Jedná se o Punto 1,2 43 kW, jednobodový vstřik. Prosím o radu, jestli se někdo už setkal s tímto úkazem. Stojím, mám vyřazeno, motor reaguje na plyn dobře, jde okamžitě do otáček, ale: když nastavím jakékoliv konstantní otáčky, např. 2500 ot, držím plyn po dobu kolem 10 s a najednou začnou kolísat otáčky + - cca 200 ot. Otáčky při volnoběhu jsou OK a nekolísají. Během jízdy se to pak projevuje tak, že se na 1 - 2s ztrácí tah motoru, jedu konstantní rychlostí mimo město např. 80 nebo 100 kmh, a motor stále ubírá a přidává, přestože je plynový pedál nastaven stále stejně. Je to dlouhodobá záležitost. Lambda sonda je OK, motor má spotřebu 6/100 km, celkem v normě. Na motoru již bylo vyměněno snad vše, rozvody motoru, svíčky, cívky, palivový filtr, čidla teploty motoru, potenciometr natočení škrtící klapky (originál Mag.-Marelli), zkušebně přehozen z jiného motoru také vstřikovací ventil i palivové čerpadlo a problém stále přetrvává, nicméně auto je jinak v pohodě jezditelné. Ještě mě napadá, jestli to náhodou není softwarový problém ŘJ a co takhle ji zkusmo s někým prohodit nebo rovnou nechat přehrát ve Fiatu.
Setkal se s tím někdo a jak jste to vyřešili? Díky.
Punto 60 - kolísání otáček
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: Punto 60 - kolísání otáček
Dobry den, mam ten isty problem s Fiat Punto 1996 60 SX 1,2 . Dnes som zastal pri semaforoch a naraz mi stupli otacky volnobehu 0 200, skusal som pridat plyn a ubrat pedalom, ale stale su vysoke i pocas jazdy, aj ked uberiem plyn. Po chvili jazdenia sa to same upravilo. Teraz su otacky v normale. Cim to moze byt? Dakujem za odpoved
Punto MK1 60SX 1,2 43kW 3dv. r.1996
2John: Možné příčiny:
- tlak na palivovém čerpadle
- netěsný systém sání (prasklá hadička)
Zkus odpojit baterii na noc, po ujetí několika desítek km se ŘJ autoadaptuje.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
- johnyvine
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Graun píše:2John: Možné příčiny:
na skusenosti som zvedavy aj ja, pretoze mi robi nieco podobne...minule som pozeral hadicku, ktora je na odvetranie vacky, a jej vyvody idu za skrtiacu klapku, a pred skrtiacu klapku. je trosku popraskana.. ale ze by to robilo taketo vypadky vykonu vplyvom teploty pri studenom a potom pri zohriatom motore?
Punto 16V 63kw/85PS, r.v. 1999, Mk1 , modrá metalíza 5dv, full, motor 176.B9000