ja osobne bych nedoporucoval diesel kdyz tak benzin 1.2 16v sam mam diesel a nic mocTrueno píše:Kamos rozmysla o kupe Punta. Rok vyroby 1996, motor 1,1, chcel by si dat poradit a spytat sa Vas na skusenosti s Puntom ako takym. Na co si pri kupe davat pozor. Ci su niejake zaludne skryte vady ktore naoko nevidiet
Dakujem za kazdy prispevok
DISKUZE - Punto mk1 dobre a zle zkusenosti, Koupě
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Punto - dobre a zle skusenosti
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Jee.. ja vám tak zavdim.. Me se na puntiku se*e porad neco... ( Ale to bude asi tim ze je po otci z autoskoly a ma nalitano 180tis.. cooz je na 1.1 vcelku dost ne?:) Co mi nejvic nstvalo byl 2krat v jednom tydnu rozlitnutej rozvodak.. nechapu to.. po druhe vymene uplne ok.. dalsi casta zavada je zlomenej altík.. Ale po vime za novej ze silnejsiho materialu je to ok..
fingazxxx@gmail.com
Katy píše:jo, jeste me obcas zlobi spojka - nekdy kdyz jedu v kolone dlouho ,nebo dlouho trasu a pak mam radit furt jen za "jedna" tak nekdy mi tam ta 1 nejde "narvat" ale ja se s ni dycky poperu )) driv to bylo horsi, protoze tam je mechanicky stelovatelna spojka a ona povolovala,proto jsem i zpatecku davala tezce pres zuby - ted tam mam jakousi samodotahovaci matku a mam od te doby klid
a jak jezdit za 5 l - no to jezdil muj deda - v obci max 50-kou a mimo obec nebo i po dalnici max 80-90-kou !!!
mno a ja tomu slapu takze v obci tak 50-60-kou a mimo obec 100-150 ))) a mam sirsi kola a jinej vyfuk.... takze asi tak )))))))
ale jinak super autko )) jednou jsem na sprintech podelala i 1,2 punto a kamosa s 1,6 Feli a taky 1,3 Felinu ))) ale zase treba Skodovky podelaly me...
no podobny problem pri radeni spiatocky(cez zuby) vzdy, vzdy vzdy, ale potom som zistil, ze ked chces dat spatocku, daj prednou jednotku a do spiatocky zaradis jak po masle
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale hodne lidem tam ta dvojka jde blbeOli píše: vy jste řidiči vas nikdo neučil že když chceš řadit 1 tak je nejlepší přes 2, pak tam ta 1 jde úplně bez problemu a na poprve. ještě sem nikdy neměl tento problem. Pro ty co mě úplně nepochopili napíšu postup : z N do 2 a pak z 2 do 1 a jedem
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
Súhlasim s Oli....
..ohladom radenia cez 2 do 1....ide to krasne...Krásny deň všetkým
Re: dobre zkusenosti
No já to vyřešil tak,že sem nechal zámky zavařit,protože mi to taky dvakrát vykradli...lubos píše:mam nahodou dva roky punto 1.1 rv 1996 a zadne neprijemnosti s provozem auta me zatim nepotkali ..
jedine, co povazuju za minus puntika je, ze zamky jdou celkem snadno sroubovakem vylomit a to asi do 10 sekund
zatim se mi nepovedlo tohle nejak osetrit, takze jsem je uz trikrat nechaval opravovat a kupoval jednou nove radio (parchanti mi ho ukradli i bez panelu, nechapu)
kdyby mel nekdo napad, co s tim, dejte mi vedet
- Dohy
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
ja mam 1.2 60sx obcas sou problemy s tou 1kou ale nic vazneho... 2ka to pobere.. ja take mel problemy s vikem ventilu netesnost.. mozna by to chtelo aj jiny vicko na olej pres to mi taky trochu prska.. ted mi delaj gufera... prevodak.. a vymenu prevodaku.delal sem na nem novy brzdy pri seslapnuti to pekne kopalo+rozvody a auticko ma 94 000 najeto sem druhy majitel.. koroze je nad prednim skle.. neni to nejak diry ale je to tam "nafoukly" asi budu muset nechat vyndat sklo a nejak to opravit nejsem z toho nadsenej .. delal sem spodek proti korozi .. dozadu sem si dal antikorovy trubky nic silenyho .. nemam na ladeny tlumic.. muj fiatek je pekny a bezva JEN MA JEDNU NEVYHODU !!!!!!!! MA CHUDEHO MAJITELE!
Za 150k to je straslive drahy. Za 149k tady v Plzni na Jateční stoji 1,9JTD r.v. 2002, 50k najeto atd. Stoji tam uz 2 mesice...a proc asi. Pac je ta cena premrstena A to je nejdrazsi MK2 co sem tu v Plzni videl prodavat. Jinak se tu ceny pohybujou od 120 - 140k a ty auta tam vylozene hnijou, nez to nekdo koupi.Kaufik píše:Patrik - přesunuto
Ta cena (cca 150 tisíc Kč) podle mne odpovídá typu, výbavě, ročníku a původu vozidla (pokud nebylo havarované, nebo nemá za sebou těžkou opravu). Zakoupení v SR, pravidelný orig FIAT servis a 1 majitel - máte nejlepší šanci koupit vůz v perfektním stavu.
Nejlepsi je to kupovat od soukromnika. Ne z bazaru jehoz majitele sprechti Rusky. To da rozumKaufik píše:Já dovozům aut ze zahraničí za výhodnou cenu moc nevěřím. Stačí se podívat na ceny aut v tamějších bazerech, nebo na internetu.
Musis vedet kam koukat a kam pro to ject. Nejlepsi je hledat na mobile, nebo autoscoutu. Tam sou nejlepsi ceny. Samozrejme koukat kazdy rano, kdy se tam objevujou novy auta. A reagovat musis bleskove, pac Polácí sou zatracene rychly Kolikrat vysel inzerat, tak sme na nej okamzite volali, bohuzel nas naka cholera vetsinou predbehla A hlavne nejezdit 20km za hranice. To muzes rovnou koupit u nas Cim dal, tim lip, pac Polaci nemaj moc penez na benzin Nejlepsi to je u Francouzskych nebo Belgickych hranic. Samozrejme to zabere nejakej cas, nez se ti povede natrefit na supervyhodnej kseft (viz. ten muj ). Ja sem si na to musel pockat 2 mesice, ale stalo to zato. Diky tomu mam auto za 130k, ktery muzu strelit do bazaru mozna i za 190kCeny v podstatě odpovídají našim cenám, velmi výhodné ceny jsou jen u nějak poškozených vozů (bouračka, vada motoru atd.). Finančně se vyplatí takové auto dovézt a opravit a pořád je cena výhodná. Já bych takové auto ale nechtěl, už jen pro ten pocit.
To se manipuluje predevsim u nas Obcas se pri prochazce autobazarem musim az nezrizene smat, na kolik to sou nejaky "prodejci" schopny pretocit.Mimoto při přepisu ze zahraničí se manipuluje s údajem km atd. Navíc, a to pozor, "dovozem" ze zahraničí se často maskuje auto, které bylo odcizeno přímo u nás v ČR (SR).
Bez dobryho znamyho kterej se tim zivi a umi v tom chodit (zna tam ty lidi, umi smlouvat, vi kam se podivat atd.), je to rozhodne tezsi. Ale porad bych si 100x radsi pucil vlek a jel si pro to do ciziny sám, nez to kupovat u ty nasi zlodejiny...Kaufik píše: Musel bych dovozci moc věřit, abych využil jeho služeb. Já nikoho dobrého známého teda mezi dovozci nemám ....
Tím chci říct - dovezené auto ano. Ale určitě ne za výrazně výhodnou cenu. Každopádně při koupi ojetého auta z dovozu musí být člověk ještě víc obezřetný.