rok jsem majitelem PUNTO MK2 1,2 8v, r.v.2001. A letošní zimu mi odešel otočný regulátor otáček ventilátoru, který je integrovaný se spínačem klimatizace. Stalo se to při zapnutém horkém vzduchu, bez klimatizace a na plné otáčky ventilátoru. Přestal jít ventilátor a nejde mi zmáčknout to celé otočné kolečko ke spuštění klimy. Rozdělal sem to bo je zima foukání je potřeba. Zjistil sem že je propáleny a zataveny do plastu konektor pro 4 rychlost. Zprovoznil sem si to tak že mi to funguje jen na první 3 rychlosti, ale klima nejde. Zpokojil bych se i s tím to stavem protože tuším že lehce nepůjde jen tento díl sehnat, ale ta klima mě bude asi v létě štvát. Tak mě napadlo nechat ty otáčky ochuzené o max otáčky a jen ten spínač na klimatizaci vyhodit do mrtvého místa vedle spínaní mlhovek (jak jsou ty 4 vypinače na stredovem panelu.) ze zadu toho otočného regulatoru jsou totiž 2 konektory, jeden má 3 drátky - asi k te klimatizaci, a druhy ma asi 6(7 ted nevim) drátku nejspis k ventilatoru. Ty 3 dratky usuzuji že budou jen pro tu zárovicku signalizace sepnuti klimy a pro samotny spinac klimy. tak že bych jen ucvakl 1 (nebo 2 dle potreby) hodil je víš a napojil je od byvaleho spinace na jakykoliv spinač (treba kolibkovy) a nabastlil ho do té vodorovne rady spinacu.
1)Chci ze zeptat jestli někdo nevíte čím to mohlo být způsobené?
2)Kde by se dal sehnat nový přepínač? (třeba i použiý - máli někdo
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
3)Jak se dá zabránit spálení dalšího vypínače?
4)Jak zjistit který drátek popřípadě přesunout na mnou přidany spinač klimatizace?
5)Jde nějak zprovoznit zmáčknutí nynejsiho spinace klimatizace?
Omlouvam se za zdlouhavy popis.
Dekuju za rady vedouci k cily