Dobijanie baterie vo vozidle
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Dobijanie baterie vo vozidle
Prosim o radu: mozem nabijat vo vozidle Punto 60 SX r.1996 autobateriu bez odpojenia kontaktov priamo na vozidle, iba pripojenim nabijacky? Dakujem.
Punto MK1 60SX 1,2 43kW 3dv. r.1996
- Reklama
Re: Dobijanie baterie vo vozidle
Ano. I když se to obecně nedoporučuje.
... dobijim tak normalne a zatim zadny problem .... hlavne teda v zime a puntu mam pres tri roky a vse ok ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Já to řeším tak,že připojuji bez odpojení akumulátoru dobíjecí adaptér který dodává max.1A proudu a má nastavené stabilizované napětí na 14,5V.Pak se nemusím bát poškození přepětím.Běžná nabíječka může mít naprázdno výstupní napětí i přes 20 V.Ten adaptér se může nechat připojený i delší dobu a nic se nestane.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Pepik píše:Já to řeším tak,že připojuji bez odpojení akumulátoru dobíjecí adaptér který dodává max.1A proudu a má nastavené stabilizované napětí na 14,5V.Pak se nemusím bát poškození přepětím.Běžná nabíječka může mít naprázdno výstupní napětí i přes 20 V.Ten adaptér se může nechat připojený i delší dobu a nic se nestane.
... a co to mas zac ten dobijeci adapter ... kde se da sehnat ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
Delší dobu může být připojena každá automatická dobíječka.
Este jeden postreh: V prirucke Jak na to? sa uvadza, ze v servise pouzivaju tzv. pamatovy kabel, ktory je spojeny so suchou 9V bateriou a pripojeny cez zapalovac cigariet a takto nedojde po odpojeni baterie k vymazaniu registra zavad. Ze sa tento kabel da zhotovit i svojpomocne. Viete o tom nieco? Ako sa to zhotovuje? Mozno ho zapojit, ked je pripojena i autobateria? Dakujem za odpoved.
Ano ,ano
Ma niekto schemu alebo foto toho pamatoveho kabla, co sa pred odpojenim baterie zasune do zapalovaca? Dakujem
http://www.karavanshop.cz/index.html?po ... ektory.htm třeba tohle a na druhý konec je připojená ta 9V baterka - +pól je ve středu zapalovače, -pól na boku, dle mého názoru zbytečnost, ale aspon pak nemůsíš znova nastavovat hodiny a rádio
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Dakujem. Teraz to uz nebude problem vyrobit. Prosim este oradu: Ked tu baterku zastrcim do zapalovaca, nic sa nemoze stat (vybitie poistky a pod? nevadi ze tam vojde dalsi prud navyse z baterky, nedojde ku skratu?) Radsej sa spytam ako machrovata potom lutovat.
Kašli na to. Já měl problém s Favoritem prvních 200km po odpojení aku,než si řídící jednotka zvykla zase na moje palivo Posledních 1000km před šrotací jezdil už téměř na čistý líh. Akorát to startování na 8x bylo hrozné
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak u Vás,ale na mém Puntu po vypnutí klíčku v zapalovači nemám napětí.Takže u mě by to nefungovalo.Kdybych to chtěl řešit tak bych si ten zdroj připojil přímo na svorky kabelů akumulátoru.A samozřejmě,že bych ten náhradní zdroj připojil přes diodu aby mi do něj netekl proud z akumulátoru než ho odpojím.
Na Puntu není na 12V zásuvce napětí? Bez klíčku?
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Já po vypnutí klíčku nemám napětí,což mě vadí, až si koupím navigaci tak to budu řešit.