zhasínanie motora

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
gambit99
Začátečník

zhasínanie motora

Příspěvek od gambit99 »

ahojte,

určite sa nájde niekto kto mi tu poradí. mám stilo 5d, 1.6 r.v. 2002 . občas sa mi stáva, že keď vyradím do neutrálu, začnem spomaľovať a otáčky klesnú pod 500, zdochne motor a musím vypnúť motor a znovu naštartovať. niekedy to urobí len 1x/deň, inokedy to urobí aj 10x po sebe pokiaľ ho trochu nerozbehnem a potom už ide v pohode, ale stále otravuje hláška Engine Fault pri naštartovaní. menil som rozvody, všetky sviečky a 1 cievku (2 cievky vyzerali v pohode, ale na jednu mi chlapík povedal, že ju bude tiež treba vymeniť časom). Mal som ho napojený aj na počítač, ale ten našiel iba chybu v čidle klepania (to som tiež menil tak nechápem prečo chybu). to zhasínanie nemávam každý deň, ale keď sa objaví tak vie dobre naštvať. Niekde som sa dočítal, že by to mohla robiť riadiaca jednotka, inde zase, že pomôže prečistenie škrtiacej klapky.

ospravedlňujem sa za prípadnú duplicitu
Reklama

miko11
Začátečník

Re: zhasínanie motora

Příspěvek od miko11 »

Ahoj,
mal som podobny problem - auto zhasinalo po vyradeni a potom neslo ani nastartovat - az po urcitom case (po ochladeni).
Chybny bol snimac otacok motora - v celku mala suciastka (cca 70,- EUR), ale dokazala narobit peknu sarapatu.
Skus sa na to poinformovat v servise - hlavne si kup urcite NOVY - NEPOUZITY !!!!
gambit99
Začátečník

Příspěvek od gambit99 »

ahoj,
tak u mňa to bola veľmi lacná oprava. na inom fóre som sa zoznámil s jedným kamarátom čo mal predtým stilo, tak som jedného dňa behol k nemu do garáže, prečistili sme škrtiacu klapku (bola riadne zanesená, pred čistením bola tak medzera 2mm aj to iba na jednej strane a po vyčistení sa objavila aj na opačnej strane a aj sa o niečo zväčšila) a už skoro 3týždňe ide v pohode.

keď som bol predtým na diagnostike tak mi vyhodilo chybu snímaču klepania, ale aj po výmene za nový tú chybu zobrazuje, ale technik povedal, že aby som si to nevšímal.
vale46
Začátečník

Příspěvek od vale46 »

Ja mam ten isty problem. Bolo mi povedane, ze to moze byt snimac teploty vody na termostate. Este som ho nevymenil, lebo som nemal na to cas(uz skoro cely rok). Jazdim 300km denne a trochu mi mizne voda. Zistil som, ze ked hladina vody v expancnej nadobe ja na maximum, tak to skapina menej, cize usudzujem, ze to fakt moze byt tym cidlom teploty vody, ako mi bolo povedane. Dalsiu vec co som zistil, ze ak zapnem klucik a pockam s nastartovanim az ked zhasnu vsetky kontrolky, tak stilo ide ako hodinky.
Odpovědět

Zpět na „Stilo“