Ahojte,skusal som hladat podobnu temu ale nejako nenasiel,potrebujem poradit kto z vas uz davnejsie osetroval podvozok zo spodu co nanho pouzil a ake ma skusenosti?Zaujima ma skusenost aspon po takych dvoch rokoch od farbenia ci sa mu tam vytvara hrdza a co vsetko ponatieral a kolko vrstvy? Pri kupe auta som natieral podvozok zo spodu takou jak smolou ale nicim inym..asi iba raz..tak je tomu uz dva roky ,nieco pomohlo ale po tejto zime som si vsimol ze mam na niektorych miestach uz fľaky korozie.Planujem to ocistit od hrdze a niecim osvedcenim natriet nez pokupit a vyhodit na nieco peniaze co ani nepomoze..ma niekto dobre skusenosti s niecim?
Znamy mi vravel ze pouzil klasiku hameritte a nato daval dalsie dajake hameritte a po dvoch rokoch nic sa mu tam nevytvara?
spytam sa este na stierace..tie mam tiez vpredu trocha pochytane..osetroval icch z Vás uz niekto ak ano cim?
vyfuk cim farbite? ja ho natieram takou jak striebrienkou sa to vola..ale aj tak po zime bol pochytany..i ked nebolo to hrubo ak som ho teraz ocistil a znova nou natrel..dakujem
Osetrenie podvozku,co osvedcene pouzit?
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
- linomaniac
- Fiaťák
Re: Osetrenie podvozku,co osvedcene pouzit?
HIISS píše:Ahojte,...............dakujem
no ja niesom bohvieaky odbornik na toto, ale keby som to robil, tak to:
1. oskrabem/obrusim
2. natriem odhrdzovacom aspon 2x
2. natriem/nastriekam bodyckom (taky jakysi asfalt ci co to je)
ale ak si niekto mysli ze je to napitchu, necham sa inspirovat skusenejsimi
Punto Cabrio S60
Fix
It
Again
Tomorrow
Fix
It
Again
Tomorrow
Ta hammerite je dobry napad, ja som s tym osetroval hlboke skrabance na podlahe ked som chytil beton a v pohode drzi. Samozrejme som predtym povrch ocistil od hrubej korozie a vyfukal vzduchom. Su nejake polymerne neporovite materialy co dobre prilnu na plech, len neviem ako a ci to drzi na starsom asfaltovom nastreku. Na napravove diely rozhodne hammerite. Ja sa na to tiez chystam, mozno sundam aj zadnu napravu a tu spravim s hammerite, tazne tiez, predne ramena a naprava tak isto, kotuce, tlmice, mozno pruziny. Na ten spodok by som asi volil nejaku synteticku polymernu nastrekovu hmotu, predsalen neodparuje sa a nevytvara pory na rozdiel od asfaltu. Presne nazvy a vyrobcu neviem, len viem ze daco take sa vyraba. Ale doporucujem to spravit poriadne, to znamena vyfuk aj nadz dole. Mozno aj ta zadna naprava. Kto ma jamu, nema co riesit.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
ohledně toho výfuku,vždy jsem kupoval žáruvzdornou barvu ve spreji,ale nevydrželo to nikdy dlouho a začlo se to šupat,pak jsem narazil na silikonovou stříbrnou barvu na výfuky,je v takové malé plechovce,sice se to nanáší štětcem,ale vydrží mnohem dýl
- Přílohy
-
- Fotografie-0022.jpg (63.41 KiB) Zobrazeno 5323 x
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-