Par dotazu - fotky

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

dmb77
Začátečník

Par dotazu - fotky

Příspěvek od dmb77 »

Zdravim, potreboval bych urcit k cemu jsou ocislovane hadice na fotkach. A taky proc je tak zasranej motor od oleje a jestli to necemu vadi.
Hadice cislo 1 je natrzena a neco z toho asi trosku vytejka. Hadice cislo 2 je zpuchrela.
Hadice cislo 1 je natrzena a neco z toho asi trosku vytejka. Hadice cislo 2 je zpuchrela.
hadice.JPG (103.32 KiB) Zobrazeno 3916 x
hadice cislo 4. je zpuchrela.
hadice cislo 4. je zpuchrela.
dalsihadice.JPG (106.39 KiB) Zobrazeno 3916 x
A motor mam takhle zasranej od oleje.
A motor mam takhle zasranej od oleje.
olej.JPG (118 KiB) Zobrazeno 3916 x
Reklama

PuntoX
Fiaťák

Re: Par dotazu - fotky

Příspěvek od PuntoX »

Ten zasraný motor bude jen politý.Zřejmě při výměně oleje. Co to třeba očistit arvou . A potom teprve zjišťovat jestli to opravdu někde teče?
dmb77
Začátečník

Příspěvek od dmb77 »

To asi ne, prijde mi jako kdyby to vytejkalo po cely plose z pod toho horniho vika... Ale pod autem kapicky od oleje nemivam.
olej2.JPG
olej2.JPG (185.25 KiB) Zobrazeno 3913 x
PuntoX
Fiaťák

Příspěvek od PuntoX »

Už je to vidět lépe. I tak je to dobré napřed očistit. Asi těsnění na víku ventilů. Tak si ho vyměň :wink: A zasraný motor samozřejmě být nemá. Z hlediska požární bezpečnosti :mrgreen: Ty hadice 1 a 2 je odvětrání nádrže(přes nádobku s aktivním uhlím) a odvětrání klikové skříně. Tedy doufám. A ta 4 Má to klimu?
dmb77
Začátečník

Příspěvek od dmb77 »

Tim odvetranim nadrze jsi ses jistej? - Tak to by asi nemuselo moc nicemu vadit ne? Klimu to nema. Resim porad spotrebu, zere mi to 9 litru a to jezdim max do 3000otacek, tak uz jsem doufal ze za to treba muzou ty hadicky... Vzduchovej filtr jsem vymenil, jeste zkusim odpojit lambdu jestli se neco zmeni. lambda je na ty posledni fotce to veprostred dole zakryta tou trubkou od chlazeni ne?
kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml »

Ten olej teče pod víkem ventilů. Ztvrrdlo těsnění. Vyměň ho.
Hadice nevím, bohužel.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

hadice č.4 je olej od servočerpadla,tu vyměň,nebo se ti může stát že ti praskne úplně a všechen olej vyteče pryč, hadice č.2 je odvětrávání klikovky,tama jdou olejové výpary zpět do sání,proto máš obě hadice od oleje,č.1 je podtlak,nevim teď z hlavy odkud to vede
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
PuntoX
Fiaťák

Příspěvek od PuntoX »

Ten spodek (4) bude asi čerpadlo posilovače řízení. už mě předběhl :wink:
Karol
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Karol »

hadica 1 neviem, hadica 2 je odvetranie klukovej skrine, hadica 4 je asi z kompresora klimatizacie, motor je zasraty, lebo netesni dekel vackoveho hriadela. Ten je konstrukcne zle vyrieseny, lebo ho drzia len 4 srouby a to je velmi malo. Keby ich tam bolo aspon 8, tesnil by perfektne. Treba ho dat dole, dobre odmastit dosadacie plochy (napr. perchloretylenom), dat nove tesnenie gumove a pod tesnenim a na dosadaciu plochu na hlave namazat motorovym silikonom a dotiahnut. Odkedy to takto tesnim, nerobi to najmensi problem.
Zasraty motor vadi okrem STK-cky aj bezpecnosti, olej je horlavy. Ten motor je doslova priserne zasraty od oleja, ako na nejakej starej Tatrovke. Napriklad velmi vela poziarov motorov autobusov je podla statistik v dosledku zasvineneho motora od oleja, ten zacne kvapkat alebo prskat na horuce casti ako turbo a pod. a sa to zapali. U atmosferaku je to bezpecnejsie, ale aj tak je tam horuci vyfuk. Motor musi byt cisty.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
PuntoX
Fiaťák

Příspěvek od PuntoX »

Píše,že klimu to nemá :wink:
dmb77
Začátečník

Příspěvek od dmb77 »

Tak diky za rady, porad jeste nevim co je ta hadicka c.1, ale to asi taky nebude nic zasadniho. Kdybych je nahodou chtel menit a ne jen omotat gumovou paskou, tak kde se daj takovy hadice sehnat? Na internetu jsem je nikde nenasel, nebo se to prodava na metry a z toho pak odrizne potrebna delka? Zvladne to tesneni pod ventilovym vikem vymenit i takova lama jako ja? Pokud to je jen o tom povolit par sroubu, pamatovat si kde co bylo, sundat viko, vyndat stary tesneni, dat novy tesneni, maznout silikonem a poskladat zpatky, tak by to snad nebyl problem, jestli k tomu neni potreba nejakej spesl vercajk.
PuntoX
Fiaťák

Příspěvek od PuntoX »

běžným silikonem to nemaž. Hadice seženeš v různých Fiat servisech a prodejnách. Odkud jsi?/nemyslím original servisech/ tam všechno stojí majlant jak na RRoyce
Karol
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Karol »

Tak pardon, to servocerpadlo ma nenapadlo, myslel som skor na ten kompresor. Pardon :D
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
PuntoX
Fiaťák

Příspěvek od PuntoX »

Mě to stejně spíš připomíná kompresor klimy. Ale když píše,že to klimu nemá. MK1 jsem nikdy neměl ,tak nevím.
dmb77
Začátečník

Příspěvek od dmb77 »

Jsem od Ml. Boleslavi, mame tady autokelly, ale tam jsem na webu zadny hadice na punto nenasel.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“