Má mať 1.4 16v takýto klepkavý zvuk - VIDEO ???

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

cimbo
Zkušenej Fiaťák

Má mať 1.4 16v takýto klepkavý zvuk - VIDEO ???

Příspěvek od cimbo »

Keďže som nedokázal zohnať nikoho v okolí BA kto by mal Punto alebo Stilo s motorom 1.4 16v tak nedokážem porovnať či je zvuk u môjho auta normál alebo nie.

Preto sem dávam toto moje video: http://www.youtube.com/watch?v=_NK4gdGbIuU, druhá polovica videa je s otvorenou kapotou.

Tento motor v Punte sa mi zdá oproti firemnej Fábii 1.4 16v hlučnejší a hlavne uklepaný, navyše ako som vyčistil škrtiacu klapku tak sa mi zdá že sa klepkanie motora ešte mierne zväčšilo.
Bol som s kamarátom čo má nové Grande s 1.4, ale výkonovo slabšie no ten motor bol oproti môjmu výrazne tichší a kultivovanejší.

Píšem to sem len preto, lebo neviem či sa v motore niečo kazí a mám sa báť, alebo je to proste u tejto 1.4 normálne. Každopádne sa auto pri jazde správa úplne normálne.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Reklama

oldoss
Znalec

Re: Má mať 1.4 16v takýto klepkavý zvuk - VIDEO ???

Příspěvek od oldoss »

A kameroval si to pri studenom motore alebo pri teplom? Pokial je motor studeny tak by som to typol na hydrostely, bo pokial sa olej zohreje a natlaci tak trosku to trva. Mne to tiez klepka ale iba na studenom motore, ked sa zohreje uz ide ako svajciarske hodiny vyrobene v taliansku 8) Ale ten zvuk neviem zda sa mi to, ze dost to klepe.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

oldoss píše:A kameroval si to pri studenom motore alebo pri teplom? Pokial je motor studeny tak by som to typol na hydrostely, bo pokial sa olej zohreje a natlaci tak trosku to trva. Mne to tiez klepka ale iba na studenom motore, ked sa zohreje uz ide ako svajciarske hodiny vyrobene v taliansku 8) Ale ten zvuk neviem zda sa mi to, ze dost to klepe.
Nebo už ani studený, ale zase ani naplno zohriaty. Kameroval som to asi po prejdení cca 100m a 3 minutach vrcania na volnobehu ...
Pred tým auto stálo 1 deň.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

srovnávat punto s fobií,no fuj :D jak je na tom olej? taky bych to tipoval na ty hydroštěly. jinak dost cvakají i vstřikovače
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Veru Spuntik sa neporavnava s fabcou. Punto ma nieco co fabia nie a to je dusa. :wink: Ale k veci. Tak po 100 metroch a 3 minutovom vrcani na volnobehu motor zdaleka neni zohriaty. Aj ked ukazovatel teploty vody je hore to neznamena, ze olej a motor je uz zohriaty na prevadzkovu teplotu. Fakt by som to typol na tie hydrostely. Aky olej tam lejes? Myslim konkretne znacku a presnu specifikaciu jeho.
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:srovnávat punto s fobií,no fuj :D jak je na tom olej? taky bych to tipoval na ty hydroštěly. jinak dost cvakají i vstřikovače
Však práve, že Fábia je "chliev" a ten motor je taký normálny. Olej je pomerne nový má len 2000km a je to original Selenia 20K, dnes som ho meral a siaha do polovice mierky. To že to môžu byť vstreky mi povedal aj kamarát mechanik, lenže on ten motor naživo nepočul.
Ako som písal, keby že to mám možnosť s niekym porovnať ... bol by som múdrejší.
Výkonové vlastnosti toho motoru sú primerané 95k, proste auto ide riadne ...

Tak ešte doplním že ten motor má rovnaký zvuk aj po prejdetí x kilometrov a poriadnom zohriatí ...
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Tak bud tie vstreky alebo hydrosteli ci daktory nedosluhuje. Neviem menil si uz na aute tesnenie pod hlavou? Bo tuna na fore som sa docital, ze jednemu uzivatelovi menily tesnenie sice to bola 1.1 ale tiez mu to zacalo cvakat po vymenne na kolko chytri mechanik mu to tesnenie dal naopak.
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Keby nevidím video tak by som povedal že je to diesel :D ...ale inak mi ten zvuk skôr pripomína vstrekovače ako hydroštely. Tie zvyknu takto klepať iba nejake dve, tri sekundy po štarte, kým natlačí olej a hned stíchnu ( aj pri studenom motore ) a toto je skor taky cvakavy zvuk aky robia vstrekovače, ale aj tak sa mi to zdá nejaké moc hlučné.
Train horn in car ? ...why not ! :D
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

oldoss píše:Tak bud tie vstreky alebo hydrosteli ci daktory nedosluhuje. Neviem menil si uz na aute tesnenie pod hlavou? Bo tuna na fore som sa docital, ze jednemu uzivatelovi menily tesnenie sice to bola 1.1 ale tiez mu to zacalo cvakat po vymenne na kolko chytri mechanik mu to tesnenie dal naopak.
Tak od kedy to auto mám ja tak sa s motorom nič nerobilo, priznám sa, že od začiatku bol ten motor taký klepavý, ale neriešil som to ked som si prečítal recenziu na tento motor v ktorj bolo napísané:

Upřímně řečeno, nejvíce jsem se těšil na motor, právě on byl důvodem, proč bylo Stilo k testu zapůjčeno. Nová čtrnáctistovka je výrazným posunem vpřed oproti dřívější dvanáctistovce, má vyšší výkon i točivý moment, takže se dalo očekávat, že těžké Stilo daleko lépe rozpohybuje. Po „natočení“ motoru se zpod kapoty ozval trošku syrovější, chraplavější zvuk, než jsem čekal. Motor patří bohužel mezi ty hlučnější, není slyšet pouze a jen při volnoběhu. Ve vyšších otáčkách nad cca 2 500 se už projevuje docela nahlas, není slyšet jen při rovnoměrné jízdě ve vysokých rychlostech, kdy se zvuk motoru schová do aerodynamického hluku. Na zvuk jsem si zkrátka musel docela zvykat, očekával jsem o něco kultivovanější projev.

Lenže od kedy som vyčistil tú škrtiacu klapku, tak je to klepkanie výraznejšie ...
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

Toti píše:Keby nevidím video tak by som povedal že je to diesel :D ...ale inak mi ten zvuk skôr pripomína vstrekovače ako hydroštely. Tie zvyknu takto klepať iba nejake dve, tri sekundy po štarte, kým natlačí olej a hned stíchnu ( aj pri studenom motore ) a toto je skor taky cvakavy zvuk aky robia vstrekovače, ale aj tak sa mi to zdá nejaké moc hlučné.
Tak až také strašné to nieje :) , lebo nedávno vedľa mňa stál kamarát s Puntom 1.9 JTD a to bol oproti mojmu teda výraznejší "rachot"
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Tak ropak s benzinakom sa porovnavat neda. Ber to tak, ze proste mame raz tolko ventilov, DOHC rozvod to trosku rachoti. Ale pokial spunt jazdi ako ma a nemizne olej a ani nic podobne tak by som sa nad tym nevzrusoval. Ked sa nieco pototo tak sa pototo. Opravime a ideme dalej. :wink:
Toti
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toti »

Možno len na tom videu mi to pripadá take hlučnejšie, ale tak ked vravíš že oproti jtd to je vpohode, tak možno v skutočnosti to ma taky normalny zvuk. A ako piše oldoss ked je všetko v pohode, ako má byť, tak by som to moc neriešil.
Train horn in car ? ...why not ! :D
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

oldoss píše:Tak ropak s benzinakom sa porovnavat neda. Ber to tak, ze proste mame raz tolko ventilov, DOHC rozvod to trosku rachoti. Ale pokial spunt jazdi ako ma a nemizne olej a ani nic podobne tak by som sa nad tym nevzrusoval. Ked sa nieco pototo tak sa pototo. Opravime a ideme dalej. :wink:
Tak doteraz som to neriešil, len sa to nejak zosilnilo, alebo som už ja precitlivelý, lebo tolko penazí čo som dal do opráv za posledného pol roka to už ani nerátam, už sa bojím všetkého ...

Preto už nikdy jazdené auto ani za svet ...
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

S jazdenym autom je to vzdy loteria. Pokial kupujes auto od cloveka, ktoreho nepoznas pamataj, ze vzdy sa tam nieco bude srat. Jednoducho na tom chce zarobit a nic s tym nespravis. Samozrejme tiez nemozes cakat, ze ked kupis auto za par supov, (tym nevravim, ze je to tvoj pripad) ze vsetko bude v poriadku a budes iba menit olej a tankovat. Je treba si uvedomit, ze pri jazdenom aute sa tie veci opotrebovane a skor ci neskor sa zacnu prihlasovat. Ja ked som kupoval punto nebolo vobec lacne. Vyslo ma 4700 a od vtedy do neho islo zhruba 2000 euri. Ale vsetko co som dal menit bol spotrebak az na par "drobnosti"
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

Tak teraz som bol s kamarátom čo sa v Puntách vyzná trošku viac a prišli sme na možný problém. Zhruba v dobe keď som čistil škrtiacu klapku sa mi stala jedna nepríjemná vec, natankoval som zlý benzín a auto výrazne strácalo výkon a zvuk motora bol úplná katastrofa riešil som to aj na tomto fóre. Vyjazdil som ho a od vtedy som tankoval len Shell V-Power, auto znovu nabralo výkon a zvuk sa upravil na takú hodnotu ako je teraz.

On mi však poradil, že ten nekvalitný benzín mohol zanechať bordel na vstrekoch a bolo by dobré ich prečistiť. Najjednoduchší spôsob je kúpiť sprej na čistenie škrtiacej klapky : http://www.liqui-moly.sk/detail/pro-lin ... cej-klapky ktorý zároveň prečisťuje aj vstreky.

Zajtra to skúsime spraviť a uvidíme čo to povie.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“