HELP - benzínové výpary
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tak jsem to celý pročuchával a možná jsem narazil na případný možný zdroj.Jelikož to nikdy nikde nesmrdí, jen kolem hrdla palivové nádrže, odkud to nemůže být cítit za jízdy předními okny dovnitř, tak mě napadla jedna věc. Přimo nad hrdlem mám v blatníku malou prorezlou dírku. Nic se tude neprostrčí, ale voda tudy proteče, takže i benzínové výpary by mohli, a když otevřu přední okýnko, tak se to možná rozvíří a je to na světě. Ale je divní, že když je puštěná ventilace naplno, neni cítit nic a nechce se mi věřit, že by takovou skulinkou prošel takovej smrad...Uvidíme, až tu díru zadělam, ale dostanu se k tomu asi až v létě
PS: Nekouk by se někdo kvůli mě do podběhu pravýho zadního kola na ten dvoucestnej ventil co je na tý zakroucený hadičce? Je to hadička, která vede jakoby zboku toho hrdla přes ten ventil nahořejší stranu hrdla. Jde mi o to, jak je ten ventil natočenej, jestli tou zkosenou (zůženou stranou nahoru, nebo do tý strany...
PS: Nekouk by se někdo kvůli mě do podběhu pravýho zadního kola na ten dvoucestnej ventil co je na tý zakroucený hadičce? Je to hadička, která vede jakoby zboku toho hrdla přes ten ventil nahořejší stranu hrdla. Jde mi o to, jak je ten ventil natočenej, jestli tou zkosenou (zůženou stranou nahoru, nebo do tý strany...
- Reklama
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Plovák nádrže jak z něj vedou ty hadičky s palivem? Jestli je to ono, tak na to už jsem koukal a nic ulomenýho jsem neviděl a ani jsem tam nic necítil. Už mi to fakt šve, o tý díře v blatníku už taky pochybuju, protože když jsem zastavil, tak tam kolem ani v kufru nic cejtit nebylo. Prostě vždycky jen když jedu a otevřu přední okna... Ale když zastavim a čmucham všude v motoru, tak nic...Pun-to píše:Odklop zadní sedačku a v podlaze napravo je deklík a pod ním plovák nádrže. Mrkni jestli není prasklej nátrubek je to dost častá závada.
To Pavel: přes to aktivní uhlí se nic nefiltruje, ale služí pouze k pohlcení benzínovejch par. Jeho životnost je neomezená.
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tak dírama v blatníku to nebylo. Dneska jsem je komplet zatmelil a zalakoval a smrad pořát stejnej... Zbývají mi tři zoufalý podezření. Buď nefunguje ten řízenej ventil na tý nádobce s aktivním uhlím, nebo je vypadlej ten vratnej ventil z nádrže(spíš ne, nesmrdělo by to zepředu...) a nebo otočenej ten obousměrnej ventil u hrdla nádrže. Ale jestli je otočenej asi nezjistim, protože se tam nikdo nepodívá a neřekne mi, jak má bejt. Myslím tenhle modrej čurapajtlík nad pravým zadním kolem...
-
- Začátečník
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Zkusit to můžu, ale mě to spíš smrdí když jedu rychle. Čím rychleji, tím větší smradPavel_Brava_1.2 píše:Tony, tak co kdybys nakonec poslechl, našel si kousek trubičky a spojil dohromady přívod do a vývod z té piksle s uhlím? Mě to třeba nikdy nezasmrdělo když auto stojí, ale jen když jsem dojížděl ke křižovatce.
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
To Milanko : OK,díky moc. Takže pokud to nemáš zapojený taky obráceně, tak to mam dobře, protože je to stejně. Takže chyba bude jinde
To Pavel_Brava_1.2: A nmebude to vadit, když to tam přímo propojim tou hadičkou? Protože tam je vlastně ten ventil, kterej ty výpary regulovaně pouští ke spalování a když to propojim přímo, tak si to tam bude chodit jak chce...[/b]
To Pavel_Brava_1.2: A nmebude to vadit, když to tam přímo propojim tou hadičkou? Protože tam je vlastně ten ventil, kterej ty výpary regulovaně pouští ke spalování a když to propojim přímo, tak si to tam bude chodit jak chce...[/b]
-
- Začátečník
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Jasný, už to chápu. Ale aby se tam pak nedělal nějakej přetlak, když ten ventil bude propouštět míň, než tam tou hadičkou půjde. Přeci jen v tý nádobce s uhlím se něco schová a je tam ten pojistnej ventil.... Taky mi napadlo, že by to mělo bejt stejný řešení jako když bych ten pojistnej ventil (ten plastovej klobouček na tý nádobce) pořádně utěsnil, aby z něj nic neutíkalo...Ale stejně když jsem do něj nebo k němu čuchal, necítil jsem ani trochu benzínu. Jediný místo od kud ho cítím v motoru je sání motoru a vzduchovej filtr...Pavel_Brava_1.2 píše:Tony, myslím to tak, ze bys hadičku z nadrze pripojil; primo na vstup ventilu.
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Nemam. A hlavně to co cítim, nejsou splodiny z výfuku ani nic takovýho. Je to čerstvá vůně benzínu. A taky i kdyby tam nějaká díra byla, tak pochybuju, že když jedu cca 100km/h, tak bych předníma oknama cejtil benzín z nějaký díry ve výfuku pod podvozkem....Pokud to nemá teda nějaký vliv na sání atd...SHANE54 píše:tony: v prvom rade sa uisti, ci nemas deravy vyfuk od katalyzatora, po zadnu napravu.
-
- Začátečník
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tak jsem to propijil tou hadičkou a jedu s tím teď na cestu, tak jsem zvědavej...Ale našel jsem jediný místo v motoru, kde je to silně cítit benzínem. Neni to ta nádobka s tím uhlím,ale je to vzduchovej filtr a to je tam asi 14 dní novej a tahne to z něj slušně je to cejtit až z tý nasávací trubky ven....
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tak ti asi dlužím pivko Propojil jsem to novou hadičkou přímo na ten ventil, jak si říkal a mám pocit, že je vzduch čistej. Jel sem zatim 2x, ale čmuchal sem co se dalo a nic jsem zatim necítil. Tak doufám, že to neni třeba jen počasím a že už to tak zůstane.. Mam z toho obrovskou radost, můžu jezdit s otevřenýma okýnkamaPavel_Brava_1.2 píše:Tony, já to tak mám už rok a půl a zatím se nic nestalo. Jde taky o to, že nádrž je plastová a vyduch v ní stlačitelný, takže přetlak moc nevadí. A stačí, když to na pár dní zkusíš a pokud to nepomůže, tak aspoň budeš vědět, že tím to taky není.