HELP - Klesanie otáčok
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
HELP - Klesanie otáčok
Zdravim,
mam Punto mk2a 1.9 JTD r2001 59kw, problem spociva v tom ze niekedy pri silnejsom brzdení mi otacky klesnu pod normal co je nejak okolo 1000, tak pri tom brzdeni mi niekedy klesnu na 500 hadam ked uz dobrznim uplne tak sa daju zase do normalu na 1000 cca alebo ked pridam. Ked klesnu tie otacky motor este tak divne klepe. Nevie niekto co s tym moze byt ? :/ som zufaly z toho uz :/
Este dodam, ze odkedy mi toto robi sa mi zda ze sa mi zdvihla spotreba z 5 na 6 litrov :/
Dakujem za kazdu radu.
mam Punto mk2a 1.9 JTD r2001 59kw, problem spociva v tom ze niekedy pri silnejsom brzdení mi otacky klesnu pod normal co je nejak okolo 1000, tak pri tom brzdeni mi niekedy klesnu na 500 hadam ked uz dobrznim uplne tak sa daju zase do normalu na 1000 cca alebo ked pridam. Ked klesnu tie otacky motor este tak divne klepe. Nevie niekto co s tym moze byt ? :/ som zufaly z toho uz :/
Este dodam, ze odkedy mi toto robi sa mi zda ze sa mi zdvihla spotreba z 5 na 6 litrov :/
Dakujem za kazdu radu.
Fiat Punto II 1.9 JTD
- Reklama
Re: HELP - Klesanie otáčok
to robi aj mne na punte a mam uz aj druhu skrtiacu klapku ale to ti skoro kazde auto na volnobehu pri zapnuti spotrebicu zakolise brzdy nie je spotrebic ale tie svetla ano koli tomu ti to kolise
mám presne to isté!!! ale motor 1,2 16V. skúsim zajtra vyčistiť sanie, uvidím či to nepomôže. teda škrtiacu klapku, jeden tu písal ,že to pomohlo!KANY píše:Zdravim,
Dakujem za kazdu radu.
Ten jeden budem asi ja a urcite to len odporucam.Bud pouzite sprej alebo ju celu demontujte prec a tak precistite.Je to bezna chyba u spuntikov
edit: tu su obrazky tej mojej aj ked predpokladam ze u vas bude trochu ina,no aspon pre predstavu
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... 5&start=45
edit: tu su obrazky tej mojej aj ked predpokladam ze u vas bude trochu ina,no aspon pre predstavu
HGT
mě pomohlo očištění váhy vzduchu od prachu. mrkněte na čidla teploty a množství nasávaného vzduchu(váhy).
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
dík za radu, bola to tá škrtiaca klapka, som velmi rád že ste mi tu pomohli, inak by som dal zas vela prachov do servisu a prd z toho . ešte raz dakujem za radu.
RadekHGT píše:Ten jeden budem asi ja a urcite to len odporucam.Bud pouzite sprej alebo ju celu demontujte prec a tak precistite.Je to bezna chyba u spuntikov
nazdar, vedel by si mi pomoct rozobrat, vycistit a namontovat znova tu skrtiacu klapku? alebo pripadne niekto z bratislavy a okolia keby bol ochotny. ja som to skusal, ale su tam nejake skrutky, ktore nemozem uvolnit. nie je to imbusak ale nejaky hviezdicovy kluc a za ten svet to neviem odmontovat. dost by mi to pomohlo. dik za odpoved. Jano
Kedze som s MI,co je opacny koniec slovenska,tak ti osobne velmi nepomozem.Musim uznat,ze na vytocenie tych skrutiek som pouzil hrubu silu,pretoze to bolo dost "zapecene".Takze musis si najst nejaky sposob ako nato.Ja si uz velmi nespominam s cim som to robil,ale viem ze to dalo zabrat
HGT
no, pokial to nezvladnem do velkej noci alebo sa mi tu nikto iny neozve, tak sa ti ozvem a snad sa dohodneme. budem mat cestu na vychod, ibaze som chcel ist uz s funkcnym automRadekHGT píše:Kedze som s MI,co je opacny koniec slovenska,tak ti osobne velmi nepomozem.Musim uznat,ze na vytocenie tych skrutiek som pouzil hrubu silu,pretoze to bolo dost "zapecene".Takze musis si najst nejaky sposob ako nato.Ja si uz velmi nespominam s cim som to robil,ale viem ze to dalo zabrat
Nieco mi hovori, ono nieco taketo moze skor sposobovat podtlakovy system napajajuci posilovac brzd zo sania. Takze ak som dobre pochopil, mas neutral a brzdis, klesnu otacky. Skus zospliapnut pedal len tak na parkovisku na volnobeh ci to spravi. Je to nejake divne. V okamihu stlacenia pedalu zvysis tlak v sani, cim sa znizi podtlak a motor moze trochu padnut v otackach, ale len na chvilu, predsalen podtlak sa zachvilu doplni. Ked je system uzavrety, nieje dovod, aby stlacena brzda zvysovala tlak v systeme sania nepretrzite ked je stlacena. Iba v okamihu stlacenia. Kazdy motor to na chvilu zatazi, ale len na chvilu, potom musi otacky vyrovnat lebo nedochadza k dalsiemu poklesu objemu a tým k nárastu tlaku v sani. Logicky, ved nekona ziadnu pracu, membrana sa nepohybuje, tlak sa ustali a nemeni. Lenze zas keby bol system deravy, prejavovalo by sa to stale. Hmmmm
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km