Prevodovka

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
zorran
Fiaťák

Prevodovka

Příspěvek od zorran »

Zdar fiataci.
Frajerka ma Punto a v lete som jej menil kompletne spojku, t.j. Lamelu Mekano a Lozisko. Je na nej odjazdene cca 8 tis km. Dnes som mal auto od nej pozicane a kedze som pedant, zaregistroval som na volnobehu jemne sustavy zvuk, objavujuci sa v nepravidelnych intervaloch. Zdvihol som kapotu a zistil, ze ide niekde od prevodovky. Skusil som vymacknut spojku, ked sa zvuk ozval a pri vymacknutej spojke nahle stichol. Dodam len, ze auto za jazdy ziadne zvuky nevydava len na volnobehu. Viem ze takto nejako sa prejavuje bud spojkove lozisko / ktore je mimochodom nove, tak ho vylucujem/, alebo prevodovka. Ten zvuk je naozaj nepatrny a ked je len trosku pustene radio, ani si ho nevsimnem. Ma niekto z niecim podobnym skusenosti na tomto aute? Jedna sa 1.1 Benzin 55 Neviem totiz ci to mam riesit, alebo kaslat na to. Budem vdacny za kazdy nazor, hlavne teda kto uz s tym ma skusenosti. Dik
Reklama

zorran
Fiaťák

Re: Prevodovka

Příspěvek od zorran »

:D tak dnes som sa s tym trosku pohral. Dosponoval som spojkove lanko a uz to nerobi... Neviem ako co to malo znamenat :D
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“