zamrzání řadící páky

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
skerena
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zamrzání řadící páky

Příspěvek od skerena »

Ahoj.
Poraďte mi prosím. Na svém negarážovaném Fiat Croma 1,9JTD 110kW (2006) mám potíže se zamrzáním řadící páky. Nejde s ní skoro vůbec pohnout a je jedno, jestli je zařazena rychlost nebo neutrál. Po zahřátí motoru povolí i páka, rychlosti jdou řadit ztuha a páka se nevrací. Po "vytříkání" určitých míst WD40 se mi povedlo alespoň to, že sice páka zamrzá i nadále, ale jde s ní pohnout nahoru a dolů, do stran je problém přetrvávající.
Po úplném zahřátí motoru po nějaké době problém zcela opadne, páka řadí a vrací se bez problémů!
Děkuji všem za přínosnou radu.
Fiat Croma II
1.9 JTD 110kW 2006
Reklama

rotwajler
Začátečník

Re: zamrzání řadící páky

Příspěvek od rotwajler »

Je to paradox ale mas vela oleja v prevodovke. Cize namiesto 3,2 l; co je predpisane mnozstvo musis dat iba 2,2 az 2,4 l. Po facelifte uz vyrobca dava iba 2,4 l, pricom ostala ta ista prevodovka.
Fiat Croma 1,9 JTD 16V, Emotion, Navi,185 PS, 400 NM, DPF, EGR off
skerena
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: zamrzání řadící páky

Příspěvek od skerena »

Děkuji za odpověď.
Paradoxem je, že loňskou zimu jsem s tím problém neměl až tuto zimu. S převodovkou jsem nedělal nic, teď jsem překonal 100 000 km na tachu. Pořádně jsem silikonem vysprejoval řadící páku, v mrazech je znát mírné zlepšení. dopředu - dozadu to jde ale do stran je to jako kámen. Ale po chvilce i to poleví a nakonec se to dostane do normálu.
Fiat Croma II
1.9 JTD 110kW 2006
Odpovědět

Zpět na „Croma“