problém startování motor 1.2 8V

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
joyster
Začátečník

problém startování motor 1.2 8V

Příspěvek od joyster »

zdravim lidi,už rok řešim problém se startováním,dělá to jak studený a tak teplý motor a dá se říct vždy při každém nastartování,nastartuju,motor naběhne normálně a hned zakolísá jako by měl skoro chcípnout a hned se zase chytne a drží už normálně a chová se normálně,jinak běží jak hodinky.dřív to dělalo že studenej motor nastartoval a hned chcípnul a po druhým nastartování zakolísal....měnil jsem svíčky,kabely a cívky,čištěná klapka a vystříkané snad všechny konektory na které se dá normálně dostat,jinak dvakrát už to nenastartovalo vůbec,jednou to řešil servis a jednou znova já...jen jsem vytahal všecky konektory z klapky a dal je zpátky a nastartoval se zakolísáním,od toho už směřuju k tomu že to bude nějaký to čidlo v klapce asi....jinak bych vás chtěl konkrétně poprosit jestli někdo ví z hlavy nebo by byl ochotnej mi to vyzkoušet na vlastním autě-když běží motor a chcípne se vythnu klíček a honem jdu poslouchat do motoru tak asi po 5ti vteřinách zabzučí docela dlouho něco na klapce a pak při nastartování to právě udělá,když to nenecham zabzučet a honem nastaruju znovu po chcípnutí tak motor nastartuje normálně,zkusí mi někdo poradit?nebo dát názor?děkuju
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
nyní Lancia Y 1.2 8V r.v.2001
Od desíti k pěti:D
Reklama

joyster
Začátečník

Re: problém startování motor 1.2 8V

Příspěvek od joyster »

jo a je to motor v Lancia Y rok 2001 takže totožný s Punto II typ motoru:188A4000
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
joyster
Začátečník

Příspěvek od joyster »

a teď jsem zjistil že bzučí tohle,jestli to teda neni normální a dělá to i když se jen zapne a vypne klíček bez nastartování,řekne mi někdo co to je vůbec zač?

Obrázek
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
joyster
Začátečník

Příspěvek od joyster »

:(
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
SZTRAD
Fiaťák

Příspěvek od SZTRAD »

To co bzuci je motorek nastaveni obtoku vzduchu pro volnobeh. A je to zcela normalni. Pri otoceni klice do mar polohy otevre podle teploty.Pri vypluti zajizdi do nulove polohy.
Radek
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Mě to taky ponastartování zakolísá... už jsem si zvyknul :lol:
joyster
Začátečník

Příspěvek od joyster »

SZTRAD píše:To co bzuci je motorek nastaveni obtoku vzduchu pro volnobeh. A je to zcela normalni. Pri otoceni klice do mar polohy otevre podle teploty.Pri vypluti zajizdi do nulove polohy.
takže je závislý na hodnotě z teplotního čidla?že by čidlo bylo špatný tak by se morček na start nastavil špatně a zakolísalo to?dneska jsem právě chtěl čidlo teploty vyměnit ale neni tady nikde skladem v čb takže se snad dneska čidlo jen proměří jestli je dobrý,nic víc dělat nemůžu:((( motor totiž opět bez známek života:(
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
joyster
Začátečník

Příspěvek od joyster »

tak teplotní čidlo proměřeno,bohužel jen se studeným motorem když nejde nastartovat:(obvod pro ukazatel na palubce něco ukazuje a obvod pro řídící jednotku vůbec nic takže vyměním a uvidí se...nikde ho tu nemaj skladem takže zítra se objedná a zkouška v pondělí
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
joyster
Začátečník

Příspěvek od joyster »

tak motor se povedlo oživit ještě před výměnou teplotního čidla,po chvíli trápení naskočil po odpojení baterky,teplotní čidlo vyměněno a vyčištěná klapka v ultrazvukové pračce a motor stále zahapruje po nastartování,jinak benzín je přítomný v hadici před vstřikama,ale jestli dávaj dobře vstřiky nevím jak zjistit.....někde v nějakém tématu tady jsem čet něco o svíčkách,že tyto motory si moc nerozumí s jinýma značkama než Bosch a NGK,vím že mi to začalo dělat po výměně svíček z NGK na levné brisky a v doměnce že je to tim,jsem tam dal Beru platinum asi za 750Kč a řekl jsem si že to tim teda neni,myslíte že by to těma svíčkama být mohlo?že bych měl tam zkusit zpátky koupit NGK?
Ex peugeot 106 S16
Ex Peugeot 106 1.4sport
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Já mám zkušenost ze svíčkama takovou, že do Punta/Marei jedině NGK. Když jsem tam dal alternativu od Brisku, tak to kuckalo a nejelo, nepravidelný chod motoru. Koupil jsem NGK (BKR5NZ) a byl klid. (~110kč/ks).

EDIT:
A ještě k tomu čištění. Pokud máš možnost, vyčisti si i vstřiky v tom ultrazvuku, při jednom si je proměř (~15 Ohm).
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Nebo Champion
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... je teda pravda, ze kdyz jsem dal do punta Brisky, tak zvuk byl jak dyzlak ale jelo to bez problemu ... cca tyden ... pak jsem
nahodil NGK a motor byl najednou tichy a jel stejne jak s Briskama ale bez tech traktorovech zvuku ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Tyden je malo. Jezdil jsem s Briskem nekolik mesicu, vse se zdalo ok, az pak se zacly dit ruzne veci :D
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

jezdim z briskama rok (cca. 9000km) a zatim spokojenost, jen jdu dneska vyndat motor :lol: jo, jinak to může být i těma Beru... já jsem je tam dal a s autem se děli věci!! Když jsem rychle sešlápnul plyn,tak se mi stalo že i chcípnul (asi 2x) jinak se vždycky jen podusil :lol: zkus teda NGK, bosch ne!
balu
Začátečník

Příspěvek od balu »

měl jsem podobný problém, někdy se mu něchtělo startovat ať byl studený nebo teplý, zkoušel jem všechno /kabely svíčky atd./ nakonec jsem zajel na diagnostiku a ukázalo se že to byl vadný snímač otáček motoru vyměnil jsem ho a je klid
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“