Nesepíná sahara (bravo 1.2)

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Žaky
Začátečník

Nesepíná sahara (bravo 1.2)

Příspěvek od Žaky »

Mám problém s chlazením, což je v těchto měsících opravdu problém :? . Vůbec mi nesepíná sahara, za žádné situace, v podstatě chladím pouze jízdou což je v Brně taky docela problém. Příjde mi že jsem každou část chlazení kontroloval snad dvakrát a furt nic. Sahara na připojení na přímo jede, relátka jedou. Mělo by to sepínat čidlo na chladiči, ale když ho obejdu stejně nic. termostat funguje. čím to ještě může být???????? Díkec za nový nápady 8)
Reklama

johnymt
Začátečník

Re: Nesepíná sahara (bravo 1.2)

Příspěvek od johnymt »

Žaky píše:Mám problém s chlazením, což je v těchto měsících opravdu problém :? . Vůbec mi nesepíná sahara, za žádné situace, v podstatě chladím pouze jízdou což je v Brně taky docela problém. Příjde mi že jsem každou část chlazení kontroloval snad dvakrát a furt nic. Sahara na připojení na přímo jede, relátka jedou. Mělo by to sepínat čidlo na chladiči, ale když ho obejdu stejně nic. termostat funguje. čím to ještě může být???????? Díkec za nový nápady 8)
zapojenie konektorov si skontrolova?skús ich prestriekať kontaktným sprejom, či niekde nie je studeny spoj...neviem či to "čidlo na chladiči" je čidlo teploty chladiacej kvapaliny ak nie tak by som ho skontroloval prípadne vymenil a keď nepomôže, a nebudeš vedieť čo ďalej, tak si ho zapoj napriamo cez vypínač (ak teda sama o sebe tá sahara funguje), ktorý si umiestniš niekde v dosahu v kabíne...zopár ľudí to tak má a fungujú s tým... :wink:
Žaky
Začátečník

Příspěvek od Žaky »

Je to tam nějak píchlý přes 2 relé a celkově z toho jdou 2 vývody. Jeden do řídící jednotky a drůhý kamsi do kabiny, ale nevypátral jsem kam. Čidlo na chlladiči je určitě spínač teploty, ale ikdyž ho vynechám a sepnu to natvrdo nic se nestane. Tudíš je podle mě OK. Kontakty jsem kontroloval a měli by bát OK. Ještě je teda zkusím prostříkat.
Chtěl jsem se zbavit toho, abych nemusel co chvíla kontrolovat teplotu. To by mi moc nepomohlo to napojit napřímo :D . ...ale jako nouzovka to samozřejmě jde.
johnymt
Začátečník

Příspěvek od johnymt »

teplotu ti ukazuje na budíku normálne?ručička je cca v polovici ukazovateľa?
Žaky
Začátečník

Příspěvek od Žaky »

Právěže ano, všechno se tváří normálně (ručička funguje jak má), během jízdy to chladí, ale jakmile naskočí vedra a vláčím se v koloně teplota vyskočí a pokud se nerozjedu vyvře to. Protože vůbec nesepne ventilátor.
Banán007
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banán007 »

Hele a co takhle výkonový odpor na ventilátoru??? Kontrola by možná taky pomohla :idea:
Fiat Bravo 1.4 12V 59 kW
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Žaky píše:Právěže ano, všechno se tváří normálně (ručička funguje jak má), během jízdy to chladí, ale jakmile naskočí vedra a vláčím se v koloně teplota vyskočí a pokud se nerozjedu vyvře to. Protože vůbec nesepne ventilátor.
A není mrtvej motorek ve vrtuli? Nebo není studenej kontakt v nápájení vrtule??
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“