Chybová hláška - osvětlení spz
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
Chybová hláška - osvětlení spz
Zdravím všechny,
mám dotaz... Po nastartování se mi objeví hláška, že mám praskou žárovku. Skutečně mi nesvítí osvětlení spz. Záhada je v tom, že pokud zapojím funkční žárovku, tak se nic neděje. Úchyt žárovky je na tištěném spoji, může být tento porouchanej, nebo je to něco jiného. Nebo pomůže "napíchnout" auto na diagnostiku? Dík za všechny odpovědi.
mám dotaz... Po nastartování se mi objeví hláška, že mám praskou žárovku. Skutečně mi nesvítí osvětlení spz. Záhada je v tom, že pokud zapojím funkční žárovku, tak se nic neděje. Úchyt žárovky je na tištěném spoji, může být tento porouchanej, nebo je to něco jiného. Nebo pomůže "napíchnout" auto na diagnostiku? Dík za všechny odpovědi.
Stilo 1.9 JTD 85kW
- Reklama
Re: Chybová hláška - osvětlení spz
Ironflowers píše:Zdravím všechny,
měl jsem ten samý problém u svého stila(1.9 jtd 2003),pořád mě zlobila levá žárovka,bylo to v tištěném spoji,pomohlo překlemování na pravou žárovku,docela pakárna to rozdělat a opravit,ale už je to vše ok...
-
- Začátečník
Díky,
a co ta chybová hláška. Když odstraním původní tištěný spoj, tak řídící jednotka nebude hlásit chybu? A ještě se zeptám, jak se Ti podařilo rozdělat celou tu část dveří, kde je osvětlení spz?
a co ta chybová hláška. Když odstraním původní tištěný spoj, tak řídící jednotka nebude hlásit chybu? A ještě se zeptám, jak se Ti podařilo rozdělat celou tu část dveří, kde je osvětlení spz?
Stilo 1.9 JTD 85kW
Ironflowers píše:Díky,
když ti budou svítit obě žárovky na spz,tak řídící jednotka chybu hlásit nebude))))) a s tou demontáží všech věcí už přesně nevím,ale musíš sundat: vnitřní plastový kryt,pod ním z druhé strany nad spz je ten tišťák,ale fakt už si to moc nepamatuju...ja mám teď jiný problém...včera mě praskla pružina na levém předním kole,výměna i s tlumičema na obouch stranách cca 8-9 tisíc..
-
- Začátečník
Mal som na svojom stile taktiež hlásenie o nefunkčnom osvetlení ŠPZ. Výmena žiaroviek -nepomohlo. Po rozmontovaní vnútorného plastového krytu a následnom odmontovaní vonkajšieho plastu, v ktorom sú žiarovky som zistil, že obe žiarovky sa napájajú do plošného spoja odkiaľ idú káble ku svorkovnici. Plošák bol poškodený, zdeformovaní el. poruchou. Vytvoril som si od obidvoch žiaroviek nové el. vedenie a cez čokoládku napojil vývod zo svorkovnice. Problém vyriešený a hlásenie o poruche sa na displeji nezobrazuje.
...včera mě praskla pružina na levém předním kole,výměna i s tlumičema na obouch stranách cca 8-9 tisíc..[/quote]
No tak ta pružina mi včera taky praskla a taky levá, poslední závit, Stilo MW, 1,9 JTD 140 k, najeto 80 tis. km.
Celkem mě to překvapilo, s ničím takovým jsem se ještě v mé dvaadvacetileté řidičské praxi nesetkal. A to je v pořadí můj osmý Fiat a vlastně první závada.
No tak ta pružina mi včera taky praskla a taky levá, poslední závit, Stilo MW, 1,9 JTD 140 k, najeto 80 tis. km.
Celkem mě to překvapilo, s ničím takovým jsem se ještě v mé dvaadvacetileté řidičské praxi nesetkal. A to je v pořadí můj osmý Fiat a vlastně první závada.
Ford S-Max 1,9 TDCi, r. v. 2011
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
No tak ta pružina mi včera taky praskla a taky levá, poslední závit, Stilo MW, 1,9 JTD 140 k, najeto 80 tis. km.Japa píše:...včera mě praskla pružina na levém předním kole,výměna i s tlumičema na obouch stranách cca 8-9 tisíc..
Celkem mě to překvapilo, s ničím takovým jsem se ještě v mé dvaadvacetileté řidičské praxi nesetkal. A to je v pořadí můj osmý Fiat a vlastně první závada.[/quote]
na starych rocnikoch bola na to aj zvolavacka. tie nove pruyiny a tlmice by mali vypadat kus inac uz. skontrolujte si obaja.
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
Tak lidičky stěma pružinama to tak hold je
Měsíc dozadu mi křupla v posledním zavitu jedna... a ted už i druhá... zítra jdem stiloušek na výměnu :)Byla to seriovka u fiatu!!!
No ještě že mám bráchu co dělá do dílu pružinky značkové mě vyjdou na 2500 obě:)
Měsíc dozadu mi křupla v posledním zavitu jedna... a ted už i druhá... zítra jdem stiloušek na výměnu :)Byla to seriovka u fiatu!!!
No ještě že mám bráchu co dělá do dílu pružinky značkové mě vyjdou na 2500 obě:)
Fiat Stilo 1.6 16V - http://autorecenze.centrum.cz/profi-rec ... -kw-10.htm
&
http://magazin.auto.cz/predstavujeme/fi ... brava.html
Recenze se moc krásně čtou, když víte že Čas je naplnil
&
Cau lidi, vratim se k puvodnimu tematu zarovek. Mam jinej problem s osvetlenim spz - casto me to hlasi prasklou zarovku, ale chyba za chvili zhasne. Jednou se i zastavil abych se na to podival, ale obe zarovky v pohode sviti. Cim to muze byt? taky ten tistak jak rikate?
No v tvém případě bych to viděl na spatný kontakt žárovky...
Ono stiloušek je moc chytré autíčko a každý vzniklý sebemenší přechodový odpor měni hodnoty napětí, proudu a to už se nelibí jednotce a ta hlásí. Zkus vyměnit žárovku. Je potřeba doržet watáž:)
No taky by tam mohla být vlhkost.. no neboj se to rozdělat... a vyčistit to:))
Ono stiloušek je moc chytré autíčko a každý vzniklý sebemenší přechodový odpor měni hodnoty napětí, proudu a to už se nelibí jednotce a ta hlásí. Zkus vyměnit žárovku. Je potřeba doržet watáž:)
No taky by tam mohla být vlhkost.. no neboj se to rozdělat... a vyčistit to:))
Fiat Stilo 1.6 16V - http://autorecenze.centrum.cz/profi-rec ... -kw-10.htm
&
&