DISKUZE -Autožárovky:typy,obyč,s imitaci xenonu; Zadní...

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

tak to potom v mk2b zmenili. Mne ked sa vypalila predna parkovacka, tak mi ledka svietila, ked som tam dal namiesto parkovaciek LED parkovacky, tiez svietila.. haluz..
Punto MK2 1.2 8V ELX
Reklama

Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

asi to fakt zmenili u 2b, protoze mi to obcas taky svitilo, tak jsem se furt lital divat dozadu (tam vse v poradku), protoze technik ve fiatu taky kontroloval jen zadni svetla. Ale chyba byla v prednich svetlech, spatny kontakt. Ted uz je kontakt ok a kontrolka uz je v pohode.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
wercecko
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wercecko »

Anduril píše:asi to fakt zmenili u 2b, protoze mi to obcas taky svitilo, tak jsem se furt lital divat dozadu (tam vse v poradku), protoze technik ve fiatu taky kontroloval jen zadni svetla. Ale chyba byla v prednich svetlech, spatny kontakt. Ted uz je kontakt ok a kontrolka uz je v pohode.
Prosimtě nevíš konkrétně o jakej špatnej kontakt šlo? Ted mi pomuze kazda rada
Calypso Punto aka Pomeranč
Obrázek
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Slo o levou predni zarovku, ktera je v takove te kapce pod dalkovym reflektorem (obrysove svetlo?). Obcas svitila, obcas ne (a proto pak ta kontrolka). Bylo treba trochu obrousit kontakty te zarovky.
Obavam se, ze to ale nebude tvuj problem :(
FANDAK
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FANDAK »

Arrow79 píše:Vyber jednu parkovacku z predneho svetla ;) Iba ak by to teda zmenili v MK2b... ale ja napr. ked dam dopredu LEDky namiesto parkovaciek, tak mi kontrolka svieti. :)
Mě to dělá přesně taky stejně.
Tak jsem dal místo ledek philipsy modré parkovačky a jsou to žárovky a dobrý.
FANDAKUV FIJÁTEK--> STILO MULTIWAGON 1,9 JTD 8v <--115hp r.v.:11/2003
MANŽELKY FIJÁTEK------------->PUNTO I S 1,1 8v <-------------55hp r.v.:04/1996
wercecko
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wercecko »

Dneska 2 hodiny práce, všechny žárovky vyměněný (krom Phillipsů), všechny kontakty a svorky přitažený, prostříkaný kontaktolem, očištěný, některý lehce zbroušený.. Co myslíte že se změnilo? ehm nic... Točí mě jako dost ! Asi té kontrolce zatnu tipec :evil:
Calypso Punto aka Pomeranč
Obrázek
FANDAK
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FANDAK »

Už jsem přemejšlel ji odpojit a dát do předu parkovačky diodáky a je klid. :lol:
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

wercecko píše:Dneska 2 hodiny práce, všechny žárovky vyměněný (krom Phillipsů), všechny kontakty a svorky přitažený, prostříkaný kontaktolem, očištěný, některý lehce zbroušený.. Co myslíte že se změnilo? ehm nic... Točí mě jako dost ! Asi té kontrolce zatnu tipec :evil:
Dneska jsem taky jeste opravoval zarovky, protoze kontrolka se obcas rozsvitila. Chyba byla v zadnich svetlech - brzdove zarovky byly nejake pricmoudle, tak jsem je vymenil (kontrolka se rozsvicela pri brzdeni). Dale byla chyba u zadni mlhovky - spatny kontakt (plisek pod uchycenim zarovky) - kontrolka chyby svetel svitila i pri vypnute mlhovce porad a nechtela zhasnout. Porad mi jeste zlobi predni obrysovka, obcas proste nesviti, ale uz to kaslu, nevim, cim to je - urcite kontakt (staci poklepat na svetlo, aby se rozsvitila), ale nevim kde.

Eh, tak s kontrolkou jsem to prechvalil, obcas si blikne pri brzdeni, ja uz fakt nevim.. :)
FANDAK
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FANDAK »

Odpojit a ještě jednou odpojit a ty inženýry talianský zabíd za takovoudle debilovinu.
To se mám na co teda připravit až mi to začne jak koukám ale já na to nervy nebudu mýt---kontrolka pude prostě do háje. :lol:
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

jirka píše:njn, ale na aukru jsou 100W, nevím jestli by to dali usměrňovací diody na altíku. Nejspíše by ale shořely
Neshořely, mám je z aukra v MKII už asi tři měsíce a v pohodě, svítěj slušně ale zdá se že jsou víc háklivé na čistotu světlometu, se mě zdá...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Příspěvek od Pun-to »

Na ty 100w žárovky si dej bacha. Nemaj se moc rádi s plastama ve světlech!
Jinak 100w žárovky utáhne altík jako prd.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Mas 100W H7 v svetlach? Mno.. nehreje sa to moc? Tiez som rozmyslal, ze by som vymenil 55W za 100W, ale bojim sa toho co sa s tym bude diat :D
Punto MK2 1.2 8V ELX
proch
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proch »

Jak říkám, zatím nic. Ono totiž když se tam dají tyhle sragory za pár kaček v 55W, tak asi opravdu za deště v noci toho moc neuvidíš. Kontroloval jsem i kabel který žárovku napájí a zatím nějak netvrdne, na nic jsem nepřišel, takže zatím teda dobrý...
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki »

No me ta kontrolka problikne obcas, malokdy, a jen pri brzdeni, pustim brzdu a zase stlacim a nesviti...takze nejaky studenykontakt asi ci jak se tomu rika. Zatim neresim. :oops:
Mazda2 1.3 TE '08 :D
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Jj mne to tiez niekedy robi.. :) preco, neviem, neriesim.. kontakty na konektore som prestriekal kontoxom.. asi by to chcelo svetla precistit este..
Punto MK2 1.2 8V ELX
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“