Potrebuju radu?Muze to byt zamrzly benzin?
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Potrebuju radu?Muze to byt zamrzly benzin?
Dobry den vsem, jsem zde novy a vlastnim Fiat Punto 1,2.8v , rok vyroby 2002.Mam ho zhruba 9 mesicu,auto bylo pred tim garazovane a pres zimu se snim nejezdilo,takze je prvni zimu venku vtehle mrazech.Problem je vtom ze kdyz sem vcera chtel nastartovat,tak mi nekolikrat chciplo,z vyfuku vychazel dost smradlavy a jako oranzovy kour.Podarilo se to nastratovat a kdyz jsem chtel odjed a slapl na plyn tak auto se jen pohupovalo az pri vysokych otackach se pomalu rozjelo,radsi sem motor vypl a zkusil nastartovat znovu a pri tom se mi rosvitila kontrolka vstrikovani benzinu do motoru.Olej tam je ten sem doleval.Auto sem uz radsi nestartoval.Znamy mi tvrdi ze je to tou zimou-20 , a mohl zamrznout benzin.Poradte dekuji moc za kazdou odpoved.
- Reklama
Re: Potrebuju radu?Muze to byt zamrzly benzin?
benzín nezamrzne ale může v něm zamrznou zkondenzovaná voda ucpat čerpadlo,filtr,potrubí vstřikovače.pokud máš možnost dát auto do tepla mohlo by to pomoct.jestli ne zkusil bych to nastartovat a nechat to pořádně ohřát třeba hodinu to nechat stát nastartovaný.
jen mi je divnej ten oranžovej kouř.Nemohl ti někdo nalejt něco do nádrže???
jen mi je divnej ten oranžovej kouř.Nemohl ti někdo nalejt něco do nádrže???
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
-
- Začátečník
Diky za odpoved, ten kour sem ja nevidel, sedel jsem v aute,videla ho zena ale buhvi co videla .Dneska sem tam nalil aquafobin, a za chvili to pujdu zkusit nastartovat, bohuzel do tepla ho nemam kam dat.
tak to zkus natočit on výfuk vede kolem nádže tak by ji mohl trochu ohřát,ale pokud by začlo pískat čerpadlo z nádrže tak to chcípni můžeš ko spálit.Je to slyšet poměrně hodně nahlas a je to slyšet dost i přez natočenej motor.jinak tomu nejde nic udělat.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
Benzín v nádrži zamrzl těžko. Většinou vstřikovače,nebo přívod ke vstřikovačům. Takže jedině teplá garáž,protože s fénem kolem toho asi běhat nebudeš. Kámošovi to udělala Felda MPI
-
- Začátečník
TAk sem zpet,auto nastartovalo na poprve,kour vychazi bilosedy ale silene smradlavy,pri otackach nikdy to tak nesmrdelo,nechal sem to 40minut bezet.Az sem se rozjel auto bylo opet zdechle a zacla blikat kontrolka vstrikovani do motoru.Jel jsem kousek a auto jelo slabe.Co stim???
to se tváří jako že do toho nejde benzín.čim smrdí ten kouř???
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
-
- Začátečník
TAk trochu jako by se neco palilo, takove stiplave to je.Jeste sem to u tohoto auta necitil.A motor rve jak traktor.TAkove bublani i z vyfuku.
tak jestli to nedělá za tepla tak jedině zkusit počkat než se oteplí to můžou být přimrzlý trysky akorát je divný že nepovolily tím ohřátím.nezdá se ti že by to šlo třba jen na 2-3 válce??
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
zdravim kluci nemáte nebo nevíte kde seženu snímač fáze na gt nebo na 1,6 neválíse vám tam někde něco moc by to pomohlo! a oranžovej kouř to slišim poprvé ale vsadil bych na ty střiky zamrzlí zkuz vymněnit benzínovej filtr drží se v něm voda a když zmrzne dělá to bordel taky se mi to stalo
Punto Mk2 filter paliva nemá je integrovaný v čerpadle v nádrži ak nejde auto do výkonu po 40tich minutach tam už zamznuté vstreky asi nebudú . Mk2 malo výrobnú vadu riadiacich jednotiek -takže jej výmena alebo odišla zapalovacia cievka . Ja bysom pozrel v akom stave sú sviečky
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996