Ahoj. Chtěl bych požádat o pomoc s následujícím problémem.
Při jízdě z ničeho nic začaly vypadávat a znovu naskakovat kontrolky a ukazatele na přístrojové desce. Nakonec přestala přístrojová deska ukazovat úplně (mimo 2 kontrolek při zapnutí zapalování). Auto jede v pohodě, startuje v pohodě, světla svítí, stěrače stírají....
Auto jsem dal do servisu (neznačkového), kde mi bylo řečeno, že se zřejmě jedná o problém s procesorem přístrojové desky - přehřívání. Nakonec zjistili, že problém je možná u motorku otáčkoměru, který zkratuje celou přístrojvou desku. Po cca 100 km s vypojeným otáčkoměrem se však problém opět opakuje (zběsílé zapínání a vypínání přístrojů, zmatené ukazování hodnot na rychloměru, stavu benzínu, teploty motoru...).
Dle informací je cena nové přístrojové desky cca 10 000 - 15 000 tis. kč dle výbavy a modelu, což se mi rozhodně nechce platit.
Nemátě někdo s tímto problémem zkušenosti (prý není zase tak ojedinělý). Případně nemáte někdo kontakt na šikovného elektrikáře? Nebo možnost sehnat přístrojovou desku z vrakoviště?
Díky
Model: Fiat Punto MK2, 2002, 1,2 8V.
HELP - MK2 resetující se a nefungující palubní přístroje
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: HELP - MK2 resetující se a nefungující palubní přístroje
zkoušeli projít kabeláž a ukostření? chyba by mohla být v lepším případě i tam
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Zaměřil bych se na kvalitu spojů v konektorech.Nejsi náhodou z Trutnova?Možná bych ti mohl pomoci.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Ja mám rovnaký problém a zistil som že to robí mikroprocesor v budíkoch. Pomohlo mi keď som naň pripojil ohrievanie.(varistor pripojeny na +12 voltov a kostru)
- SpiritWolker
- Všeználek
ohrievas mikroprocesor? mas foto? ake mas Punto?aaaaa1 píše:Ja mám rovnaký problém a zistil som že to robí mikroprocesor v budíkoch. Pomohlo mi keď som naň pripojil ohrievanie.(varistor pripojeny na +12 voltov a kostru)
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu