Help -Zdechla mi Multina
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Help -Zdechla mi Multina
Zdravím všechny,
mám problém ,nastartoval jsem auto přeplo se na plyn a při rozjezdu mi zhasnul motor a vyhodilo mi to hlášku "cntl cng error" (nevím jestli je to správně ,nestačil jsem ji přečíst) , no a teď to nechce chytnout ani na benzín a žádná chyba se už nehlásí. Děkuji za každou pomoc............
mám problém ,nastartoval jsem auto přeplo se na plyn a při rozjezdu mi zhasnul motor a vyhodilo mi to hlášku "cntl cng error" (nevím jestli je to správně ,nestačil jsem ji přečíst) , no a teď to nechce chytnout ani na benzín a žádná chyba se už nehlásí. Děkuji za každou pomoc............
- Reklama
Re: Help -Zdechla mi Multina
Při podobném problému mi pomohlo odpojení akumulátoru. Nejlépe přes noc - hodina nestačí. Při té příležitosti jsem aku nabil. Po tom dlouhém marném startování to docela potřeboval. Ráno jsem ho připojil, přepnul na benzín a nastartoval na první pokus.
Vyzkoušel jsem to, výsledek byl stejný ,nechytlo to,ani žádná snaha.
Možno ta nepotešim ,ale mne to robila odpalena riadiaca jednotka motora...............
Už je to o.k. sehnal jsem dignostiku a řídící jednotka ohlásila chybu "žádný signál na snímači otáček, koupil jsem nový a vše je v cajku, akorát furt hlásí chybu "špatný signál na snímači otáček" , ale auto normálně jede, takže nevím... ,jestli se nějak nastavuje vzdálenost snímače ,nebo tak, kdyby někdo věděl co s tím , tak se ozvěte.
dík
dík
Nestačilo by jen vymazat chybu z ŘJ?eeriedess píše:Už je to o.k. sehnal jsem dignostiku a řídící jednotka ohlásila chybu "žádný signál na snímači otáček, koupil jsem nový a vše je v cajku, akorát furt hlásí chybu "špatný signál na snímači otáček" , ale auto normálně jede, takže nevím... ,jestli se nějak nastavuje vzdálenost snímače ,nebo tak, kdyby někdo věděl co s tím , tak se ozvěte.
dík
Vzdálenost snímače by měla být v nějakém rozmezí, ty hodnoty tady někde byly napsaný, tuším, že to bylo okolo 1mm...
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Pokud vymažu chybu, tak po nastartování auta se zase objeví.....
Tak moj zlaty urob nasledovne. Naštartuj karu, zohrej ju a vytoč motor na 5000 otačiek podrž dve sekundy v tych otačkach a pusť pedal zopakuj to ešte dva krat a chyba sa vymaže.
trosku pozde, ale stejne by mne zajimalo, jestli to pomohlo...
Pomohlo to, oroštoval jsem to na dálnici a chyba je pryč.