Punto 1.2 16v ide na 2 valce prosím o radu

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Roli
Začátečník

Punto 1.2 16v ide na 2 valce prosím o radu

Příspěvek od Roli »

Prosím o radu.Mám takýto problém.Motor pri nízkych otáčkach asi do 3000/MIN. pri prudkej akcelerácii vynecháva ide iba na dva tri valce.Ak plyn pridávam pomaly všetko je ok.Najviac to robi ak je chladno,zima a hlavne vlhko.V lete celkom ok.V servise som nechal 7000 sk.Vymenily sviečky,kable ku sviečkam,nahrali nový soft a nič.Už boli zrejme bezradny lebo mi oznámily že treba kúpiť novú RJ!Až potom prišli s tým že mam zlý benzin.Pritom to nebola pravda lebo stale tankujem na jednej osvedčenej benzínke.No dali tam iny a motor napokon išiel dobre.Ale prešiel mesiac a znova sa to vrátilo!?Striedal som aj iné benzínky ale bez zlepšenia.Po pripojení na počitač nenašli žiadnu poruchu!?Snažim sa tomu vyvarovať a jazdim tak aby sa to nestávalo ale parukrat mi to motor spravil na križovatke keď som chcel pridať a nebolo mi všetko jedno keď auto nezrýchľuje a druhé sa blíži.Ešte raz prosím o radu lebo nemienim zase nechávať tisíce v servise a bez výsledku.Ďakujem.Pred tým to bolo super živé autíčko nevedel som si ho vynachváliť.Maximálku som mal 180km/h.
Reklama

Petr1968
Všeználek

Re: Punto 1.2 16v ide na 2 valce prosím o radu

Příspěvek od Petr1968 »

Cívky? Na co je potom moderní diagnostika? Na prd. Nakonec pokus omyl.Pokud by to bylo benzínem,tak by mohla být zanesená klapka. Nejhorší co může nastat,když se do cisterny kde byl metyl ester(do biosračkonafty) dá natural bez důkladného vyčištění. Pro benzínový motor je to naprostý jed.Ale to by mělo potíže víc lidí.
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... a co takhle palivove cerpadlo? zmerili ti tlak co dava? ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Roli
Začátečník

Příspěvek od Roli »

Čerpadlo by malo byť ok.Auto som kupoval nové a malo asi okolo 30000 km ked sa mi to stalo.A bolo to v zime ked boli velke mrazi.Od vtedy mam ten problem
punťas hgt
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punťas hgt »

Zajimava zavada.Jednou jsem resil neco podobnyho.Mozna!!!!! poradim.Auto nejelo,cukalo,bylo líný.Nevím,co bylo prvo počátkem toho všeho,ale fakt je ten,že v nádrži byl nekvalitní benzin (na spodku jsem viděl nějaké kuličky a na hladině nějaký mastný fleky)Vycucal jsem nádrž,vyčistil vstřiky,profouknul a pročistil palivové potrubí a na konec jsem nahlídl na čerpadlo a bylo totálně zasraný a dávalo slabý tlak.To všechno jsem odstranil a na konec jsem musel dat i novou lambdu.Ale fakt je ten,že celý system se musel důkladně vyčistit.
Roli
Začátečník

Příspěvek od Roli »

Neviem či to može byť ešte zanesené keď som na tom nabehal viac ako 10000 km.?
Roli
Začátečník

Příspěvek od Roli »

Hlavne to robi v zime a vlhkom počasí!!!
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

snímač polohy pedálu plynu? ( pokud tam je)
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“