idefix píše:Tak asi budu muset zmenit značku žárovek.Sada H7 Vision z Tesca asi nebude to pravé ořechové. Źárovka vyměněna během 5min (pravé světlo),ale nesvítila ,až ta druhá.Celková výměna na parkovišti 10min.
No to jsem docela v šoku s tou výměnou žárovek za 10 min..
Dostal jsem pokutu že mě nesvítilo světlo,potkávací...Palicajt povídá, máte žárovky? Říkam, jo. Vyměníte si tu žárovku? Říkám ne. On že proč? Já, že je to na "servis"... On, zaplatíte pokutu 100 korun. Já že jo. Sedl jsem do auta a odjel jsem.
A teď kde já vidím chybu. Policajt si nechal vycálovat pokutu a s vozidlem mírně řečeno neschopným provozu, mě nechal klidně jet dál...
Takže podle mě akorát legální okradení mé peněženky. Pochopil bych, kdyby policajt řekl, musíte to vyměnit, nebo nejedete dál, auto není schopné provozu, zavolejte kamaráda, servis, odtahovku, zkuste to sám, bla bla...Byl by to sice opruz ale pochopli bych to. Takhle já zaplatil pokutu za něco, co jsem nemohl ovlivnit ani o tom vědět, protože světlo mě prasklo po cestě...jak jinak...

A navíc jsem po zaplacení mohl klidně jet dál. To jsem si to jako zaplatil za to, že teď, chvilku můžu jet s autem, které nesvítí? Tedy ptám se, za co jsem vlastně zaplatil tu pokutu? Jaký měla smysl? Když překročím rychlost, je to jasné a nediskutuju...
Kdybych měl xenony, (legální) tak mě nechali bez pokuty. Taky divný, světlo jako světlo, ne?
Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti?
Samozřejmě že bych si tu žárovku vyměnil, ale bylo mokro a já neměl náladu ani za mák...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...