Vyměna simeringů

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Vyměna simeringů

Příspěvek od l-cizek »

čau,nikde sem to tady nenašel, tak zakládám new téma... jak se pls mění simeringy?? Jde mi o to, jestli na sucho...tzn. odmastit obě plochy a sim. tam naťuknout,nebo se to má promazat?? Jde mi jak o ty na klice a vačce tak i ty u ventilů. Díkes. Jo a ty na ventilech...jak se konkrétně měněj, jen to tam nacvaknu?? Jde to rukou, nebo jsou potřeba nějaký spešl kleště?? Když sem vyndaval ty starý tak ty sem všechny zohejbal :lol:
Reklama

l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyměna simeringů

Příspěvek od l-cizek »

nikdo neví?? Já to potřebuju dneska vědět pls... díkes
rado77
Začátečník

Příspěvek od rado77 »

Nazdar, na Punto neviem, ale vseobecne som v manualoch na ine auta nikde necital, ze by sa to niecim mazalo. Iba stacilo natuknut a hotofka.
Zigulak -> Matiz 0.8 -> Megane II 1.6 16V -> planujem kupit Punto
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Tak jsem je tam včera hodil (ty na ventily) ale mám z jednoho tkaovej blbej pocit (trochu jsem zdeformoval tu plechovou objímku ve kterým je to usazený) tak asi radši objednám novej a vyměnim to, a má to být teda na sucho nebo kapku oleje tam mám dát??
slavek311
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od slavek311 »

Na sucho určitě né,protože guma může stříhnout.Stačí to jen trochu máznout olejem.
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

hoj..simerinng já po vnějšku jemně natřu vazelínou a kliku i dříky ventilů olejuju,protože když se to nenaolejuje a je to sucé tak simering se rychle odře a tečeto
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

A když tam dáváš ty simeringy ventilů, tak by se to správně mělo oblepit dokola lepící páskou, zasunout a pak pásku vytáhnout, abys je neponičil...
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Plecháč Tony píše:A když tam dáváš ty simeringy ventilů, tak by se to správně mělo oblepit dokola lepící páskou, zasunout a pak pásku vytáhnout, abys je neponičil...
no já je jen trochu máznul olejem a vzal opatrně do kleští za tu plechovou část a natočil je tam...přímo zasunout tam nejdou. Sice ta plechová objímka je trochu sem tam sjetá od těch kleští ale gumová část je nedotkunutá.
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

ventili oblepovat nemusíš..nikdy se mi nestalo abych ho strhl,správně ten simering by se tam měl narazit přes příptavek a ne ho natáčet to hrozí že ho poškodíš
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Vasek176 píše:ventili oblepovat nemusíš..nikdy se mi nestalo abych ho strhl,správně ten simering by se tam měl narazit přes příptavek a ne ho natáčet to hrozí že ho poškodíš
a když ten přípravek nemám?? Stačilo otočit o půl otáčky a jak si pěkně sedly :)
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

ten přípravek je vlastně trubička která ti dosedá na okraj simeringu.Jestli to bylo o pul otáčky tak by to mohlo držet
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“