omlouvám se, jsem při nemoci, tak mi to moc nemyslí, kdybych zase pletl pojmy s dojmy
Uploaded with
ImageShack.us
předpokládejme, že hodnoty výkonu alternátoru budou odpovídající otáčkám motoru uvedené v tabulce a při maximálních otáčkách dosáhne výkonu v mém případě motor 1.1 70A max, což nenastane při nízkých otáčkách
a nastanou 2 situace při parkování nebo manévrování při nízkých rychlostech, kdy je síla posilovače nejvyšší
převeďme si tedy výkon alternátoru na výkon ve wattech. to je 630W a 980W při plném výkonu
sečteme reálnou elektrickou spotřebu, kdy nám vyskočí chyba s posilovačem
máme zapnutá světla a topení na první či druhou rychlost, venku je -10°C, kdy jsou nároky na dobíjení baterky vyšší a při parkování brzdíme mírně, takže svítí brzdová světla
přední světla 55Wx2 + 5WX2, zadní 5Wx2 + 21Wx2 (brzdy), spz 2x5W, třetí brzdové 5Wx5, vnitřní elektronika (tacháč, pabubní podsvícení, zbytek eletroniky (ABS, airbagy dejme 20-30W, topení při prvních 2 rychlostech ca. odhad 10-20W.
tohle vše máme ca. průměr 220W bez posilovače
cituji přímo ze servisního manuálu výrobce článek o spotřebě posilovačeů
"
Fungování
Odběr proudu motoru je od 1 A do 75 A; stav maximálního odběru nastává tehdy, když je skříň řízení na konci dráhy na dorazu a je pokračováno v zatáčení (řízení)
Motor byl vyvinut pro dodávání točivého momentu v závislosti na potřebě, anebo jinak, byl vyvinut pro pomoc uživateli podle požadované námahy vynakládané na volantu,
V případě, že se kola pohybují po ledě, anebo po asfaltu, převádí se na řízení různý odpor. Motorek následně dodává točivý moment v závislosti na potřebném točivém momentu - dodává potřebný točivý moment. "
Odběr proudu motoru je od 1 A do 75 A; stav maximálního odběru nastává tehdy, když je skříň řízení na konci dráhy na dorazu a je pokračováno v zatáčení (řízení)
Motor byl vyvinut pro dodávání točivého momentu v závislosti na potřebě, anebo jinak, byl vyvinut pro pomoc uživateli podle požadované námahy vynakládané na volantu,
V případě, že se kola pohybují po ledě, anebo po asfaltu, převádí se na řízení různý odpor. Motorek následně dodává točivý moment v závislosti na potřebném točivém momentu - dodává potřebný točivý moment.
zde máme při parkování, jak většina z nás někdy volant drží a plyn pouze pošťuchují, tak při fungování
takže pokud jsou hodnoty správné, dostáváme se při 14V při maximální rejdu a jeho udržování ke spotřebě celých 1050W!!!
i kdyby to byla jen polovina a nebyl by aktivní režim CITY, již jsme dávno za hranicí rezervy alternátoru a to pomíjime ještě dobíjení baterie, které mi je neznámé, jak probíhá a při jakých proudech
pokud se někde mýlím nebo píšu nesmysly.. moc rád se dovím nové věco. v tomto jsem naprosto laik