pomoc- snímač tlaku oleje, palubovka puntoGT

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

pepaxx
Znalec

pomoc- snímač tlaku oleje, palubovka puntoGT

Příspěvek od pepaxx »

nahodil som na moje punto 60 rok výroby 97 prístojovku z GT, boli tam bola potrebna jedna uprava napajania inak všetko okrem tlaku oleja a turba funkčne...

potreboval by som pomoc!!! nevie nahodou niekto ako vyzera snímač tlaku oleja kedže nemam GT nema to ako zistiť kabel už mam natiahnuty pri oil filter je tam jeden blemb len by som potreboval vedieť ay je na snimači zavit či to bude pasovať či treba aj nejaku redukciu na sustruhu vyrobyť....ten snimač sa presne vola (snímač meraného tlaku olaja alebo tak nejak)
zistil som že tento snimač maju aj TD v lepšiej vybave

dakujem velmi pekne za pomoc
Reklama

rogi
Znalec

Re: Pomoc...

Příspěvek od rogi »

najprv na upresnenie, je to na kontrolku alebo na budík?
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

na budik...na kontrolku zostal ten čo tam bol...

...ak by to niekdo zisťoval...tak ak by sa mu dalo foto? dik
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

ten snimač tlaku je valec o priemere 4cm a dlžke tiež 4cm, ak si dobre pamätam zavit by tam mal byť jemní,daj presní typ toho auta s ktoreho maš tu palubovku, pozriem ti to na talianskej stranke snad tam budu aj obrazky, tak pozeral som na starích fiatoch bol zavit M14x1,5
Naposledy upravil(a) rogi dne 31 led 2011, 17:44, celkem upraveno 1 x.
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

fu...tak to je riadna pecka...to neviem či sa mi podari tam nejako dostať...priemer toho zavitu nevieš kolko bol pirbližne...
(mal som predstavu že to bude niečo podobne ako na kontrolku tlaku oleja)
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

nie je to nahodou toto číslo položky 21
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD ... &DRW_NUM=2" onclick="window.open(this.href);return false;
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

je tam písane vysielač, tak by to môhlo byť aj ono, ten zavit može byť ako pri kontrolke M14x1,5
ale i nemusí
Naposledy upravil(a) rogi dne 31 led 2011, 17:52, celkem upraveno 1 x.
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

dik za info idem to ešťe popozerať či to tam vojde a keby ktosi vedel o niečom, odkupil by som...
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

našiel som na nete aj obrazok ako to vyzerá, aj cenu pre tvoju predstavu, určite by to išlo použit aj z ineho fiatu len by si musel vediet rozmer zavitu a rozsah tlaku oleja, alebo zbehni do fiatu
Přílohy
vysielač.JPG
vysielač.JPG (132.31 KiB) Zobrazeno 3059 x
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

jak jsi řešil tachometr? měl jsi tam na sve stare přistrojovce nahon s lankem nebo už elektronický tachometr?
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
pepaxx
Znalec

Re: pomoc- snímač tlaku oleje, palubovka puntoGT

Příspěvek od pepaxx »

mal som lanko...myslim že v každom ročniku od 96 rv. je už predpiprava na elektricku pristrojovku vpredu za motorom je taky box 2x šrob na krížový šrobovák, je tam aj relé benzínového čerpadla tak tam najdeš peticu do ktorej treba zapojiť elektricky nahon...vymena za lanko jednoducha vyšrobuješ lanko a hodiš tam nahon....dosť zle sa to zohaňalo ale pasuje to aj z marea, brava...
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

pepaxx píše:mal som lanko...myslim že v každom ročniku od 96 rv. je už predpiprava na elektricku pristrojovku vpredu za motorom je taky box 2x šrob na krížový šrobovák, je tam aj relé benzínového čerpadla tak tam najdeš peticu do ktorej treba zapojiť elektricky nahon...vymena za lanko jednoducha vyšrobuješ lanko a hodiš tam nahon....dosť zle sa to zohaňalo ale pasuje to aj z marea, brava...
tzn.pod tim plastovým krytem je konektor na kterej přijde připojit kabel od tacháče? já mám 01/96 tak bych to tam mohl mít,zkus se o tom trošku víc rozepsat,taky by mě to zajímalo :)
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

tzn.pod tim plastovým krytem je konektor na kterej přijde připojit kabel od tacháče? já mám 01/96 tak bych to tam mohl mít,zkus se o tom trošku víc rozepsat,taky by mě to zajímalo

ano pod tym plastovim kritom..je to taky trojpinovy konektor....

chceš dať tiež pristrojovku z GT?..

zatial je to v štadiu že sa snažim spojazdniť tlak oleja...tlak turba sa mi nepodari spojazdniť nikdy...
zhanam ten snimač ako je horeuvedene...

ak tam ideš hodiť pristrojovku z gt...všetko ti bude fungovať...akurat treba tam doletovať jeden kabel ..inak nebude ukazovať kontrolka dobijania a mazania....sam som bol prekvapeny že to je tak...treba tam preniesť z jedneho konektoru na druhy napajanie a všetko bude fungovať...
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

No už jsem právě nad tou přístrojovkou z GTčka kdysi přemýšlel,ale právě když jsem zjistil že všechny GT mají tacháč řešený elektronicky a moje punto má ještě lanko,tak jsem si řekl že to asi jen tak předělat nepůjde,a dál jsem to už pak neřešil.Schválně zítra jestli si vzpomenu tak kouknu pod ten dekl na ten konektor jestli ho tam mám. Ten snímač tlaku oleje si sežeň přímo z GTčka,na http://www.italiancars.org" onclick="window.open(this.href);return false; tam někdo prodával díly z celého GTčka,máš to lepší mít tam origo snímač než nějaký uni aby ti ten budík pak neukazoval blbosti
... jo a budik tlaku turba na našich 1.2 asi opravdu nerozchodíme :lol:
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
pepaxx
Znalec

Příspěvek od pepaxx »

no kukni a daj vedieť....
ale tak ak vieš trochu čitať v elektrickych schemach dalo by sa to dorobiť...niečo mam nejake schemi ale mislim si že to tam bude

to mi ja jasne ten snimač priamo z gt...a nie z ineho...musim čosi popozerať....až to dam do kopi...
keby si o čomsi vedel kludne daj link.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“