Koupě Stila JTD, na co si dát pozor + všeobecný pokec
Moderátor: peta.smolik
Re: Koupě Stila JTD, na co si dát pozor + všeobecný pokec
Ahojte, před nedávnem jsem prodala Marejku 1,9 JTD. A teď si chci kupovat Stilo. Ale slyšela jsem, že do r.v. 2004 se na tom auto hrozně ničí elektrika, je to pravda? Pak teda ještě nevím jestli nafťáka nebo benzin? Nemáte někdo zkušenosti s tímto?
Díky
Díky
- Reklama
Zdravím také jsem přesedlal z Marei 1,6 na Stilo 1,9JTD 8V ,z mého pohledu je to velký skok jak je tu několikráte psáno mám r.v. 2003 a problém byl a bude hlavně s žárovkama (nebouchat kapotou ) . Nafta nebo benzín obecně řečeno 1,2 a 1,4 benzínové motory a naftový 1,9 JTD 8V
jsou ,asi nejjednodušší a nejméně poruchové.Nedoporučuji motor 1,8 16V benzín co jsem četl největší poruchovost motoru a u Stila 2,4 častější problémy s převodovkou selespeed. Stila s skleněnou střechou -skiwindows drahá oprava při nefunkčnosti dále poruchovost duální klimy.......................... je toho dost a dost. Kdo měl jednou Fiata tak ví do čeho jde a když mu dá co potřebuje nedá ne něho dopustit .Přeji hodně štěstí při koupi. Doporučuji pořádně pročíst tady a stránky stilo.org
jsou ,asi nejjednodušší a nejméně poruchové.Nedoporučuji motor 1,8 16V benzín co jsem četl největší poruchovost motoru a u Stila 2,4 častější problémy s převodovkou selespeed. Stila s skleněnou střechou -skiwindows drahá oprava při nefunkčnosti dále poruchovost duální klimy.......................... je toho dost a dost. Kdo měl jednou Fiata tak ví do čeho jde a když mu dá co potřebuje nedá ne něho dopustit .Přeji hodně štěstí při koupi. Doporučuji pořádně pročíst tady a stránky stilo.org
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
Na začátku bych si odpověděl na otázky:
1) jak auto budu využívat? a) dlouhé trasy
b) město
c) kolik toho asi najedu (10tis.ročně nebo jen 5tis.ročně)---
2) jaké potřebuji rozměry: a) 3d
b) 5d
c) 5D MW
3) chci něco sportovního a na spotřebě mi nezáleží (dneska asi málo pravděpodobná varianta )
Jinak všeobecně! Nafta = dražší údržba nicméně dobrá spotřeba a výkon, benzín asi nejlépe 1,6 osvědčená kvalita na které se málo co po.... . Samozřejmě platí pravidlo čím více km za rok (cca 15-20tis.km) vyplatí se nafta, na couračky jedině benzín. Osobně v benzínu bych dal přednost osvědčené 1,6. V naftě buď klasice 85Kw JTD a nebo novější 88Kw JTD Multijet. Pokud budeš chtít něco "svižnějšího" tak 103 nebo max 110Kw (150K) Multijet. S osobní zkušenosti co mám já tak 110Kw Mutijet tak jedzím průměr 5,5l/100km max tak 6l/100km. Výhoda těchto vyšších motorizací je 6 rychlostních stupňů. Ale myslím že toto má i 1,2 benzín...
Když tak ať mě kolegové opraví, budu rád nejsem všeznalec a je to jen můj osobní názor . Nicméně jde o to si určit jak budu auto využívat.
Co se týče poruch s el. ano Stilo má určité mezery,ale myslím si, že po faceliftu se to zlepšilo.
1) jak auto budu využívat? a) dlouhé trasy
b) město
c) kolik toho asi najedu (10tis.ročně nebo jen 5tis.ročně)---
2) jaké potřebuji rozměry: a) 3d
b) 5d
c) 5D MW
3) chci něco sportovního a na spotřebě mi nezáleží (dneska asi málo pravděpodobná varianta )
Jinak všeobecně! Nafta = dražší údržba nicméně dobrá spotřeba a výkon, benzín asi nejlépe 1,6 osvědčená kvalita na které se málo co po.... . Samozřejmě platí pravidlo čím více km za rok (cca 15-20tis.km) vyplatí se nafta, na couračky jedině benzín. Osobně v benzínu bych dal přednost osvědčené 1,6. V naftě buď klasice 85Kw JTD a nebo novější 88Kw JTD Multijet. Pokud budeš chtít něco "svižnějšího" tak 103 nebo max 110Kw (150K) Multijet. S osobní zkušenosti co mám já tak 110Kw Mutijet tak jedzím průměr 5,5l/100km max tak 6l/100km. Výhoda těchto vyšších motorizací je 6 rychlostních stupňů. Ale myslím že toto má i 1,2 benzín...
Když tak ať mě kolegové opraví, budu rád nejsem všeznalec a je to jen můj osobní názor . Nicméně jde o to si určit jak budu auto využívat.
Co se týče poruch s el. ano Stilo má určité mezery,ale myslím si, že po faceliftu se to zlepšilo.
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MutiJet 110Kw rv.05
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
- elvis.jarous
- Zkušenej Fiaťák
Když budu mluvit za sebe, koupil jsem vůz z poruchami elektroinstalace, které se ale daly opravit a již se nevyskytly. Poruchy eletrkoinstalace nemusí mít jen Stilo, mělo jich ale dost. Přístrojovka, čidlo tlaku klimatizace, nefunkční ovládání zadního okna od řidiče, koncáky v zámku pátých dveří, spínač na otevírání 5tých dveří.
Přístrojovku jsem vyměnil za skoro stejnou, jen mám tacháč do 220km/h-stála 1200,- , čidlo jsem prozatím nahradil poteciometrem - 10,- , ovládání okna jsem jen vyčistil, koncák na dveřích jsem překlemoval(je tam ještě jeden), spínač v madle jsem vyměnil 12,- a jeho krycí gumu vyhodil do popelnice, nahradil jí silikonem. Dneska vše funguje na jedničku. s klimou jsem nikdy problém neměl. Mám rv.2004.
Přístrojovku jsem vyměnil za skoro stejnou, jen mám tacháč do 220km/h-stála 1200,- , čidlo jsem prozatím nahradil poteciometrem - 10,- , ovládání okna jsem jen vyčistil, koncák na dveřích jsem překlemoval(je tam ještě jeden), spínač v madle jsem vyměnil 12,- a jeho krycí gumu vyhodil do popelnice, nahradil jí silikonem. Dneska vše funguje na jedničku. s klimou jsem nikdy problém neměl. Mám rv.2004.
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda Octavia 1,6 SR 74KW Liftback rv.99
ex-opel corsa 1.3 i 3door rv.87
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-škoda 120S rally-pokus o repliku
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Tak dnes prozměnu praskla levá žárovka a nebouchal jsem kapotou,tak jsem pořídil od originálního výrobce Magneti Marelli ,jenže doma jsem zjistil,že jsou Made in India.Po výměně
poinformuji o životnosti zatím prší tak to bude muset počkat.Doufám,že vydrží alespoň půl roku.
poinformuji o životnosti zatím prší tak to bude muset počkat.Doufám,že vydrží alespoň půl roku.
idefix: nechci bejt pesimista,ale nevydrží Co já mám vyzkoušené tak jsou Osram OSRAM LIGHT @ DAY
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Já jsem za poslední cca rok neměnil žádnou žárovku.Doufám, že jsem to nezakřiknul
Fiat 500X 1.4 Turbo Multiair Lounge
Fiat Croma 1.9 JTDm FL
Fiat Stilo MW 1,9 JTD Active FL
ex Fiat Bravo 2 MJTD Emotion
Fiat Croma 1.9 JTDm FL
Fiat Stilo MW 1,9 JTD Active FL
ex Fiat Bravo 2 MJTD Emotion
Já jsem žárovky taky dlouho neměnil cca 1,5 roku nějakých 18 000km.Po vyměně škoda,že jsem nekouk co to bylo za značku měním cca co 3 měsíce no uvidím která značka bude nej budu improvizovat.Jinak na stilo.org doporučují : http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... 9E%E1rovky" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak dnes jsem dal ty Magneti Marelli made in India ,vyměna obou žárovek cca 30min tak jsem zvědav co vydrží a kolik km. Teď mám přesně 212 000km.
Nějaké další rozumy http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazden ... kusenosti/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsou tam i další recenze na vozy Fiat a další značky
Jsou tam i další recenze na vozy Fiat a další značky
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No to jsem docela v šoku s tou výměnou žárovek za 10 min..idefix píše:Tak asi budu muset zmenit značku žárovek.Sada H7 Vision z Tesca asi nebude to pravé ořechové. Źárovka vyměněna během 5min (pravé světlo),ale nesvítila ,až ta druhá.Celková výměna na parkovišti 10min.
Dostal jsem pokutu že mě nesvítilo světlo,potkávací...Palicajt povídá, máte žárovky? Říkam, jo. Vyměníte si tu žárovku? Říkám ne. On že proč? Já, že je to na "servis"... On, zaplatíte pokutu 100 korun. Já že jo. Sedl jsem do auta a odjel jsem.
A teď kde já vidím chybu. Policajt si nechal vycálovat pokutu a s vozidlem mírně řečeno neschopným provozu, mě nechal klidně jet dál...
Takže podle mě akorát legální okradení mé peněženky. Pochopil bych, kdyby policajt řekl, musíte to vyměnit, nebo nejedete dál, auto není schopné provozu, zavolejte kamaráda, servis, odtahovku, zkuste to sám, bla bla...Byl by to sice opruz ale pochopli bych to. Takhle já zaplatil pokutu za něco, co jsem nemohl ovlivnit ani o tom vědět, protože světlo mě prasklo po cestě...jak jinak... A navíc jsem po zaplacení mohl klidně jet dál. To jsem si to jako zaplatil za to, že teď, chvilku můžu jet s autem, které nesvítí? Tedy ptám se, za co jsem vlastně zaplatil tu pokutu? Jaký měla smysl? Když překročím rychlost, je to jasné a nediskutuju...
Kdybych měl xenony, (legální) tak mě nechali bez pokuty. Taky divný, světlo jako světlo, ne?
Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti?
Samozřejmě že bych si tu žárovku vyměnil, ale bylo mokro a já neměl náladu ani za mák...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Jj, vím, už jsem měl tu čest, 2x...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...
Já bych nedal ani tu stovku. Vyměnil bych si žárovku. Do servisu bych to nedal, protože bych poslouchal pak kecy od mechanika a musel bych za to zaplatit a musel bych se objednat.Takhle je to pro mě nejideálnější. Že tě cajt nechal odjet, podle mě není nic špatnýho. To by ti nesmělo svítit vůbec nic na předku, na té straně. Pokud vím tak máš ještě v tom světle parkovačky, ne?
Takže policajt jednal podle mě správně.
Mě zastavili cajti po několika letech, když jsem jel do pivovaru pro pivko.
Vyžádal si doklady, obešel auto a povidá: všechno v pořádku, zapněte si světla, zdálo se mi, že máte asi jen parkovačky.
Já mu povidám, jezdím na mlhovky, šetřim paraboly. On povidá, to mi ani neříkejte.
Naschle.
s pánembohem
Takže policajt jednal podle mě správně.
Mě zastavili cajti po několika letech, když jsem jel do pivovaru pro pivko.
Vyžádal si doklady, obešel auto a povidá: všechno v pořádku, zapněte si světla, zdálo se mi, že máte asi jen parkovačky.
Já mu povidám, jezdím na mlhovky, šetřim paraboly. On povidá, to mi ani neříkejte.
Naschle.
s pánembohem
Fiat Stilo multiwagon 1.9 JTD 16V 103KW 6q
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
Ø 5,6 l
min.Ø 3,6Litrů
Škoda 100L rv.1976
ex-Škoda 105 l rv.87
ex-2x škoda 100L modrá
FiatEcuscan+kabel
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Neříkám, že policajt nejednal správně...Takhle můj dotaz vůbec nestál, poukazuji spíš na to, že zákon je jaksi divně nastaven, přečti si to ještě jednou... A taky na konci mám napsáno, proč jsem žárovku neměnil před ním na místě. V tomhle případě má většina ženskejch smůlu, protože tu žárovku na cestě prostě nevyměněj ani omylem. Tak za co jsem zaplatil tu pokutu? Že nejsem mechanik? Že jsem jen pouhý řidič a uživatel vozu? Protože mám "blbí auto" který mě neupozorní na prasklou potkávačku? Nebo proto, že zrovna nemám model, který má ve výbavě xenony?