búchanie od prednej nápravy bravo 2
Moderátor: peta.smolik
Re: búchanie od prednej nápravy bravo 2
Aha, tak to jsem nevěděl, asi to líp sedí v zatáčkách, že? U myho Punta je to ještě na pevno.
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
- Reklama
Mám také to samé. Jen mě to dělá, když se předek jakoby zhoupne. Při přejezdech nerovností nic. A také jen, když je zima. Před čtrnácti dny jsem vyměnil čepy řízení (byla tam vůle) a při té příležitosti i čepy na ramenech a dělá to pořád. Když jsem to měl na zvedáku, vyzkoušel jsem snad všechny vůle a tahal za kde co a výsledek? Náprava je tuhá, nikde nic nebouchá, nemá vůle a přesto, když přejedu nějaký hup (i mírný) tak to na přední nápravě zavrže. No nevím, tak zkusím vyměnit tyčky stabilizátorů (jen tak pro klid) a budu čekat na oteplení
Ještě jeden poznatek, před týdnem jsem měl auto na výměně rozvodů (Praha - Imofa) a asi týden to bylo v naprostém pořádku. Nic nevrzalo, nebouchalo, ale jak píšu, jen asi týden po servisu. Tak mě napadá, jestli to nedělají nějaké silentbloky, které v servisu museli kvůli výměně povolit a zase utáhnout.
Ještě jeden poznatek, před týdnem jsem měl auto na výměně rozvodů (Praha - Imofa) a asi týden to bylo v naprostém pořádku. Nic nevrzalo, nebouchalo, ale jak píšu, jen asi týden po servisu. Tak mě napadá, jestli to nedělají nějaké silentbloky, které v servisu museli kvůli výměně povolit a zase utáhnout.
Bravo II 1.4 16V 66kW - bejvalka 2009
Tipo sedan 1.4 16V 70kW Plus 2016
Jen orientacni otazka, kolik si dal za rozvody? Taky me to ceka, mam 5 let a skoro 100 tis Km.
K tomu bouchani, u Stila 1.9 JTD mi klepala jedna stabilizacni tycka a po zvednuti na zvedaku v servisu to nebylo skoro poznat az pak se na to muselo vzit pacidlo a zjistit se vule. Nyni se taky chystam na stabilizacni tycky, protoze zacinaji na ceskych silnicich mit dost
K tomu bouchani, u Stila 1.9 JTD mi klepala jedna stabilizacni tycka a po zvednuti na zvedaku v servisu to nebylo skoro poznat az pak se na to muselo vzit pacidlo a zjistit se vule. Nyni se taky chystam na stabilizacni tycky, protoze zacinaji na ceskych silnicich mit dost
Přesně tak, to je i můj případ. Právě jsem tyčky stabilizátorů už podruhé vyměnil. Vydržely 5 let, 40 000 km, teď je to paráda.
Bravo II 1,9 110 KW - modrá
Tak stabilizační tyčky vyměněny a je to zase o stupeň lepší, ale vrže to stále. Málo, ale přeci. Ty rozvody stály 5600,-Kč komplet.
Jakou znacku jste kupovali stabilizacni tycky? a kolik cena?
Koupil jsem je v autozet.cz, FEBI BILSTEIN 19469 - Tyč stabilizátoru za 244,- za kus.
Bravo II 1,9 110 KW - modrá
Také Febi 19469- cena 204,-Kč v Cardo autodíly.
febi nikdy viac,normalne sa mi odtrhol cep od nej.mal som ich tri mesiace.. vymenili mi ich za meyle hd a zaruka je tam 3 roky.doplatil som ,ale nelutujem.je to moje auto a investujem do kvality
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Vrzání pokračuje, ale mám vykoumané, že to budou gumové silentbloky tyče stabilizátoru. Ne tyčky (kosti), ale ty dvě gumy, co drží celou tyč stabilizační. Má někdo praktické zkušenosti s jejich výměnou? Koukal jsem, že jsou rozříznuté, tzn. že odšroubuji jen domeček, co je drží a nacvaknu nové? Dělal to už někdo? Pokud ano, díky za poznatky a případnou radu.
Je to stejné jako třeba na Octavii, ten držák většinou je na jednom šroubu (je to kus plechu) a gumu pak ze stabilizátoru stáhneš (nebo rychlejc rozříznes ) Nejhorší při montáži je to tam vsadit (gumu na stabilizátor). Na VW se prodávají sady i s tím plechovým držákem, tak třeba na Fiata taky...
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
Škoda Octavia II FL 1.6 TDI DSG 7q ('13 293 000>x);
diag. ELM327, VCDS
Tak gumy stabilizátoru koupeny (á 51Kč). Dnes jsem demontoval kolo, kosti a dva šrouby, které drží ten domeček s tou gumou. Vše šlo hladce, ale ta guma drží v kovovém držáku, který se mi nepodařilo rozklapnout, abych mohl vyměnit tu gumu. Proto se ptám, když demontuji kosti a oba držáky stabilizační tyče, půjde vytáhnout celá tyč ven do boku auta? Ptám se proto, že by bylo mnohem pohodlnější ty gumy dělat mimo auto. Dnes jsem měl málo času a auto potřebuji, proto jsem to nezkoušel.
nepojde vytiahnut,musis ud povolit,alebo dat dole napravnicu..mne to tiez menilialienjar píše:Tak gumy stabilizátoru koupeny (á 51Kč). Dnes jsem demontoval kolo, kosti a dva šrouby, které drží ten domeček s tou gumou. Vše šlo hladce, ale ta guma drží v kovovém držáku, který se mi nepodařilo rozklapnout, abych mohl vyměnit tu gumu. Proto se ptám, když demontuji kosti a oba držáky stabilizační tyče, půjde vytáhnout celá tyč ven do boku auta? Ptám se proto, že by bylo mnohem pohodlnější ty gumy dělat mimo auto. Dnes jsem měl málo času a auto potřebuji, proto jsem to nezkoušel.
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Aj mne stale cosi vrzalo..Raz to islo akokeby z predu,niekedy zo zadu...Pri prezuvani som zistil ze mam ulomenu zadnu pruzinu..Iba kusocek z nej...Pruziny uz mam vymenene..A bravko je krasne tichucke aj ked idem po rozd..nej ceste
Ked som to menil na stile tak som povolil tie dva sroby a kladivom a majzlikom som tie dva plechy od seba odlepil.Oni su len pribodovane tusim.Slo to uplne v pohode.Netreba ziadnu napravnicu davat dole.To treba len v pripade ak menis komplet celu tyc
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw