pomoc

Příspěvek od RadekHGT »

Vcera som zistili pri vymene tyciek riadienia nemilu vec. Riadenie pomali dosluhuje.Stoho vsetkeho mi trasie s volantom + sa v nom ozyva silne pukanie. Ramena,hom.klby,cepy a tycky riadenia su uplne v poriadku co ma velmi tesi,ale hreb.riadenie je natom zle.

Potreboval by som zistit ake riadenie mi treba,su 2 tipy na HGT.Podla coho to mam urcit :?: Rozdiel medzi nimi je len v pocte zubov 17 alebo 26 ,fakt neviem :roll:

Tu je link

http://katalog.haspa.cz/index.php?main_ ... 1&scId=248" onclick="window.open(this.href);return false;
HGT
Reklama

oldoss
Znalec

Re: Hrebenove riadenie - pomoc

Příspěvek od oldoss »

Neni to pocet zubov na hrebeni? Keby ho das dole tak sa to da zratat si myslim. :?: Alebo jednoduchsia finta zavolaj do fiatu a spytaj sa, ze kolko by to u nich vyslo to riadenie. Nadiktuj im vinko a podla toho ti zistia, ze kolko zubov tam mas. Ale samozrejem si to potom objednaj na tej stranke. :wink:
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Nemyslia ten počet zubov na tom malom hriadeli čo ide na pastorok, kde sa nastrčí tyč riadenia ? podla obrazkov vyzera že tam su ine ozubenia.
Train horn in car ? ...why not ! :D
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
RadekHGT
Znalec

Příspěvek od RadekHGT »

JJ,podla vsetkeho to budu tie zubky ktore myslis Toni,lenze neviem ako zistit ktore potrebujem ja.Ci 17 alebo 26 zubov.Myslim si ze rozoberat to cele koli tomu by bolo dost obtiazne.Keby sa to dalo zistit nejak podla typu auta,rocniku,vinka ... nikde to nemozem najst.Budem musiet skusit asi ten fiat servis :?
HGT
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

To je smutné,aký problém Ťa postihol :( .Mne sa to pukamie prejavuje cca 2 roky a to niekedy viac a niekedy skoro vôbec. ProsímŤa,ak sa Ti to podarí nejako vyriešiť, daj vedieť. Dík.
Punto 1,2 8V 5dv
RadekHGT
Znalec

Příspěvek od RadekHGT »

Mna to pukanie ani tak netrapi, ako zvuk ktory vychadza s volantu.Znie to ako keby sa mi triasol volant,ale pritom je pevny,nema ziadnu volu pri toceni volantu,takze to bude len tym hreb. riadenim :(
Este sa rozhodujem ci sa do toho pustime alebo to necham tak a dam dokopy nieco ine :)
HGT
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

V mojom prípade sa to prejavuje tak,že keď zdvihnem predok auta a točím potom volantom z jednej strany na druhú,tak každých 180 stupňov otočenia volantu sa ozve puknutie.Neviem presne,či je to spôsobené tým hrebeňom,alebo niečim iným,ale diely riadenia som dal všetky pomeniť a nič nepomohlo. Už zostali len predné tlmiče a volantová tyč.Rád by som to vyriešil,ale nechcem zbytočne meniť dobru vec za novu a neviem inak,ako na to prísť.Keď sa niečo viac dozviem,dám vedieť.
Punto 1,2 8V 5dv
SpiritWolker
Všeználek

Příspěvek od SpiritWolker »

RadekHGT napisal som ti spravu. Aky rok vyroby je tvoje Hgt? Vibruje ti volant aj ked stojis?

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
RadekHGT
Znalec

Příspěvek od RadekHGT »

Je to 12/2001. Volant nevibruje praveze vobec,je pevny,bez vole,len sa v nom ozyva klepot ako keby tam poskakovali kamienky :D
HGT
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“