punto 1.6 volnoběh
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
punto 1.6 volnoběh
prosím o radu mám punto 1.6 r.v.1995 a na volnoběh si otáčky dělají co je napadne jednou jdou víc podruhý míň ale pořád to běží...někdy když se to víc vytočí tak to chcípne...dělá to hlavně při studeném motoru když se zahřeje tak je to lepší...na autě je špatné benzínové čerpadlo, které se vymění ale mechanik mi řekl že čerpadlem to není...nevíte někdo čím to může být?? budu rád za každou radu
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
- Reklama
Re: punto 1.6 volnoběh
krokovej motorek volnoběhu.vyndat vyčistit pokud to nepomůže tak novej
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
mě ještě napadla čidla ta by to být nemohla??
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
a který???to by to blblo i v jinejch otáčkách.roztočíš motor na 6500???
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
motor jde roztocit na max. normálně...
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
pokud se ve všech jinejch režimech chová jak má tak by to měl být ten krokovej motor.prostě občas nestihne dovřít to je vše.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
s můžete mi prosím poradit kde se ten motor nachází?? a můžu si ho vyčistit sám doma??
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
je na sání hned za spojkou co je připojená hadice od filtru.je malej černej váleček s přírubou na dva šroubky a na zadní straně má konektor se 4 dráty.pokud stojíš před autem tak je vlevo.
do samotného motorku se nedostaneš ale když ho sundáš tak je tam takovej kužel s hřídelkou a pružinkou.ten stačí vyčistit a celý to prostříknout třeba WD40.pokud to nepomůže tak to má asi za sebou.
ještě jde zkontrolovat tak že pokud je v pořádku nemělo by s tou kuželkou jít hnout jako že by jsi ji z toho motorku vytáhl.ale s citem aby jsi to nestrhl.
do samotného motorku se nedostaneš ale když ho sundáš tak je tam takovej kužel s hřídelkou a pružinkou.ten stačí vyčistit a celý to prostříknout třeba WD40.pokud to nepomůže tak to má asi za sebou.
ještě jde zkontrolovat tak že pokud je v pořádku nemělo by s tou kuželkou jít hnout jako že by jsi ji z toho motorku vytáhl.ale s citem aby jsi to nestrhl.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
no momentálně auto doma nemám takže to budu dělat tak se ozvu kdybych nevěděl co a jak 

Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
tak auto už je pojízdné. Krokový motorek jsem zatím nečistil zítra se na to chystám ale auto cuká třeba když jedu na 4 a snažím se jen pořád padesát v obci tak to začně strašně škubat. Není to jen při téhle rychlosti ale vždycky když držím pedál a nepřídávám ani neubírám plyn(jednoduše když chci jet určitou rychlostí a nezrychlovat ani nespomalovat) ale za tepla se to chová vcelku normálně. nějaké rada prosím?

Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
zkus vyčistit škrtící klapku a potenciometr.A zkontroluj jestli máš vpohodě kontrolku vstřikovámí pokud to dělá tohle měla by tam být chyba a kontrolka se rozsvítí
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
kontrolka svítí jenom než auto nastartuje jinak ne 

Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp